Activista Angi Șerban. ”Dacă e să iasă cu violență, statul a pornit-o, nu noi”

Activista anticorupție Angi Șerban a fost ridicată de polițiști duminică, de la o adresă alta decât cea din buletin, după o postare pe Facebook în care a reproșat Ministerului de Interne că a trimis un om cu pușca printre protestatarii pașnici.

„Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu’?”, a mai scris ea, fapt ce a fost considerat de agenți incitare la violență.

Mai multe lucruri s-au dovedit a fi dubioase în legătură cu această intervenție a Poliției, de la faptul că agenții au știut unde se află activista, până la faptul că aceasta a fost percheziționată la piele pentru o postare pe internet.

Angi Șerban a vorbit desprea această situație la B1 TV.

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a fost invitat în emisiune. Acesta a insistat că ar trebui mai multă atenție în exprimarea mesajelor publice, mai ales în contextul tensionat în care ne aflăm.

Angi Șerban a susținut, la rândul ei, că „pușca la protestul pașnic e ostilitate pe față din partea statului. Dacă e să iasă cu violență, statul a pornit-o, nu noi!”.

„Principala mea nemulțumire e că m-au ridicat de acasă cu mandat de aducere, mandat care nu era necesar în această situație. Eram la o adresă la care am o prezență destul de frecventă, dar nu la cea din buletin”, a  mai spus Angi Șerban, arată sursa citată.

De altfel, într-un live pe Facebook, aceasta s-a întrebat dacă nu cumva a fost filată de Poliție și în baza a ce sau cum s-a întâmplat de polițiștii au dat de ea la o altă adresă decât cea din buletin.

Ea a fost ridicată de polițiști, plimbată la două secții și percheziționată până la lenjeria intimă pentru o postare pe Facebook în care a scris: „Ministerul Afacerilor Interne, Romania de ce stă băiatul ăsta cu pușca printre protestatari? (…) De când am ieșit din democrație și am intrat în dictatură militară? (…) Și aș mai avea o întrebare: Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu’?”.

La rândul său, Lucian Romașcanu (PSD) a spus că astfel de mesaje nu ar trebui să existe în spațiul public deoarece atmosfera e și așa tensionată:

„Lucrurile sunt într-o dinamică ce poate s-o ia într-o parte sau în alta oricând și autoritățile sunt extrem de atente. Asta cu sticluțe cu Molotov, cu ”dacă nu faceți aia, vă luăm la alergat” sunt lucruri care nu trebuie să apară în spațiul public pentru că sunt suficient de mulți oameni care să dea curs unui asemenea tip de mesaj, iar România nu are nevoie de un asemenea tip de destabilizare.

Problemele sunt evidente, se rezolvă, dar prin dialog”.

Angi Șerban a precizat, de asemenea, că nu există o finalitate în cazul său: „E deschisă o cercetare penală. Momentan nu există un număr de dosar de la Parchet, nu exista nici în seara în care mi-a fost comunicată calitatea de suspect.

E un dosar în lucru la Poliția Română. Aștept să văd dacă îmi oferă calitatea procesuală de inculpat sau dacă se renunță la cercetarea penală. Momentan nu există o finalitate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. fata draga ai ramas in amintirea noastra ca fiind de partea gresita si a-normala a istoriei. cam asta…

 2. Rromașcane, să-ți spun io ceva instigator: PeSeDeaua ta va fi măturată de la guWernare cu okaziia asta, exact cum ați pățit atunci în februarie 2017! Da’ sunteți atît de proști, cu çolakul vostru în frunte, că nici măcar nu v-ați dat seama ce vi se pregătește!
  …iar după ce veți cădea de la guWernare, vă vom căuta noi pe voi, acasă, ca să vă arestăm pentru ÎNCĂLCAREA Constituției și a legilor! Cu okaziia asta veți dispărea ca entitate politică (nu contează că asta vrea Marele Lickurici, de 20 de ani, mai ales că vin alegerile, acum) și vom avea grijă să „degajați” societatea de prezența voastră individuală, ÎN SPATELE GRATIILOR!

 3. Ce arme au treaba lor.
  Problema vine din intimidare directa. Odata ca politia a aratat pusca in scop vadit de intimidare. A doua problema ridicarea secutistica de acasa dusa direct in arest, ca acum vreo 40 de ani pentru ce-a scris din aplicatia Whatsup. Militoa vegheaza sa pazeasccs c_rul guwernarii.
  Guwernarea licuriciului aparara abuzurile importurilor de grau.

