Academia Română a pierdut 171 de ha de pădure

Academia Română, condusă în scripte de Ioan-Aurel Pop, dar în realitate de secretarul general Ioan Dumitrache și fosta directoare economică recent pensionată, Dorina Adamescu, a reușit performanța să piardă peste 170 de hectare de pădure printr-un controversat non-combat în instanță, scriu jurnaliștii de la puterea.ro.

Retrocedare controversată

Prefectura județului Hunedoara emite Academiei Române, pe data de 22 decembrie 2008, titlul de proprietate pentru o suprafață de 2.722,2 ha de pădure din fondul național forestier, aflat pe raza administrativă a localității Râu de Mori din județul Hunedoara.

La prima vedere totul este legal, numai că, la scurt timp, un moștenitor revendică o suprafață de circa 171 de ha de fond forestier din pădurea de 2.722,2 ha retrocedată Academiei Române. Practic, Florea Mihaela Adina, moștenitoare a lui Gică Ștefănescu, cel care a donat, prin testament, Academiei Române, în 1942, terenul cu vegetație forestieră în suprafață de 171,69 ha, de la ferma Purcăreni-Tărșeni din județul Muscel, a contestat nulitatea absolută a contractului de donație a acestui teren.

Citiți integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Dumitrache e un excroc, de profesir secretar de PCR. De unde pana unde academician ? La hotzie sunt primii

  2. Păi vezi de mai ai pomi în pădurea pierdută și vezi conturile celor în cauză, scriptic sau real..(editat) căscat..

  3. Academia sa nu mai primească un leu de la bugetul tarii.Trebuie lăsați sa se auto gospodăreasca, și auto finanțeze. Secretarul ia hotărâri singur?Daca la cea mai înaltă instituție se întâmplă asa e clar… Bagaje și la avion.

  4. Cum adica a donat prin testament? Ori e donatie, ori e succesiune. Donatia poate fi ceruta inapoi, dar si asta parca se putea face intr-o perioada de timp limitata si numai de catre donator. Iar succesiunea nu se mai poate da inapoi, logic 😁 Si ce a facut doamna, a contestat nulitatea absoluta? 😂🤣🤣

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.