„Adio Slavianka!” Ce cadouri a primit liderul nord-coreean la plecarea din Rusia?

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat duminică din Extremul Orient al Rusiei spre graniţa cu Coreea de Nord, au informat agenţiile de ştiri ruse, după o vizită în Rusia începută marţi, potrivit AFP.

„Ceremonia de plecare a liderului RPDC a avut loc la staţia Artiom Primorski-1, unde se afla deja trenul blindat al lui Kim Jong Un”, a relatat RIA Novosti, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord şi publicând un video cu plecarea liderului.

În aceste imagini, Kim, pe treptele trenului său, îşi ia rămas bun de la delegaţia rusă care îl însoţeşte, condusă de ministrul Ecologiei, Alexander Kozlov. Apoi „Adio Slavianka”, un marş patriotic rusesc, a răsunat la plecarea trenului, sub un cer înnorat.

„Trenul lui Kim Jong Un se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Khasan. Distanţa (…) este de aproximativ 250 de kilometri”, a raportat TASS.

Duminică, Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, potrivit TASS.

Cadouri militare cu o simbolistică puternică, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Miercuri, în timpul unei discuţii la cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au arătat apropierea, preşedintele rus vorbind despre „perspective” de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor.

În cadrul întâlnirii, cei doi lideri şi-au oferit reciproc o puşcă, din nou cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” în timpul acestei întâlniri, fără însă a linişti Occidentul.

„Guvernatorul (Oleg Kojemiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt” şi „îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice”, au precizat serviciile regionale pentru TASS.

Duminică, Kim s-a întâlnit, de asemenea, cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea Federală din Extremul Orient în campusul universitar din Vladivostok şi a participat la un spectacol de apă la oceanariul oraşului, potrivit TASS.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a descris atmosfera din marele oraş din Extremul Orient al Rusiei ca fiind „ferventă şi caldă” în ultimele zile, „într-un moment în care se deschide o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

18 Comentarii

 1. Totusi, de unde sa dea arme putin daca in fiecare, sau de 2-3 ori/ saptamana aprovizioneaza militarii pe front si ukraineenii distrug bazele militare si munitia depozitata? Rusicai au facut un cam mare depozit sub pamant pentru armament si munitie in zona Donetk langa sosea, ukraineenii l-au descoperit si bombardat, nu au reusit sa il distruga zilele astea dar cu proxima ocazie cand vor fi mai aproape, sunt hotarati sa il distruga total. Am vazut ca iranul cara si el munitie si armament direct la Sevastopol, acum e distrusa baza, de unde daca putin cere de la alte tari? In plus, acea reuniune cu arabi care a durat can 3 zile, abia a semnat contracte verbal de maximum 30%. Credibilitate in contracte cu coreeanul…zero.

 2. Traiasca Mareata Rusie in veci neinvinsa !!!
  Traiasca poporul liber al RPDCoreene si conducatorul Kim JONG UN !!!
  FRusa are atat de mult armament incat jegosii pupkuristi amerloci in frunte cu acest dement parere ,nici nu0s capabili sa-l monitorizeze !
  Ia ziceti boratilor unde se d3esfasoara ostilitatile ??? In ukropia nazista cumva ???

 3. parere… spune:
  17 sept. 2023 la 12:56 ———Individul care isi semneaza opiniile lui cu pseudonimul ( parere ) este atit de frustrat si spalat pe creier,incit nu poate sa vada adevarata realitate .

 4. Ha,ha! “Creapă” inima-n tine de ciudă! ‘Șa-i că-s amare “pilulele” pe care vi le “distribuie” rușii cu larghețe?…

 5. Poate că prin aceste călătorii s-ar mai civiliza puțin mai văzând și alte țări..
  Trump daca vine la putere numaidecât o să-l mai viziteze sau chear îl va invita in SUA..
  Nord-coreeni nu susțin teroriști prin lume și nu finanțează revoluții prin alte țări.. vă amintiți cum s-au comportat europenii când a apărut Tihonovckaia și Guaido…

 6. Foarte intersantă limba română, sau educația unora care scriu de genul ”la bordul trenului”.. Cred că ar mai trebui să treacă prin niște clase de la care au lipsit,.poate alte clase mai multe ca și trenul..

 7. A facut foamea acasa sa bage la matz tot ce prinde la orci.. acum si-a facut plinu, a umplut sacosile, se carā inapoi…singurul gras fi Korea.

  Cadouri: branza, oua, poate si o curca si ceva nuci…

 8. acum stim . putin nu are voie sa paraseasca moscova . soigu conduce de facto rusia .

