Adrian Năstase: Un gând pentru tatăl meu

Ziua de 31 mai este ziua în care îl aniversam, în familie, pe tatăl meu. Au trecut multi ani de când nu mai este cu noi, dar ni-l amintim cu dragoste si cu regret, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Duios când vorbește despre tatăl său, fostul premier este ironic (fin) cu actualul președinte.

„Am pus putină ordine in lucrurile lui dragi si am sters de praf decoratiile pe care le-a primit in război dar si după terminarea lui. Intre altele, ordinul „Steaua României”, in grad de cavaler, cu spade si cu „Virtutea Militară”, conferit pentru apărarea Brasovului, in august-septembrie 1944, impotriva trupelor germane care se retrăgeau din Uniunea Sovietică.

M-am gândit că exita un risc ca Iohannis să-i retragă, post-mortem, decoratia dar m-am linistit observând că ea i-a fost conferită de Regele Mihai! Recunosc insă, nu stiu cu ce se ocupau părintii lui Iohannis in timpul războiului si nici ce fac acum. Le doresc sănătate si reunificare fericită a familiei!“

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

35 de Comentarii

 1. Hadriane, vaz ca tactu locuia si el in casa nationalizata! In 1992.
  Zona buna, cautata de nomenclatura.
  O coincidenta, desigur.
  Hai, ca lacrimam si noi….
  Amin si Aliluia!

 2. Nascase…un gand pios…vrei sa candidezi la presedintie ? Decat Ciolacu,Geoana,Simion sau Luluta …tu ai fi mai bun.Poti aranja cu cine sti tu mai bine …sa poti candida ?Ce zici ?

 3. Al meu (bunic) a făcut războiul la zi, din ’39 până în ’45 în Tatra, exclusiv cu Armata Română, de unde si-a luat concediu o lună pentru ca să fie trimis la”specializare” în Donbas, pentru că era chiabur și jumate neamț.A venit după 8 anișori si s-a dus să-și vadă calul la ceapeu unde a fost încadrat fierar. Decorațiile le-aaruncat într-un canal de irigații, să nu i le găsească Securitatea și să-l trimită laalt canal.Nu toți provin din stirpe nobiliară ca tov.Năstase, ce să-i faci…

  • Si uite ce nepot destept a crescut! A putut sa te educe si fara calul luat la CAP’u. Sau daca nu ii luau calul la CAP erai ministru si tu acum. Lasa ca e mai bine asa cum esti nu?

 4. Nu-i adevarat. Nici ca in chimirul intermediarilor la ambasada si consulatele germane au ramas milioane de marci pe 1989, ce n-au fost inapoiate etnicilor care reintregeau familiile in 1990. Nici asta nu poate fi adevarat.

  • Cat e o facultate in Germania etnicule? Cat va cere statul German sa va aduca pt vreo 4 ani? Pai, ba desteptule! ASTA iti cerea si Ceausescu cand plecai! Sa ii platesti facultatea aia gratuita ce ti-o platea statul atunci. Cat e o asigurare de sanatate in america visului tau? ASTA iti cerea Ceausescu sa platesti dupa ce iti asigura pe ani de zile sanatatea gratuita iar tu vroiai sa o tai la vestul salbatic. Simplu nu? Trebuia sa platesti asa cum plateai in tara in care vroiai sa o adopti.

 5. Nastase ,dupa cite bravuli ai facut pt.neamul romanesc(Petrom,SIDEX,..)gindul tau pt.tatal tau ar fi:vai tata,de ce m -ai facut!

 6. Apreciez comentatorii, năstase – patru case, iohanis -sase case- ce să vedem, ale sasului sunt mai puține șî mai mici, deci tolerabile? Ce armă au purtat șî în ce regimente ( poate naziste ) au luptat părinții sau bunicii lui iohanis? Are curajul să ne prezinte sau nu e vrednic de originea lui ? Așa pentru trolii de p-aci , am străbunici cu merite similare în înfrângerea NAZISMULUI ( ăla pe care îl susținem în ocraina falsă ) ! OPRIȚI NEBUNIA RĂZBOIULUI ! SLAVĂ PĂCII !

