Academia Română: Acuzații de fraude cu bugete incredibil de mari!

Academia Română stă pe un butoi de pulbere. Scandalul legat de fondurile Academiei Române a început în urmă cu o săptămână când s-a aflat că managerii instituției aprobaseră un referat pentru repararea unei case de odihnă și creație, scrie lumeapolitica.ro. Jurnaliștii de la Puterea au publicat documente din care reieșea faptul că secretarul general al instituției, academicianul Ioan Dumitrache a aprobat o sumă colosală pentru lucrări.

Nu mai puțin de 9,54 de milioane de lei au fost alocate acestei afaceri. Referatul a trecut de alte verificări, iar lucrările erau gata să înceapă.

La scurt timp, o sumă asemănătoare a fost propusă spre aprobare. De această dată era vorba despre renovări la o clădire de 131 mp.

Citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

 1. He he ! Ce chiolhanuri si partuze se vor trage la casa „de odihna”, nici nu vreau sa ma gindesc ! … Da’ au sa-i judece „colegii mei, academicienii” !

 2. Chiar se intrebau oamenii ce avantaje au unii daca se baga la Academie, oricare dintre ele, sunt toate la fel, gradele difera, decat. In sfarsit, au aflat !

 3. Da, si ?!Care cladire, în ce stadiu al degradarii este, si ce-i rau în a renova un patrimoniu imobiliar în România? am citit articolul din lumeapolitica.ro, si tot nu vad legatura: casa respectiva, chiar daca „de odihna si creatie”, nu-i nici proprietatea lui Dumitrache, nici a Doriei Adamescu, chiar daca tipa e fina lui Dumitrache. N-are nici o legatura. Nu-i nici un conflict de interese ca Dumitrache, secretar gral al Academiei, sa fi aprobat o renovare la o cladire TOT A ACADEMIEI, de administrarea careia se ocupa, si tot PRIN FUNCTIE, Dorina Adamescu. Na-ti-o frânta, ca ti-am dres-o: mai bine sa se darâme o cladire, decât sa fie reparata, fiindca de lucrari la o proprietate imobililiara a ACADEMIEI se ocupa un Dumitrache si-o Adamescu, fina-sa. Tot nu-i averea lor. Si nu s-a dovedit nici o malversatiune-n situatie. Academia geloziilor: sa moara si capra lui Gheorghe, sa nu fie salvata cladirea, si din cauza unor ranchiunosi.

 4. Ban la ban si paduche la paduche…trage ! Versuri B.U.G. Mafia ! „Dupa blocuri suntem noi care te facem pe tine” oh yeeee….
  AKA 47 demicienii lu peshte e mari jmekeri !

 5. O instituție publică inutilă de tăiat frunze la câini…cu ce au ajutat hoții ăștia la educația nației?…

 6. ProCREATZIE ?
  Interesant ! FFF interesanta Cestie ?
  Oare DE CE Nu m-am facut si IO Sctiitoriu ?
  ABIA dupa 2004 m-am descoperit ELIGIBIL … 🙂
  Scriind pe Forumuir, intr-un Stil ABSOLUT Original si incarcat de Sugestii Politice inspecial si de aplicat in MUUUULTE alte Domenii …
  CE Program MINUNAT as fi avut !
  Alternari MULTE, DESE intre
  – Creatziunea ARTISTICA si
  – ProCREATZIUNEA Biologica (Ma rog, numai Aspectul DIRECT into the ACTION,
  NU si Asumarea eventualilor COPII, afara de FAPTuu’ ca i-ar fi luat STATULin Griji, sau platind BINE pe MamELE inCestie ….
  Acuu’ este CAM Tardiv …. 🙂 la NUMAI 78 de Ani,
  NU as MAI avea CURAJuu’ SI INDARJIREA Intarita decat pentru UNA OdataPeZI … 🙂
  ASA trece Viata si se pierd OCAZIUNILE … 🙂
  CE Viatza as fi putut avea, la Casele de ProCREATZIUNE … 🙂
  Sa ashteptam Memoriile Motanului Aprpagic … 🙂
  „TREBUIE CA” sa apara in curand, NU poate Autoarea lui sa mai ashtepte PreaDestulDeMult, cu TIPARIREA Lor, dupa Model JUNIMEA si Ion CREANGA … 🙂
  In Fond, JUNIMEA a fost Prima Casa de Creatziune … 🙂
  Si ne-a fericit VEHNIC cu „Poveste Povestilor” (adica „Povestea VIGILENTZEI Intarite”).
  Abiaashtept Memoriile Autoarei si MOM al lu’ Arpagic …
  NICIODATANU este PreaDestulDeTardiv sa MAI AFLI Ceva FRESH in Cestii de … Creatziune (SI ProCREATZIUNE … ) Artistica, desigur, Literara, desigur …
  Mai ales cand the ACTION se petrece intr-o Manastire … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.