Adrian Papahagi. „Ce imensă ratare!”

Uite cine vorbește! Adrian Papahagi i-a făcut un portret dur lui Mihail Neamțu, fără a-l numi, după ce acesta din urmă a devenit candidatul AUR la europarlamentare.
„Să începi lăudat de Pleșu, dar să sfârșești (căci acesta e sfârșitul) luat peste picior de golani absoluți ca Simion –
Să debutezi mediatic prin dialoguri televizate cu Pleșu, Liiceanu și Patapievici, dar să ajungi partenerul mediatic al putinistului Gușă –
Să treci de la doctorat la Londra la lozinci antioccidentale de nivelul intelectual al unei Șoșoacă –
Să începi ca bursier al unor instituții prestigioase și să ajungi să cerșești bani de la Becali în văzul și bătaia de joc a întregii țări –
Să debutezi publicat de cele mai bune edituri, dar să ajungi să-ți scoți singur cărțile –
Să studiezi filozofia și teologia la cele mai bune universități, dar să alimentezi superstițiile, fobiile și conspirațiile la care aderă cei mai needucați membri ai națiunii –
Să-ți începi viața profesională la conducerea unui institut de investigare a crimelor comunismului, dar să sfârșești prestând pentru nostalgicii comunismului ceaușist –
ce imensă ratare!”, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook.
Si Adrian Papahagi, și Mihail Neamțu au fost apropiati ai regimului Băsescu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

25 de Comentarii

 1. 2 basisti absoluti, purtatoti de stindard al statului de drept (paralel) se stropsesc unul la altul prin intermediul platformelor de socializare. Eu propun sa se intalneasca undeva in ring, sa isi arate „valoarea”, eventual sa isi aduca nepretuitele volume pe care le-au scris si sa isi dea cu ele in cap, pana cade primul. Va garantez ca il vor depasi la „view-uri” pe Ciolacu, care pipaie salamuri prin magazine.

 2. ..și tusdoișpe adunau de supt mese pe Macovei-bărbată. (Hîc est mulier)

 3. Hopa! A apărut „boierul” Adrian Papahagi, studiat la Paris, dar, vai, lingător de canta la Băsescu, rămas încremenit în proiectul de „fiu tatălui sau. Rade ciob de oala sparta. Hai, băiatule, degusta-ți condiția în liniște și nu ne mai plictisi cu idolii tai de carton.

 4. Toa Papamoney, nu știu dacă toate cele enumerate că valori de alteța mneavoastră vor face doi Youani găuriți din vară de când dolarelu’ va deveni rivalul firmelor de hârtie igienică pentru că nici doctoratele Britanistanului și nici „valorile diversitații”Europei occidentale și nici înaltele scoli CRT și gender „post adevăr” nu vor atenua o prăbhșire iminentă ce va avea răsunteg peste milenii, dacă va mai rămâne ceva din civilizația intrată pe mâna găurilor negre davositesi amult prea apelpisiților lor filozofi(filfizoni)care bifează „absent” în zonafundației dar plutesc printre norii de vată ai ultimului etaj al șandramalei.Nemaipomenita Germanie vrea să recruteze carne de tun la modul obligatoriu și nu numai băieți, fiind exceptați, firește, arabii care o vor întinde direct de unde au venit.Ce vorbești mata, Don Adi, e josnic.Nu pentru cămânjeste circul numit AUR, ci pentru că dă „ignore” realității în beneficiul personal.Apropos, e cam tăcuta pleiada de „straluciți” în ultimă vreme, când se presupune că dăștepții unei nații ar trebui să fie primii tribuni ai neamului.Mă rog, se presupunea, pe vremea în care există ceva rarissimă azi, ceva numit onoare.