 7. Dar pentru matusa Tamara cand? Ca doar madam te-a facut om, nu?

 8. Să cetească Bombo cartea recent apărută ,,Furtuna din iad,, Sfârșitul Germaniei și atrocitățile învingătorilor,,
  Să vezi acolo cruzimea diavolească a englezilor, americanilor și rușilor , toți complexați de măreția rasei germanice…

  România a trecut de partea Aliaților ( s-a aliat cu Aliații ! ) la 23 August 1944. Se zice că asta a scurtat războiul cu 6 luni.
  ( după ce în prealabil la lungit cu 7 luni, prin participarea la Răsboiul de la Răsărit !!)

 9. Măi Propace de la 19/13, România a fost cel mai mare aliat al Germaniei, care a participat la Răsboiul de la Răsărit !!Prin urmare ,străbunicii tăi au fost fasciști până în seara zilei de 22 august !!
  Apoi s-au trezit că sunt antifasciști !
  E valabil și pentru tac-so lu Bombo !!

  • Pentru Marele amerloc, străbunicii mei nu avea vârsta necesară să lingă fundul amerlocilor, să fie naziști , ce să vezi, au fost doar antinazi, spre deosebire de creierul tău spălat de cotețhantene șî de diji care ,, e ” proocrainean, mare amator de discriminare rasială șî de jenocid ? Ai luptat cot la cot cu străbunicii mei? Aaaaa , tu nu ai citit istoria, o știi lăutărește , ,,dupe” ureche? Cotețtv e locul tău, sî dai cu presupusul pe ce ACTE deținem ? MAR .. Ș la răzbel, să-ți dai fii și fiicele la luat rachete-n capete că cam așa vrea cerșinski-ul tău mult iubit !

 10. De parca nu Adrian Nastase ar fi pus pe orbita Forumul Democrat German, mostenitorul unei organizatii naziste interzise in Romania, respectiv pe Iohannis, cu care a negociat voturile sasilor pentru PDSR, contra retrocedari frauduloase. Respect tatalui, dar fiul are prea multe bube ca sa faca acum pe mimoza.

 11. “ Și el e emirul, și toate le are…
  E tânăr, e farmec, e trăsnet, e zeu,
  Dar zilnic se simte furat de-o visare…”
  GHINION domnule Adrian Năstase! Ambasadele străine au preferat “pocitania” Tamerlan Băsescu și pe copilul luptătorului în Wehrmacht. Serviciile României s-au executat și suntem unde suntem. A ajutat și ziarul Evenimentul zilei care a dus o campanie violentă contra “corupției” din PSD. Au armat anii PNL, PDL, UDMR cu România curată a lui Pristanda: Curat murdar!!

 12. Se zice că la 25 august 1944, un general din Wermacht l-a întrebat pe tac-so lu Năstase pe unde se ajunge la Sighișoara . Acesta a fost foarte amabil, dar necunoscând împrejurimile , i-a indicat o direcție greșita.
  După care ,în fața superiorilor ,și-a prezentat incompetența drept…merit antifacist !!!
  Și așa a făcut rost de o decorație !

  Din greșală în greșală , spre victoria finală !!

 13. Pt .,, Hansel,, de la 19/30
  În prezent, sute de mii de români stau în casele sașilor și șvabilor !
  Deci ,ciocu mic ! Înțelepciunea populară ne spune că ,, nemulțumitului i se ia darul,, !!

 14. …pai, du-te dupa el si spune-i personal ce ai de spus!…daca citesti, eu sunt miraj…petrom, rosia montana…mai vrei?…ar fi trebuit sa fii executat pt inalta tradare de vreo sapte ori-cu scuzele de rigoare, cam atat am fost la curent, prin prisma meseriei…

 15. Armata germană ,, se retrăgea din Uniunea Sovietică,, ??
  Nu ! Mult mai prozaic : se retrăgea din Brașov !!

 16. Dîn cîte știu io, rromii nu erau mobilizați pe front. Fiindcă nu aveau nici cetățenie!
  Din cîte mi se pare mie, respectiva „Adeverință” emisă ÎN IUNIE 1992 de REPUBLICA SOCIALISTĂ Rr., seamănă a fi UN FALS. Nici o hîrtie de acest tip nu pleca de la M.Ap.N. fără identificarea CLARĂ a persoanei! …iar aici lipsește locul nașterii și numele mamei! De obicei, „Pater semper incertus”, nu ea… Încă n-am văzut copil fără mamă!
  În condițiili astea, Arhiva M.Ap.N. nu avea cum să-l identifice în 1992 pe unu’ dîn Sectoru’ 1 Bukale ca fiind sublocotenentu’ X, șî să-i mai șî scrie coada poștală, pe care N-O SCRIA NIMENI ÎN ANII ĂIA, chiar dacă exista!
  UN FALS ORDINAR. Erea mai bine dacă tărtășeanu’-și obținea adeverința dă la Lipova, că gura lumii spune că gipsanu’ erea apropitar ‘colea, pă pămînturili șvabilor alungați dă regățeni…

 17. asa te-a invatat tatal tau sa furi? Asa o sa-ti inveti si tu copiii?
  Ce vei face cand vor ajunge la mititica?
  Oare, hotia este genetica?

