A rupt gura tuturor: „Avem cea mai mare evaziune fiscală din UE”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, dar că a observat în ultima vreme o schimbare de atitudine la nivelul instituţiilor statului.

Precizările au fost făcute în contextul în care proiectul de lege pentru care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea prevede impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

„Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea. Nu este singura măsură (impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate, n.r.). Sunt foarte multe măsuri pe combaterea evaziunii. Şi am văzut, în presă, în ultimul timp, că nu se mai joacă nimeni – instituţiile statului, Ministerul de Interne – a început nimeni să nu se mai joace în ceea ce priveşte drogurile şi evaziunea fiscală. Cred că e un început corect”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În contextul grevei de la CFR, Ciolacu a subliniat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă presupune nu doar obţinerea de fonduri europene, ci şi reforme şi reorganizări.

„Am intrat într-o zonă de construcţie, împreună şi cu liderii şi cu responsabilii, atât de la CFR Călători, cât şi de la CFR SA. Spunea domnul ministru al Transporturilor de 1.300 de garnituri din fonduri europene. Aici greşim noi şi nu spunem, mereu, de unde este această sursă. Toate aceste investiţii sunt din fonduri europene. Din PNRR. Dar PNRR nu înseamnă numai bani. Înseamnă şi reforme. Iar discuţiile pe care le avem împreună, asumate, şi cu liderii de sindicat şi cu toată lumea – trebuie să vină şi măririle de salarii la pachet cu reforme şi cu reorganizări. Asta e calea corectă pe care trebuie să o urmăm”, a precizat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

10 Comentarii

 1. mai terminati dracu’ cu timpeniile – adica sistemul fiscal este o porcarie, care nu functioneaza in interesul cetateanului si asta inseamna „evaziune fiscala”?

 2. vedeti tovarashi? ata se rezolva! ne uitam in alta parte cand ne impiedicam de propriile furaciuni si marii corupti – corporatiile si navalim pe prostalaul de roman care plateste si declara. intre timp pensionarilor le arunca din mers ceva firimituri si mareste bugeto-mamutul, asigurandu-si paiatza securimii tradatoare si talhara, proprii tov-anti. cam acesta-i mesajul transmit de mistretz! JOS BABUTELE CU PATRULNEJL!! IN LANTURI LA MUNCA SILNICA TOVARASHI!

 3. Hai ca-i tare Ciulacu asta, care odata uns intaiul hot in pesede, se jeluieste ca-i evaziunea mare. Pai, bai banditilor, evazionistii (care n-au fost prinsi sau, picand, au ascuns banetul) v-au tinut si crescut partidul. Egal si pt penele, evident. Tara de hoti

 4. iar reforme? ha ha ha ha ha ha ha ha ha

  fratii max si engels sint invidiosi acolo pe unde or fi ei…

  vivat reforma continua din capetele seci!

 5. Ne putem lauda cu inca o medalie de aur obtinuta cu multa straduinta in cadrul UE……[rumburak]

 6. @ Rumburak! Medalie de aur ? Ar fura-o si pe aia ! Ce te joci? Nu se iarta nimic! Cui ii pasa ? Justitia romana ? Nu stie, n-a vazut, n-a cunoscut, nici pe acolo n-a trecut! Si uite unde am ajuns! Da’, in Romania merge! Traiasca salariile si pensiile „speciale”!

 7. … mănâncă kkt! Din vremea lui Băsescu așa își ascundeau prostia, incompetența și hoția: evaziunea fiscală la pâine, evaziunea fiscală la țigări, FMI, UE etc. Când erau întrebați de ce este dezastru în țară asta spuneau… evaziunea, evaziunea… care evaziune??? Evaziunea este de la produsele cumpărate de la Metro și vândute în magazinașele de prin cătune??? aia e evaziune? dar lanțurile de supermarketuri care sunt în pierdere nu fac evaziune???? sau ăia e străini, e eoropeni, e investitori strategici …

 8. Situată în Piaţa Centrală din Buzău, pe unul dintre coridoarele de intrare în hala agroalimentară, patiseria Lucia i-a adus lui Marcel Ciolacu şi soţiei sale, Roxana, un venit de aproximativ 100.000 de euro în anul 2021.
  cat a fost evaziunea?

 9. NO DA CE CARĂ PE CFR? PERSOANE- TRI VAGON”S LA UN PERSON! BANI ARUNCAȚI DE POMANĂ ! ȘINELE VÂNDUTE,LOCOMOTIVELE PRĂDUITE,SALARII BABANE LA CEI DIN BIROURI!CREC ARBUȘTI,CRESC BURUIENI-ÎNCHIDEȚI-LE!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.