Acuzaţiile neobişnuite ale lui Seghei Lavrov la adresa Statelor Unite

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat luni după-amiază partea americană de ”hoţie în lumina zilei”, după anunţarea unor precondiţii pentru returnarea proprietăţilor diplomatice confiscate în New York şi Maryland în urma ultimelor sancţiuni impuse de către administraţia Obama, transmite Reuters.

Barack Obama a decis în luna decembrie confiscarea a două proprietăţi diplomatice şi expulzarea imediată a 35 de diplomaţi ruşi, ca urmare a dezvăluirii implicării agenţilor ruşi în atacurile cibernetice asupra instituţiilor democraţilor din Statele Unite.

Moscova a precizat că multe vor depinde de rezultatele unei întâlniri dintre viceministrul de Externe Serghei Riabkov şi subsecretarul de stat Thomas Shannon.

Cei doi diplomaţi vor urma să vorbească despre disputa diplomatică în timpul unei întâlniri de la Washington.

Lavrov a discutat şi despre sentimentele antiruse din Statele Unite, care pun o piedică în ajungerea la un acord pe probleme globale între Washington şi Moscova.

De asemenea, acesta a susţinut că Rusia şi Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a găsi un răspuns faţă de îngrijorările israelienilor cu privire la crearea unor zone de ”dezescaladare” în Siria.

Recomanda
Julieta Tarnovan 2530 Articole
Author