 18. Despre morti numai de bine… dar trebuia sa inveti de la un asa razboinic sa tragi cu pistolul si sa nu ratezi tinta de la cativa centimetri.

 19. Nastase Adrian? tâlhar obnubilat de propriile asasinate. Groparul României. Si tac’su adorat = a luptat între 1941-1944, adica alaturi de Germania nazista. Nu din vina lui, dar asta-i adevarul. Ce naste din pisica, soareci manânca. Mai având si tupeul sa-l ia-n shuturi pe Johannis, în articol, când propriul tata face bravuri alaturi de nazisti si când el însusi, un pakt cu Johannis, asa-ncât 6 case sa devina cel putin 100 de milioane de milioane (fiecaruia, ca tot ne-au învatat tipii cu … miracolele, desi de Sica (Vittorio), nici unul … Mesteri Manole, mai degraba … )… De acord cu @Marele Urs, @Ego sum in Tărtășești, @PiscaCuBat, @nae din dealul feleacului, @vânatorul de trolli, @Soangher Mafteuta, @Hansel si Gretel, @Emile, @Wessin y Wessin, @piticul cracanat …

 20. hai siktir! bunica-meu din partea mamei si-a pierdut piciorul pe front, iar cel din partea tatalui a fost inchis ca prizonier de razboi in siberia, cand s-au intors armele (soldatii carne de tun!). s-a intors dupa 2 ani cand familia il credea mort si ii faceau slujbe! era o stafie. jeg bolsevic ordinar ce esti! vad ca incearca securicii sa te albeasca, tatucule! cum erati in poza cu ovarashu’. si tu si pohta! au fost eroi care si-au aparat Tara din iubire si convingere. si vor mai cand, sper, sa se trezeasca sa ne luam Romania inapoi si sa o aducem la suveranitate si independenta. dar mai ales intr-o societate libera, nu militie bolsevica si control pe cetatean porcushorule! tii minte, cand incepusei sa te vezi sef de tarla si ridicai deja jurnalisti din strada, pentru ca vorbeau impotriva dictaturii pe care doreai sa o ridici? sau cand incercai sa institui interzicerea incalzirii individuale a caselor? ca asa iti luai comisioane de la securicii din energie? hai siktir!!

 21. 01364 noroc că tac-tu a câștigat războiul pentru stalin, contra României și pentru un apartament cu 4 camere în buricu’ orașului.A fost veteran de magazie? De popotă? Mobolizat „pe loc”?Pari din zona lui Adiță, d-ăsta ch unghiile făcute, pui de lătrău, superior prin tăticu’, ciripoi de carieră…

 22. Rade ciob de oala sparta. De abia isi dovedeste caracterul si nu dezminte „capra vecinului”.
  Vezi-ti barna si ouale din ochii tai, inainte de a judeca pe altii cu bube in cap”

 23. Un jalnic…escrocul care a dat austriecilor(adica tot unor nemti) petrolul si padurea romanilor,si care l-a mai si decorat pe Gerald Schweighofer (porcul care taie padurea romanilor )în grad de Cavaler de Ion Iliescu ,l;a propunerea lui Adrian Nåstase la 2 decembrie 2004 între douå tururi ale alegerilor prezidentiale.
  Tot atunci firma Holzindustrie Schweighofer a primit un contract pe 10 ani cu Romsilva prin care firma austriaca si-a dobândit dreptul de preemptiune, adicā accesul la lemn romanesc pe alese.

  PS nici daca era un razboi si ne-ar fi invins austriecii,nu puteau fura petrolul si padurea romanilor asa cum au facut sub dominatia comunistilor bolsevici Nastase si Iliescu KGB

 24. ca ati furat o culoare din tricolorul Romaniei. O fi banuit si de multe lacuri si plaje din Dobrogea??

 25. @Wessin y Wessin:

  Vezi desfasurarea evenimentelor pe Frontul de Est in vara lui 1944. Nu cumva actul celor ascunsi dupa perdea si in umbra regelui imberb a lungit razboiul?

