(VIDEO) A ucis 11 oameni, dar acum este liber

Grigore Bota, condamnat initial la închisoare pe viață în 2000 după ce a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii, a fost eliberat.

Criminalul în serie a ieşit, vineri, pe poarta penitenciarului din Baia Mare, fiind aşteptat de un prieten. A refuzat să vorbească cu jurnaliştii. 

Anul trecut, în momentul în care a împlinit 65 de ani a depus la judecătorie o cerere prin care a dorit să schimbe sentinţa de detenţie pe viaţă.

În luna decembrie a anului trecut, judecătorii au acceptat cererea lui Grigore Bota şi au decis ca bărbatul să ispăşească o pepdeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise. Iar acest termen s-a împlinit vineri, 5 aprilie 2024.

Bota a fost prins după ce bărbatul care a fost la un pas să îi devină cea de-a 12-a victimă a reușit să scape şi a alertat autoritățile.

Cine este Grigore Bota

Cofetar-patiser până după Revoluția din 1989, ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare, Grigore Bota a fost arestat și încarcerat în 22 august 2000. Avea 41 de ani când a fost condamnat în luna februarie a anului 2002, prin sentinţa penală nr. 47/2002 a Tribunalului Maramureş, la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

El ar fi ucis 11 bărbaţi, în perioada aprilie – august a aceluiaşi an.

Bota îşi ademenea victimele cu promisiunea că le va oferi alcool în schimbul favorurilor sexuale, apoi le ucidea, lovindu-le cu diverse obiecte în cap. Le arunca, apoi, cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar. Una dintre victime, cea de-a 12-a, a scăpat şi a reuşit să alerteze autorităţile.

Bota a recunoscut trei dintre crimele comise, iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a alte şapte dintre ele.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. Slab articol. De ce nu se spune de ce a fost pus in libertate? Probabil ca va ucide din nou. Si daca va ucide judecatorul care l-a eliberat?

 2. La noi este clar: cu cat esti mai criminal si ai mai multe crime la activ, cu atat este si justitia(j) mioritica mai clementa.
  Stati ca trebuie sa iasa in curand si Dinca Ghe din puscarie……[Rumburak]

 3. Cofetar-patiser?
  -sa candideze ca primar
  daca nu iese vreun frizer!

  „El ar fi ucis 11 bărbaţi, în perioada aprilie – august a aceluiaşi an.”
  -daca erau rudele sale
  magda(cdm,autoare)
  stia exact situatia.
  -tocmai a zburat teoria dl. butoi cu „fierbe tulburelul”
  cu pulsiunile lunare
  cum i-au invatzat americanii prin literatura de fear-porn.

 4. La noi Democrația a scos la suprafață toate LĂTURILE societății
  în special în politică și JUSTIȚIE.

 5. Probabil în curând va ajunge pe listele USR.Are toate atuurile !…

 6. Aș vrea să știu cine e lepra plătită din bani publici care l-a eliberat pe deșeul ăsta și care a fost motivul.

 7. Cu o asemenea decizie,statul roman a dovedit ca e mai CRIMINAL decat scursura aia.

 8. Sa nu exageram, liberi sunt si Bush, Obama, Biden, Netanyahu.
  Ei au omorat minim de doua ori mai multi oameni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.