 5. Toa’ Papamoney, nu știu dacă toate cele enumerate ca valori de alteța mneavoastră vor face doi Youani găuriți din vară de când dolărelu’ va deveni rivalul firmelor de hârtie igienică pentru că nici doctoratele Britanistanului și nici „valorile diversitații” Europei occidentale și nici înaltele scoli CRT și gender „post adevăr” nu vor atenua o prăbușire iminentă ce va avea răsunet peste milenii, dacă va mai rămâne ceva din civilizația intrată pe mâna găurilor negre davosite și a mult prea apelpisiților lor filozofi (filfizoni) care bifează „absent” în zona fundației realității dar plutesc printre norii de vată ai ultimului etaj al șandramalei. Nemaipomenita Germanie vrea să recruteze carne de tun la modul obligatoriu și nu numai băieți, fiind exceptați, firește, arabii care o vor întinde direct de unde au venit. Ce vorbești mata, Don Adi, e josnic. Nu pentru că mânjeste circul numit AUR, ci pentru că dă „ignore” realității în beneficiul personal. Apropos, e cam tăcută pleiada de „straluciți” în ultimă vreme, când se presupune că dăștepții unei nații ar trebui să fie primii tribuni ai neamului. Mă rog, se presupunea, pe vremea în care exista ceva rarissimă azi, ceva numit onoare.

 6. she de beshini puturoase de emise de inchipuitzi sherodoctzi…
  uita ca oamenii carora le poarta numele, ia-au facut cu celalalt cap…

 7. Erori – nici Papahagi și nici Neamțu nu au studiat propriu-zis unde spun ei. La primul tatăl i-a făcut rost de o bursă la Paris să devină ceva, la ultimul s-a plătit din țară o bursă. Neamțu a făcut filosofie la Cluj, după ce în liceu era dat la extrema dreaptă. Papahagi a căzut la examenul de intrare în ubb, la germană. Ce educație? ce studii? ce valori? Nici unul nici altul nu a scris ceva pe cum se laudă. Copii de bani gata

 8. Absolut siderată de evoluția acestui intelectual promițător,de n-ar fi decât articolele citite de subsemnata în efemera revista de filozofie Idei în dialog,dispărută azi.Derapajul rușinos l-am observat de când ,referindu-se la Trump,a intrat pe făgașul creștin religios de tip mistic.Neamtu este o ciudățenie absolută.Sa te transformi în cirac a lui Simion ,extremist dovedit este de neînțeles.Acest derapaj îl anulează ca intelectual.

 9. De Plesu a citat Ion Spanu dintr-o carte de Memorii a lui Bartolomeu Anania, in care Plesu si Liiceanu au complotat la reformare Bisericii Ortodoxe la inlaturarea lui Teoctist si „inscaunarea” lu ala cu glas de Mefito. Liiceanu cel care si-a lasat sotia gravida fara sprijin pt ca sa nu piarda avantajele comuniste pt ca doamna avusese pareri care nu au placut PCR. De aceea voi marii comunisti ati vrut sa reformati biserica ortodoxa si sa mutati Pastele la catolici pt ca sunteti atei si considerati credinta unui popor doar ceva pe care voi puteti schimba dupa placul vostru. 98% din romani nu-s filozofi ca tine si asa zisi oameni de cultura, adica alunecosi ca limacsii. 70% din popor sunt oameni fara studii superioare, dar oameni. Presa ne-a aratat ca unii certati cu legea sunt toba de carte de la Portocala la Macovei, trecand pe langa altii cu abur de alcool si/sau ”chimicale” chiar acum RTV relateaza de ranile la nas de la…a unei judecatoare…Poate n-ai auzit:” mai bine sarac si cinstit decat…”. E un banal serial Don Mateo in care se vorbeste de un act crestinesc. Iertarea. Tu reformatorul ortodoxiei nu ai auzit si nici nu intelegi ce inseamna. Daca ai fi fost crestin l-ai fi iertat pe Neamtu ca nu-i in barca ta. Stii de ce? Pt ca cine se aseamana se aduna, iar tu un ateu nu ai cum intelege pilda Fiului ratacitor si nici:”Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”.

  PS ma lasa memoria tu sau Plesu ati fost in barca lui Basescu? Tu vorbesti? Cand ai fost moral?

