Adolescent român, împușcat mortal la periferia Romei

Un băiat român în vârstă de 14 ani a fost ucis vineri noapte cu cel puţin două focuri de armă în parcarea unei staţii de metrou de la periferia Romei, au anunţat sâmbătă anchetatori italieni, informează agenţia ANSA.

Potrivit unei reconstituiri iniţiale, s-ar părea că două grupuri de adolescenţi români s-au întâlnit mai întâi într-un bar din zona Borghesiana, la marginea Romei, iar apoi din nou în piaţa staţiei de metrou Pantano din Monte Compatri. Posibilele înregistrări ale camerelor de supraveghere video sunt în curs de investigare. Cazul este anchetat de Carabinieri Frascati.

Primarul unei municipalităţi din zona Romei şi-a exprimat sâmbătă durerea pentru uciderea într-o parcare de metrou acolo a unui băiat român de 14 ani, posibil într-o dispută legată de droguri în timpul nopţii trecute.

„În aceste ore sunt în strânsă legătură cu Prefectul, căruia i-am cerut o reuniune a Comitetului Provincial pentru Ordine şi Siguranţă Publică, care va avea loc joi”, a declarat Francesco Ferri, primarul din Monte Compatri, pentru ANSA.

Alexandru, adolescentul român împuşcat mortal, era elev în clasa a VIII-a în cadrul şcolii „Domenico Savio” şi era pasionat de istorie şi fotbal, un sport pe care îl practica cu prietenii săi, potrivit Sky TG 24. Băiatul se mutase în Monte Compatri, în urmă cu doi ani, împreună cu mama sa, tatăl vitreg, cei doi fraţi.

În noaptea tragediei, adolescentul şi părinţii săi sărbătoreau ziua de naştere a mamei sale. „A murit fără motiv. L-au ucis fără motiv. Mergea la şcoală, juca fotbal. Nu stătea pe străzi, nu se apropia de droguri. Fratele meu este soţul mamei, îl trata ca pe propriul copil”, a declarat unchiul băiatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. „Integrare” totala in „civilizatia” occidentala-„o tara ca afara”!

  2. De acord dar deciziile sunt luate de infiltrațiile unor servicii străine în structurile guvernamentale române. Cazul Arahat spune tot.

  3. Ptr diasporeni:
    FERITI-VA DE CONATIONALI. SUNT CEI MAI PERICULOSI: SUNT HOTI, CRIMINALI SI INVIDIOSI.
    NU VA INHAITATI CU ROMANI……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.