 4. Nenea ălă de-i zice gurist oficial unde mama dracului a citit în postarea așa numitei ,,inculpate” că a pomenit de MOLOTOV?
  Cu ocazia asta vă dădură-ți pă față că
  1 instigați (cel cu arma că nu ,,ierea” în mână cu o praștie, da’ asta-i altă dumă)
  2 monitoruzați,oficial neoficial,nu mai conteaza
  3 încălcați legi și vă doare fix în bașcheți
  4 habar n-aveți să gestionați o criză măruntă la urma urmei e un segment ce și-a cerut drepturi legale nimic ieșit din normal
  5 sunteți varză și-n comunicare,da’ asta nu mai miră absolut pe nimeni
  Bine că aveți doctorate în orice domeniu
  Hai salut.

 5. Nu vi se pare ca o promovati cam mult pe aceasta (editat)?

 6. (editat) de-si zice „activista” interzicem sever si total ca aceasta (editat) sa ne apere impotriva oricui, a politiei, a tantarilor, a mustelor, interzicem total golancii Angi nu-stiu-cum, sa arunce cu sticle incendiare in dusmanii nostri – oricare ar fi ei. Femeia asta o (editat)(editat)(editat)(editat)

 7. LASA Fato, Pha! Ca ter scoate Ala de te-a pus sa te agiti … 🙂

 8. @cetatean nevaccinat, foarte tare comentariul, expresie a democratiei si intelectului tau superior.Ai auzit de obsedantul dceneiu in istoria Romaniei? Atunci erau cautati acasa ” dușmanii poporului” si arestati de alde neica nimnei, ignoranti cu 2 clase ajunsi sefi pe la militie si securitate. Cumva esti din acelasi film si te-ai nascut prea tarziu? Intelectualeule…

 9. Ce-a facut in trecut importa mai putin
  Ce abuzuri a facut politia si jandarmii la ordinele ministrului MAI Predoiu.
  Un fermier a fost trantit la pamant de jandarmi doar c-a aprins paie, probabil sa se incalzeasca.
  Angi Serban doar un nume mai cunoscut au mai fost si altii abuzati.

 10. care ‘noi’profitoareo?care sunteti astia,’noi’..m de (editat)

 11. Cei care fura miliarde de euro din bugetul tarii cand sunt luati de acasa si umiliti?

 12. Sa plateasca cu procente electorale, Ciolacu-PSD pentru abuzurile legale, violente si pentru inhaitarea cu PNL-ul lui Iohannis.

 13. In afara de tipete , victimizari si amenintari ce a mai produs to’arsa Angie ?Si nenea ala @ ares -razboinicule, nu confunda ce au facut cominternistii ai caror fii sunt acum mari puliticieni in Romania , cu ce s-a intimplat acum.Oare angiutza numai postarea ai pe facebook are la activ ?In afara de proteste , ca doar e ong-ista , ce a facut in Romania ? Nici eu nu sunt de acord cu metode de genul , dar de metodele astora care toaca banii de la buget ca doar ONG-urile sunt bugetofage ce au produs trintorii astia ? In afara de faptul ca au fost msa de manevra pentru unii si in viata de zi cu zi doar taietori de frunza la ciini. ori dumneata @ ares esti cel care le dai obiectul muncii ? foarfeca de taiat frunza ?Amu sa ma ierti ,da-i iarna si nu prea sunt frunze. nu-i duci la un complex animalier sa taie citiva coceni si panuse? Sa fie de ajutor pentru agricultori ? Fac si o fapta buna si cistiga si un banut prin munca nu prin : „Cine nu sare ….” si urlete.Hai sa stam strimb si sa judecam drept.Cind intervin jandarmii si politia e forta , cind isi fac de cap ong-istii ,e distractie,nu ?Sau esti ala cu ” geaca rosie” ?

 14. ” Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni ”

  -unde este ” îndemnul „,
  care este ” infracţiunea ” ?

  in general poporu iese cu shampania
  si sarbatoreste victoria ALTORA!

 15. Cred ca a sosit bitcoinii la oengeurule secu a lu neica soros , de s-a dat ordin pe unitate in presa aservita eratei sa o promoveze DIN NOU pe tanti angi! Eu sper ca cu aceasta ocazie sa isi schimbe si ea masina , cu care vine sa protesteze Aceasi ca pe 10 Sugust Nu de alta, dar fostii ciumati rosii (actualmente cu putin!) iar o fac maioreasa, stiind unde e inmatriculata ( si angi si masina!)

 16. Rezistii trebuiau arestati inca de pe 11 August. Noroc cu banii si ordinele de la UE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.