 26. @Ileana Rollason: In spatele pseudonimului Ego sum in Tărtășești, pe care il apreciezi acum, se afla un sovin ungur, care produce unele dintre cele mai abjecte minciuni la adresa Romaniei. Abjectia sa rezulta si din faptul ca nu isi asuma un anume pseudonim. Continutul si stilul indica insa fara dubii acelasi trol plin de nemernicie. A-l admira ca romanca transilvaneanca (cel putin, asa te prezinti) este inca si mai dezgustator.

 27. Articol fară relevanță, ce parte suscită interesul cititorului ?!

 28. Adriene, de ce nu-ti vezi de treaba ta ! Cand vreodata crezi ca te vor ierta banditii si excrocii „Neamului romanesc” pentru oprirea jafului national prin privatizarea Petrom si Sidex Galati ?! Cand mai baiatule ! Niciodata ! Ei sunt cei mai inversunati contestatori, banditii si excrocii care prin jaf si frauda incasau zilnic milioane de dolari din furtul carburantului plecat nefiscalizat din rafinarii catre toate Statiile PEQO din Romnania si din fierul vechi iesit nefiscalizat pe la Movileni si intrat fiscalizat si platit de la bugetul public pe la intrarea principala in Sidex, dispre Tiglina. De aici se platea/s-a platit si toata propaganda/actiunea ticaloasa de defaimare a PDSR si a liderilor sai prin delatorii, denuntatorii si ticalosii de la Ev.Zilei, Ziua, Pro TV. Monitoarele de Braila, etc. Din 10 cisterne care ieseau pe portile Rafinariilor numai una era fiscalizata, una singura, iar de la bugetul public se mai alocau zilnic si cate 2.000.000 de dolari (sa „mentinem la stat”, adica la furat petrol/carburant rafinat de la Petrom si fier vechi de la Sidex) ca sa le platim si salarii banditilor, hotilor si borfasilor care „praduiau” zilnic Petrom-ul si Sidex-ul. De ce nu spui lucrurile astea Adriene, care esti fiul Comandantului „Bateriei Albastre” de pe Valea Prahovei, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, un adevarat EROU al Armatei Romane si a Poporului Roman, care a aparat Brasovul si intreaga „Vale” la retragerea Wermachtului in Ardeal. Vorbiti mai oameni buni ca au „incalecat”, banditii si ticalosii Romania de au sugrumat-o si lasat-o fara viata si fara aer.

 29. @Anonim: de unde stii cine-i în spatele unui pseudonim? de unde stii ca-i ungur, etc.? si ce importanta are originea etnica?! Conteaza ce spune-n respectivul comentariu. Pe restul nu le-am identificat, asa ca nu exista. ps si tu ai si alte pseudonime, de altminteri. Si nu-ti declini nici originea etnica. Priceput, domnu’ tovarash ?! apropo de „abjecte minciuni la adresa Romaniei”: daca nu era Nastase Adrian, nici disputele despre România (ciuntita chiar de individul, în complicitate cu Johannis, prin asa-zisele „restituiri” Transilvania, daca n-ai aflat însa, redevenind, prin „grija” lui Nastase-Isarescu, ungureasca, si-nca si-n mod … legal, drept urmare a unor „legi” inice). Nu ungurii sunt de vina, ci „români” de tip Iliescu Ion, Constantinescu Emil, Hossu Longin, Coposu, Nastase Adrian, Isarescu, Ponta (Rosia Montana) … si-acuma, Ciuca. Ultimul mai si pretinzandu-se „general”. Cu-asa ceva, ce mai vrei?! „România”?!! Care?! unde e?!! cu „restituirile” si „privatizarile”, ramasa fara mijloace de productie, fara sol si subsol, arhitectura, ba si fara popor! plina de „reforme”, în schimb! „lupta-mpotriva comunismului”, nu-i asa! Uite-i rezultatele! Saracie lucie, ipoteci uriase, analfabetism, violenta, emigratie de masa! Disparitia unei tari, cu alte cuvinte. La care criminalul de Nastase a contribuit din plin!

 30. @ Anonim
  De citit cartea ,, Moscova înhață România,, de Robert Bishop și E.S. Crayfield, spioni englezi , martori oculari ai evenimentelor de la 23 August.

  Personal, mai am informații de la un văr de-al mamei care, fiind în Garda Regală , a participat direct la actul de la 23 August 1944…( Augustin Mișca , 1909-1999 )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.