Accident la metrou: Două garnituri s-au ciocnit

UPDATE Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou, în staţia Timpuri Noi, informează ministerul de resort printr-un comunicat.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranţa şi corecta informare a cetăţenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Conform unui nou comunicat al Metrorex, marţi, în jurul orei 19:15, în staţia de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren, din acest motiv, circulaţia de metrou fiind reorganizată între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu. Anterior, Metrorex a informat că unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri.

„Călătorii aflaţi în staţii au fost informaţi prin sistemul de sonorizare. În urma incidentului feroviar de la staţia Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia şi vor dispune măsurile care se impun. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă la peron, iar circulaţia trenurilor în acest moment se desfăşoară în condiţii normale”, transmite Metrorex.

Un tren de metrou a intrat, marţi seara, pe linia ocupată de un alt tren la staţia Timpuri Noi, ceea ce a produs tamponarea celor două trenuri, în urma acestui incident nefiind înregistrate victime sau pagube materiale.

„A avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER (Agenţia de Investigare Ferovieră Română, n.r.), urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri. Menţionăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă şi circulaţia trenurilor a fost reorganizată”, informează Metrorex.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Pai Fitzi Domnilor Atentzi ! Pastrati Distantza intre Trenuri ! Nu mergeti prea repede sa ajungeti Garnitura din Urma ! Mergeti cu Viteza Constanta dupa Fusul Orar !

 2. România ţara tuturor posibilităţilor! Cum să te buşeşti cu metroul meiiii neicusorule?

 3. Trebuie demisi toti parazitii din conducerea Metrorex. Si-au batut joc de calatori. Eu am stat peste o ora la Unirea si nu ne-au anuntat nimic concret. Daca stiam ca dureaza atat, ieseam de la metrou si luam altceva. Transparenta, informare si respect pentru calatori zero. Demisia, parazitilor!

 4. Prea usor spui „tara tuturor posibilitatilor” si asta pt ca te lasa memoria sau habar nu ai ca in tari precum UK si in altele la fel de civilizate si automatizate, etc. s-au produs catastrofe feroviare cu victime. Asa ca sa ne bucuram ca totul s-a sfarsit cu bine. Iar tu „Platitorul de taxe” bea un ceai de musetel sau tei ca sa te linisteti si sa gandesti ca in cazul unei probleme apar si intarzieri si nu are legatura nici cu conducerea nici cu taxele platite de tine, pt ca nu-i finantata de la Buget ci aduce bani din bilete la buget si nu in buzunarul unui privat. S-a intamplat in Paris dupa o lunga asteptare in statia de metro ni s-a comunicat ca nu s-a rezolvat problema si ca trebuie sa cautam alternative. Am avut noroc sa prindem ultimul bus, altfel noaptea ar fi fost mai dificil si cred scump cu taxiul.

 5. @domnul cu usurelul de la 22:18
  In democratia secolului XXI, cetatenii calatori si platitori ai serviciului de transport public au dreptul de a fi informati, ca nu sunt o cireada de vite. Cand acasa te asteapta copilul si tu stai blocat in statie, iar mizerabilii nu anunta nimic, este normal sa fie sanctionati cei care trebuiau sa ne informeze.
  Ai idee cum reactioneaza 1000 de oameni pusi sa astepte ca prostii la infinit intr-un spatiu sub pamant? Ai idee cum reactioneaza 1000 de oameni pusi sa se alerge intre peronul 1 si peronul 2 de la statia Mihai Bravu, cu scari intre cele doua peroane, pentru ca apoi sa li se spuna sa se intoarca la peronul 1?
  Putin a lipsit sa nu fie linsati conductorii trenurilor pentru bataia de joc.
  Toate din cauza ca anumiti mizerabili de la Metrorex nu au fost in stare sa comunice oamenilor furiosi ca remedierea incidentului necesita mai mult de 60 de minute, cu recomandarea de a utiliza alte mijloace de transport daca nu pot astepta. Ceausescu i-ar fi trimis la Canal pe vinovatii de la Metrorex.

 6. …graba justificarii+ salata de fapte si cuvinte….

  Hmm! Nu era mai simplu : am fost la toaleta, in timp ce colegul meu de la supravegherea sigurantei circulatiei era SI EL la toaleta! … Se intamplaaaa!. Asta e! … Doar Bunul DUMNEZEU a decis sa nu fie victime!!!!!!!.

  De aceea se cuvine sa-I multumim. Macar cativa dintre noi.

 7. In Romania lui Johanis nu mai functioneaza nornal nimic. Este dovada suprema ca sasu % co au reusit sa distruga intreaga autoritate a statului. Mare performanta!

 8. Securistul ala de Sorinel i-ar face gelosi pe toti activistii de ceapeuri de pe timpuri. Vorbeste mai demagocic ca ei.

 9. Cică, s-au ciocnit 2 metrouri la Timpuri Noi in București! Au dreptate ăștia, trăim mereu Timpuri Noi de 34 ani cu dezastre in aproape toate domeniile de activitate, doar escrocii și hoții mincinoși sunt aceiași de 34 ani.

 10. Alstom este jalnică in materie de metrou și la Paris . De ce a închis politicul românesc , societatea care repara infrastructura Metrorex , doar un mare patriot din Ministerul transporturilor , devenit primariu și apoi president ne poate răspunde consistent la această jalnică alegere . Tradatoru-i trădător, iar Romania în semn de înaltă prețuire pentru ei , am renunțat la pedepsele pentru aceasta activitate plina de succesuri și bani in off choruri , iar acum fac cate 3-2 ani de pușcărie și sunt curați că lacrima lui Udrea .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.