„Academia de Poliție, o pușcărie îndepărtată de România educată“

Sindicaliștii din penitenciare acuză Academia de Poliție de corupție intoxicată, transformată de șefii promovați ”pe pile” într-o pușcărie îndepărtată de România educată a lui Klaus Iohannis.Marți, 21.11.2023, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva fostului rector al Academiei de Poliție” A. I. Cuza”, Claudiu-Ștefan CHINDRIȘ, precum și împotriva tuturor factorilor de conducere ai instituției de învățământ pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de dispozițiile art. 297 NCP, respectiv abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal și abuziv, au permis ca studenții instituției pe care o conduc să primească ”mâncare stricată” și art. 321 NCP, respectiv fals intelectual, constând în aceea că, cu știință, ”au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenților intoxicați în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30”.„Mâncarea, condițiile de cazare și supraaglomerarea fac din Academia de Poliție ”A. I. Cuza” cea mai mare pușcărie din România, instituție de învățământ măcinată de-a lungul anilor de corupție, hărțuire sexuală, limbaj suburban și abuzuri. Academia de Poliție ”A. I. Cuza” a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, amenințări cu moartea, scandaluri sexuale).

Modul bolnav de a conduce Academia de Poliție ”A. I. Cuza” ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi poate determina pe viitorii polițiștii, jandarmi, pompieri, polițiști de penitenciare să considere că abuzarea cetățeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani acești tineri sunt cazați în condiții inumane, sunt hrăniți cu mâncare alterată și învață în condiții similare deținuților din pușcăriile pline de gândaci, șobolani și ploșnițe ale României. Condițiile din căminele studențești ale Academiei de Poliție ar surprinde și oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizați cu realitatea dezastruoasă din penitenciare”, transmit sindicaliștii.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului de interne Cătălin PREDOIU să ia măsuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Poliție ”A. I. Cuza”, întrucât cetățeanul român are nevoie de ofițeri sănătoși și apți, care să poată asigura în mod echilibrat și responsabil ordinea publică și siguranța națională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

9 Comentarii

 1. Păi, ce știi azi despre o poliție romînă ?? Ce știi, ce fel de experiențe ai cu procuratura, cu ”magistrații” ??.. Doar totul pornește de la nehaliții de la aceste ”academii” de borfași.. Clar vezi de ce fel de neisprăviți impotenți, rătăciți ajung pe străzi de la astfel de instituții de educație..cică.

 2. În general mai toate jegurile infecte din fruntea instituţiilor statului eşuat şi mafiot au datorii mari pe la lojele masonice care i-au pus pe funcţii. Şi cum faci bani, dacă nu printr-o delapidare, o mită, un trafic de influenţă sau un abuz în serviciu? La Academia de Poliţie e un caz-şcoală de delapidare cu firme-căpuşe, care vând scump pe banii statului servicii şi produse de tot rahatul.

 3. Mda ,nu am dat crezare unei doamne politiste ( colonel ,nu cunosc echivalentul in politie) in rezerva cind mi-a povestit despre ” anii” de la Academia de Politie….Se pare ca avea dreptate. Plus cunosc politisti absolventi ai aceleiasi Academii care daca vrei sa-igonesti de linga tine sau sa-i vezi irascibili pronuntati cuvintul ” varza” .La cita au consumat la popota Academiei le ajunge pentru 3 vieti.Macar asta era sanatoasa si nu s-au imbolnavit .Acum nu stiu cine face aprovizionarea , dar imposibil ca cei din virful institutiei sa nu fi stiut.Beleaua va cadea pe ofiterul de la intendenta si pe bucatari. intotdeauna se vor gasi ” acari Paun” indiferent de institutie.Galonatii ,fie vor fi mutati sa li se piarda urma fie se ” pensioneaza si apar pe la fabricile de diplome ca ” parfesori universitari” !

 4. Nimic nu-i întîmplăor. Nu e vorba de nepricepere, nici de furt. Așa trebuie, după mintea bolnavă a celor ce conduc, să fie. Ne mai mirăm că unii polițiști se poartă cum se poartă cu oamenii.

 5. Mare pacoste pe Romania cu acesti securiste. militieni. pensionarii din armata la 30-40 de ani care au impanzit instiruriile statului. Unde auzeau de unul dea[ lor ca ocupa o functie galop erau la el si [e baza camaradeiilor obtineau ceau vrut pe cand cei cu scoli adevarate stateau, stau pe tusa, cercetati si va convingeti…

 6. Recruții, sanchi, Academiei sunt tineri fara multa carte, având un fizic care le permite sa creada ca ar face fata confruntarii cu un bombardier. accepta conditiile nu pentru ca ele sunt umilitoare pentru ei ci pentru ca sunt asemanatoare cu ce au avut acasa. Si apoi, intai te calesti intr-un mediu toxic ca apoi sa pupi in dos sefimea, sa faci cariera, si din invarteli sa tragi bani. Rautatea, micimea si prostia lor se vede apoi in trafic, in sectiile de politie ori in bodegile in care se imbata cu lautari

 7. Calin @14:30 are dreptate, nu este intamplatoare mlastina in care este lasata politia romana. Ca sa poata sa fure in voie, hotilor le trebuie caini de paza hamesiti, bolnavi si demotivati.
  Dar cel mai important motiv dincolo de furtul confortabil este haosul social, pe care o politie bine platita, motivata si organizata l-ar putea limita, daca nu chiar opri.
  Ordo ab chao, suna deviza binecunoscuta a cantaretilor din loja.
  Ca sa impuna ordinea lor, Noua Ordine, trebuie mai intai sa semene haos in cea veche.
  Din acest punct de vedere, din nou: nu este o intamplare lasarea de izbeliste a politiei nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.