 9. @@parere:
  Te macina propria prostie impreuna cu frustrarile, de nici dumitale nu iti vine sa crezi!
  @Paulian Ionescu:
  Asta dovedeste de cate ori arunca cu bolboroseli si aberatii cand de fapt, nu e in stare sa citeasca un citat, un comentariu documentat, sau, sa se informeze personal din 3 surse pentru o concluzie personala argumentata in scris. Fuduleala si aruncatul cu proaste informatii e sport national in gradina mare a cerului la vedere. Cititi, informati-va, trageti concluzii, apoi scrieti cateva cuvinte articulate intrun comentariu.

 10. Și- au bătut joc amerlocii de coreeni ,de cubanezi de Venezuela,de iraqienin si de mulți altii.E timpul si nu e târziu niciodată ca buturuga mică să răstoarne carul mare.Slava Rusia,trăiască prietenia intre cei oprimati!

 11. IATA,BAI CAPITALISTI,SCARBOSI SI SLINOSI.2 DICTATORI COMUNI
  STI SARACI-NU,CA VOI,CU 45 DE COLONII IN LUME-franta-25.ingliejiia
  -40,spania -10,portugalia-6. RUSIA,COREEA,CHINA,INDIA,RUMANIA=zero
  DECI,BAGABONZILOR DE CRIMINALI,ZAT-CAPITALISTI-,LUATI AMIN
  TE DE LA CEI 2 TOVARASI PRETINI..CA VOR SCUIPA CAT DE CURAND.
  PLECATI,CU MUSCA,CU SOBOLAN,CU CARPA..IN INSULA SERPILOR
  CINE

 12. Cadouri drone si armament ? Alceva mai bun nu se găsea sa se faca cadou ? De exemplu un tren de aur ?

 13. erau ancorate frumos niste Leopard,Abrams,Bradley,Himars si alte jucarii,toate nou-noute ca sa aiba si unchiul Kim ce copia incepind cu luna viitoare.Javelinele,le-a luat Kim cu el,la clasa I ca sa le studieze putintel.

 14. „Adio Slavianla” nu e un mars ci un cantec din cel de-al doilea razboi mondial. Din curiozitae l-am cauta oe Youtube si l-am gasit cu subtitrare in engleza,
  Este chiar de actualitate si sper sa nu trebuiasca sa il cantam baietilor nostri care pleaca la razboi, mai ales la un razboi care nu e al nostru!!!
  „La revedere, pământul natal,
  Amintește-ți de noi
  La revedere privire iubita.
  Nu toți ne vom întoarce.”

  E o traducere aprox. din engleza, dar oricum este zguduitor!!!

 15. Bord, babord, tribord, lemne sub forma de podele la nave, dar bordul este doar o bucata de lemn intalnita la mai toate navele, inclusiv aeriene. Inbarcarea in avion nu se face cu barca …
  Bordul unei companii este consiliul care sta in jurul mesei-o bucata de lemn=bord.
  Multi se dau destepti dar nici ei nu depasesc clasele trenului, nici cand sta pe loc in gara.

 16. Of ce dor ce Kim ce jale: Saracu este speriat rau de tot, pentru ca sheful lui care da aprobari este China, iar el nu shtie ca cate obuze, samd sa-i vanda lui Putin, care totushi nu-i de nasul lui, primindu-l in cel mai simplu mod. Pe de alta parte tov.semikhazar alogeniu Putin=Legionarul Roshu galbejitul, a ratat ocazia rarisima sa-l momeasca cu primirea in republica lor cu capitala Birobijan, unde shamanii=Rabyiile lor, fac incantaziile lor tzopaitoare, ca sa fie aducatoare de succes in raz belitul lor cu Ukraina al tov.khazar shi el, tov.Zelea leul=Legionarul Verde. Soarta lor este decisa deja, asha cum a fost in trecut=cei care pornesc un razboi, incalcand poruncile divine ale lui Isus, sunt supushi pieirii, shi asta este valabil shi pentru Zelea leul, atata timp nu vrea Pace, mai mult luand parte la noul Macel Mondial al creshtinilo=Pobeda. Cu tot agrimentul secret de la Malta privind asha zisa impartzire a lumii de catre khazari, se pare ca scenariul sau scenariile lor croite acolo, vor ieshua, pentru ca potul il va lua cine vine la urma=China (adica Siberia aia plina de morminte dar shi de bogatzii ravnite). Cit despre Zelea & Putina, Sharla cunoshte cum vor fi extrasi
  O zi buna.
  Con
  P.S. Deci lupta din Biblie intre Abel shi Cain, se va scrie putzin altfel, asta pentru ca nu este intre semitzi (antisemi), ci pentru ca devine mondiala, iar Dumnezeu=Omenirea toata, asha cum a zis Isus, iar salvarea va fi numai respectand Adevarul, altfel nu va mai ramane piatra pe piatra. Ideologia kahzara va fi distrusa precum Tablele lui Moise.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.