A murit un erou

Cel mai vârstnic veteran de război din Sălaj, sublocotenentul în retragere Ilie Pop, a încetat miercuri din viaţă, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj.

„Ilie Pop a fost nu doar un om deosebit, ci şi un erou adevărat. Ne amintim cu respect şi admiraţie de contribuţia sa pe câmpul de luptă şi de curajul de care a dat dovadă. Eroii nu mor niciodată. Ilie Pop va rămâne mereu în amintirea noastră, iar moştenirea sa va continua să ne lumineze calea. Sincere condoleanţe familiei îndoliate”, transmite Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit sursei citate, la 102 ani, Ilie Pop era cel mai vârstnic veteran de război din Sălaj, el luptând în tranşeele şi pe fronturile din Al Doilea Război Mondial, atât în ţară, cât şi pe teritoriul Ungariei şi fostei Cehoslovacii.

Ilie Pop a fost decorat cu medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945” şi a fost înaintat succesiv în grad, până la gradul de sublocotenent în retragere.

sursa foto FB Prefectura Sălaj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. Ia uite ma! A plecat cu Sf. Nicolae.

  Dzeu sa-l odihneasca!
  Mare caracter a fost!
  S-a dus deja in celalalt univers. Drum lin spre lumina, dl. Ilie!

  Ma face sa plang. Si eu nu vreai ca fac febra apoi.
  Prea tarziu! Am facut deja febra.

 2. Pe atunci toti au luptat. Cei mai multi au fost eroi. Unii au fost ,,eroi” cand au executat civili evrei, femei si copii, cand i-au mitraliat, i-au incendiat sau i-au spanzurat la Odessa din ordinul lui Ion Antonescu, marelui erou al neamului rromanesc……[Rumburak]

 3. Imnul Eroilor
  de Iuliu Roșca Dormidont

  Presărați pe-a lor morminte
  Ale laurilor foi,
  Spre a fi mai dulce somnul
  Fericiților eroi.

  Ridicați pe piramida
  Nemuririi faima lor,
  Scriți în cărțile de aur
  Cântecul nemuritor.

  Pe copii la sânul vostru
  Alinați-i cu-acest cânt,
  Povestindu-le cu fală
  Al eroilor avânt.

  Dezveliți tot adevărul
  Și le spuneți tuturor
  Cum muriră frații noștri
  Pentru neam și țara lor.

  Și pe sacrele morminte
  Puneți lacrime și flori,
  Spre a fi mai dulce somnul
  Miilor de luptători.

 4. sa-l odihneasca in ceata celor drepti!

  Un veteran de razboi, cu ani de lupte si privatiuni, are 1200 lei prima.
  Un rezolutionar de regula impostor are 6000.
  Un special, are 60 000lei.
  Recunostinta guvernului, asa se vede?
  Atunci, la razboi sa bagam specialii in lina I-a!

 5. Unii au fost „eroi!?” si cand au deportat in lagarele de gazare din 1943 sute de mii de evrei din Tarnsilvania de Nord ocupata de huuungurul criminal Miklos Hortty,marele erou al neamului tribal MACARISTAN.

 6. @[Rumburak]:
  Scrie de transee ca a fost soldat in transee. Poti vedea aceasta sau te impiedica slana de pe cap?

  „al neamului rromanesc……[Rumburak]”
  Fie te cari singur de aici, fie vei fi facut sa te cari. Nu ti se va permite sa calci onoarea de soldat si romanii pe cap ca vrei tu.
  CLAR? Sau sa mai urlu la tine o data? Am grad mai mare ca al tau pentru ca Ceau-sexu a avut grija.
  Caramba!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.