Achiziția Telekom România. Adrian Tomșa. ”Vrem un brand puternic, 100% românesc, dedicat clienților autohtoni”

Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomșa, anunță că a semnat cu OTE, companie de telecomunicații subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziția pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la  Telekom România Mobile Communications. 

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea tuturor aprobărilor necesare de la instituțiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.

În cursul zilei de 21.11.2023, tranzacția a fost anunțată oficial de OTE la Bursa de Valori de la Atena (ATHEX), conform procedurilor legale (https://www.athexgroup.gr/documents/10180/7234785/99_9176_2023_English_2.pdf/cd2ceaa3-c4a3-4e05-b5d3-697f91cbcc3c?version=1.0 ). „Avem încredere că instituțiile Statului Român vor analiza favorabil cât mai curând această tranzacție, toate documentele necesare fiind deja depuse în acest sens.  Menținerea companiei Telekom România Mobile Communications ca jucător distinct în piață, fără a fi absorbită de niciunul dintre celelalte grupuri de telecomunicații prezente pe piața românească, va permite conservarea unui mediu de piață competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din România“, a afirmat Adrian Tomșa.

Numărul mare de investitori interesați de preluarea companiei operată de OTE în ultimii ani certifică potențialul acesteia. Antreprenorii români implicați în proiectul Quantum Project intenționează să construiască și să consolideze un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienților autohtoni. ”Interesul față de Telekom România Mobile Communications exprimat de mai mulți investitori în ultimii ani nu face decât să demonstreze și să întărească potențialul companiei și al pieței de telecomunicații din România. Odată finalizată achiziția vom iniția procesul de transformare a companiei într-un operator local, dinamic, sigur, dedicat tuturor clienților rezidențiali autohtoni și care, în același timp,  să ofere suport  pentru marile proiecte naționale de digitalizare de care România are mare nevoie.  Prin preluarea acestor operațiuni vom dezvolta un proiect 100% românesc de succes, cu speranța că acest model va da încredere și va fi un exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc. Cu această ocazie, aș dori să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri din proiect cu ajutorul cărora vom face posibilă această tranzacție”, a completat Adrian Tomșa.

 Telekom România Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro, care este deținut de OTE, la rândul lui deținut de Deutsche Telekom. Subsidiară a grupului Deutsche Telekom, compania de telecomunicații Telekom România Mobile oferă românilor servicii de telefonie mobilă de cea mai înaltă calitate. La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2023, Telekom Romania Mobile avea 1.883.000 milioane de abonați și 2.016.000 milioane de utilizatori prepaid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Vreți pe naiba. Cu nume strainez, cu baza mămoasă în strainezia-altfel nu se poate, cu ditamai consiliu de administrație și șefi la cel puțin dublu inclusiv strainezi, și e companie pur românească! Ba, dar voi chiar credeți că cetățenii sunt fraeri? Sa nu uitam că, toate au legatura directa conectare in strainezia din in viitor la Inteligenta Artificiala!

  2. Asta cu conservarea unui mediu de piață competitiv să le-o spună busteriștilor! Indiferent de natura capitalului, străin sau autohton, la cașcaval se înțeleg de minune și cu prima ocazie pun de un cartel.

  3. Inseamna ca trebuie sa schimbam operatorul? Nu ca strainii ar fi mai cinstiti, dar romanu-i hot prin definitie.

  4. Numitul Tomsa spune ca vrea ceva românesc. Sa-nceapa, însa, cu „BRAND”, cuvânt anglo-american. Halal!

  5. …ce ironic!…dupa ce a bagat vacaroiu fibra la nivel national-vreo 2 miliarde de dolari- au vandut-o pe nimic, grecilor parca, nici nu mai stiu…acum vor serviciile sa o cumpere, i-a lovit patriotismul pe padureni!…

  6. „Telekom Romania Mobile avea 1.883.000 milioane de abonați și 2.016.000 milioane de utilizatori prepaid”
    N-ati prea fost pe la scoala, domnilor ziaristi, nu le aveti cu numaratul…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.