A pățit-o și Arnold Schwarzenegger

Actorul şi fostul politician american Arnold Schwarzenegger a fost reţinut miercuri de vameşii germani pe aeroportul din München întrucât nu a declarat un ceas de lux valoros, informează DPA.

”Stă aici cu noi, aşa este”, a declarat un purtător de cuvânt al principalului birou vamal din München pentru DPA miercuri după-amiază.

O procedură pentru fraudă fiscală a fost iniţiată împotriva lui Schwarzenegger, fost campion mondial la culturism şi actor în pelicule de acţiune, dar şi guvernator al statului California pentru două mandate.

Publicaţia germană Bild a fost prima care a relatat despre reţinerea lui Schwarzenegger.

Potrivit autorităţilor vamale, Schwarzenegger nu a declarat un ceas de lux valoros la sosirea în München, deşi se pare că plănuia să-l lase în Uniunea Europeană.

”Dacă bunurile rămân în UE, trebuie plătite taxe vamale pentru ele”, a spus purtătorul de cuvânt al vamei. ”Este valabil pentru toată lumea”.

Purtătorul de cuvânt nu a ştiut să precizeze iniţial cât timp a trebuit Schwarzenegger să aştepte alături de oficiali în timpul după-amiezei: ” Durează ceva timp”.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a spus că, în opinia sa, actorul american născut în Austria şi fost politician republican, îşi va putea relua în curând călătoria.

Potrivit relatării din Bild, Schwarzenegger călătorea spre Austria pentru a participa la o licitaţie caritabilă în beneficiul iniţiativelor climatice şi avea de asemenea în program să asiste la cursa de schi Hahnenkamm, care are loc în satul Kitzbühel, din Alpii austrieci.

Julio Iglesias, reținut pe aeroport

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Nu mi-e deloc milă de maimuțoiul ăsta, de când Arnold a fost pus guvernator al Californiei ca să joace un rol foarte urât în escrocheria Enron, care a distrus economiile şi viitorul a sute de mii de californieni. Şi-au pierdut toată agoniseala, casele, pensiile (aşa-i când mizezi pe fondurile private de pensii), economiile plasate în fonduri de studii pentru copii etc. Foarte urât. Cu contribuția preşedintelui SUA şi a întregului establishment. Aşa că dacă vreți să vedeți ce înseamnă cu adevărat corupție, mergeți în America. Sau măcar uitați-vă la filmul despre afacerea ENRON (de fapt au fost 2 filme, ambele interesante, unul se numea „the smartest guys in the room” parcă).

 2. Am fost în Anglia acum trei ani. Am închiriat un Mercedes și am plecat către hotelul “Atena”, unde aveam cazarea. M-am rătăcit în centrul Londrei. Am oprit mașina și am intrat într-un hotel, să cer ajutorul. Politicos, am întrebat la recepție cum ajung la hotelul meu. Erau doi recepționeri, care mi-au țipat: “Ieși afară americanule!”. Am ieșit.

 3. @ Ticu Isari 19:51
  Data viitoare, întreabă în Românește la un hotel din Urcaca…
  Sau în Rusește, măRog…🤣

 4. Poza-l arată cu inelul SS Totenkopf. Poza de pe coperta The Times îl arăta și cu centura de la aceiași unitate nazistă. Da, nu e austriac. Da, conducerea nazistă a fost feniciană.

 5. Statul feudal dar si cersetor agresiv care iti umbla in buzunar sa-ti mai ia niste bani din orice motiv. Si ne-am obisnuit toti cu mizeriile astea.

 6. @enron- un lucru urat pe care la facut arnold cand a fost guvernator a fost ca nu a aratat mila pentru un detinut pocait, condamnat la moarte, caruia i-a refuzat amnistia dupa vreo 20 de ani in inchisoare. Desi individul era religios, tinea prelegeri si a scris carti, era sustinut si de comunitate, a ajuns in final la injectia letala. De unul stiu sigur, poate au mai fost! Detinutul nu a mai spus ,,i’ll be back”!

 7. A innebunit lumea, maine, poimaine o sa-l aresteze si pe Biden ca nu si-a declarat pampersii si bateriile de la aparatul de miscat gura!

 8. Mergea in scop caritabil pentru Initiative climatice ! L-au retinut putin !

 9. venise si el cu „migranti”…? s a ta n e le hellvoodoo, cu insule cumparate prin pacific, mai nou aduc migranti in europa cu barcile ha! – richard gere – hai namaste!

 10. Mălai mare ăsta a fost de două ori guvernator al Californiei, te pufnește rîsul …O paiață în politica americană, o continuare a personajului din filmul Cactus Jack, plus “afinitățile politice” ce pot fi citite de pe inelul ce mîndrie ni-l prezintă în fotografie !

 11. La vama de la Otopeni l-am intrebat pe cel care scana daca pot sa plec cu nishte tinichele, constand din monede care aveau mai ales stema tzarii pe ele, majoritatea vecinii noshtrii, dar shi o moneda cu stema Regala, am fost intrebat daca era de argint, care alta mai buna asha tocita nu am gasit, nu shtia-m ce sa raspund, dar bunicul avea destule prin podul casei. Mai erau vre-o cateva medalii de razboi, una din primul razboi balcanic prin care regele Ferdinant i-a dat decret pentru participarea la 1-ul razboi Blakanic. Pe atunci inainte de a intra pe culoar, era un nene ce statea la birou, shi probabil fiind informat, mi-a spus sa scot alea scunse in bagaj de mana, ca sa le confishte, chestia cu patrimoniu, acte, mai rau ca la Ceashka. Am insistat shi a trebuit sa faca acte, au fost fotografiate shi pana la urma intreaga echipa dupa > jumatate de ora mi-a dat drumul sa zbor. A doua oara i-am pus in garda ca vin, mi-au deschis proces, care ce sa vezi, era doar de forma, nedocumentat, samd. Am copiat dosarul justitziei anului 50, cand o fatuca procuroare, spunea or semnez „infractizunea”, ori nu mai zbor, binentzeles am refuzat. Am procurat de la comertzul stradal aceleashi tinichele, dar am fost la Patrimoniu, mi-au facut acte, ca este OK sa plec cu ele, asta dupa ce mi s-a spus de vanzator ca nu sunt probleme. Datele personale au fost luate shi au spus sa fac procura la persoana ce i se vor returna confiscarile, care m-a costat>200 lei, de cate ori a fost nevoie, dar nu s-a dat nici un raspuns, macar telefonic. La judecatoare i-am dat shi email-ul meu shi nyet raspuns. Acum ma gandesc ca daca mai vin, cine shtie ce mi se va intampla. Totul a fost un proiect pornit de la o fosta ambasadoare, sa demonstreze comunitatea ca suntem romani, iar eu am avut idea ca prin stemele de monede, o sa arat vecinii shi unde este ashezata tzara noastra in Europa. Binentzel ca o kopieca, etc. erau cele mai mici,adevarate tinichele.
  S la(B=V)a Romania!
  O zi buna.
  Con

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.