Acuzații de corupție la vârful Casei de Asigurări

Carmen Eleonora Prodan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzată că ar fi primit bani de la oameni de afaceri şi manageri de spitale în legătură cu încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând ziua de joi, a lui Carmen Eleonora Prodan, în calitate de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru opt infracţiuni de luare de mită, din care trei săvârşite în formă continuată, şi a Cameliei Rodica Stretea, în calitate de director executiv al Direcţiei relaţii contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru cinci infracţiuni de luare de mită, din care două săvârşite în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada septembrie – decembrie 2023, Carmen Eleonora Prodan şi Camelia Rodica Stretea, în calităţile menţionate, ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri şi manageri de spitale) foloase necuvenite şi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de diferite societăţi comerciale şi unităţi sanitare cu instituţia pe care o conduceau.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cele două trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată) şi să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, menţionează anchetatorii.

DNA arată că, în cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii, situate pe raza judeţului Maramureş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Cică medicii de familie,cei mai slabi medici din sistem( dau trimitere la medicii specialiști), ii doare in cur de pacienti de vineri până luni. Pacienții suprasolicita UPU fiindcă medicii de familie sunt la ski în Alpi sau cu burta la soare pe Coasta de Azur. Lasă parafa la asistenta si se duce in Dubai. Succesuri guys!

  2. Adică, cum? Coruptie, opt infractiuni de luare de mita și madama este pusa sub control judiciar? Dar arestarea preventiva nu este masura obisnuita contra coruptilor? DENEA tot face recursuri în casatie contra incetarilor de procese pe prescriptie sustinand sus si tare ce rea e coruptia, cum ne-a spus Europa cu MCV-ul sa starpim plaga, si pe de alta parte, dincolo de clasarea dosarelor din fisete, ia numai masura controlului judiciar?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.