 10. De ce pastrati sau folositi numele de Ileana? De ce comentati in limba romana? Nu cumva aveti o mica emotie/afectiune pt Romania? De ce este extremist Simion pt ca se declara roman? Cunosc persoane de alte etnii care indragesc limba si tara, vreti sa spuneti ca si ei sunt extremisti? De ce tara X poate lupta pt a fi si daca si romanii vor sa fie respectati ca tara X devin extremisti. Cati nu o mai vor pe Ursula? Cati sunt cei carora le plac inventiile unor fuctionari numiti nu alesi de la Bruxelles? Credeti ca romanii sunt oameni? Exista democratie in Europa? Daca da atunci ar trebui respectata parerea fiecaruia. Am votat cu PSD-ul, dar pt ca v-ati ridicat impotriva AUR, desconsiderandu-i pe votantii lor, poate e timpul sa ma gandesc pe cine sa votez, pe Virgil Popescu sau pe Neamtu.
  Cat despre misticimul domnului Neamtu. Parca in Constitutie este:”ARTICOLUL 29
  (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.”

  Cine este extremist Simion sau dumneavoastra care-l judecati pe Neamtu pt ca este un mistic? Nu cumva si Iisus a fost un mistica? Haideti sa-i respectam si pe inchinatorii la Natura si pe monoteisti si pe samani, vrajitoare, etc. Toti sunt oameni. Sunteti un om citit, atunci demonstrati ca puteti intelege si pe pigmeul din jungla si pe laureatul premiului Nobel. Nu uitati cartea copilariei:”Fii bun pana la moarte”. Am descoperit ca un cersetor poate fi superior multora din cei ce-i vedem pe sticla. Pt ca e Om…multi nu devedesc.

 11. Umor negru, @I.R.: Papahagi si … valorile = vaca si baletu’ … drept fiind ca l-am cunoscut si pe taica-sau, si tot narcisic.

 12. Daca îl mai vad pe Busoi la tv,siaroarg tv-ul! O jigodie care vorbește mult din 4 in 4 ani și nu spune nimic! Cine dracu l-a trimis în parlamentul european?

 13. „Neamțu a făcut filosofie la Cluj”

  Aha, deci a intrat in contact cu un turnator ceausist din scoala, inainte de Bas. Cum a ajuns drept la ceausistii-ortodosi (legionari) la care vroia si profu care preda filosofia altora sa fie candidat la presedentie ? Ce mica este lumea … si rotunda !

 14. @domna Ileana Rollanson: atentie, ca „Ileana Rollanson” nu-i femeie, e barbat (fii atent la subiectele care-l intereseaza si la stil), si foloseste ca pseudonim un fel de pocire a numelui meu dupa casatorie, care-i celtic : Rolla-son (fiul lui Rolla, asa cum e si-n româna „Ion al lui Vasile”). Simion: tipul îmi scrie, corespondam electronic si-am sa ma si duc la Consulatul României din Luxemburg sa-l votez. I-am si spus/scris, asa ca, daca nu ma tzin de cuvânt, o sa am remuscari. Mai ales ca stiu ce pericol imens e pentru Europa realegea UrSSulei.

 15. @ Ileana Rollason -nu e nici bărbat nici femeie!Este produsul inteligenței artificiale eșuate.

 16. România nu are nevoie de ”studiacii” lui Pleșu și Liiceanu. România are nevoie de oamenii care trăiesc și construiesc în concret , fără ei ( ăia care profduc banii zi și noapte) cultura nu poate supraviețui doar cu bursele și bursierii de prin afara țării.
  Vrem cultură de clasă , trebui să fim bogați și inteligenți ca s-o găsim și să plătim prețul corect pentru aceasta ( în sensul in care vom avea statistic mai multe cărți citite de către fiecare român), după aceea ne putem uita și după acești ”auto-laudaci” : Papahagi, Neamțu, Patapievici și toți ca ei. Vă propun un nume : Constantin Barbu și o Operă : Monumenta Romaniae Historica. Un om cu o ”mistrie” culturtală ,un om care știe să toarne cimentul pentru reconstrucția culturii României.
  Un link pentru curioși : https://iisc.ucdc.ro/coperti%20monumenta%201-100%20finale.pdf

 17. ‘Ntelectualu’ asta clujean a reusit in politica prin partidul securist al lui Petrov. Nici nu avea o alta sansa. Ca politician de doi lei a fost slugarelul lui Petrov si al Monicai Macovei.Cel cu care s-a luat de ciuf (vorba sefului Petrov) este tot un ‘ntelectual clujean, produs si el al celebrei UM UBB. Normal ca a razbit si el in politica tot printr-un partid securist al aceluiasi Petrov. In concluzie sunt doua hahalere politice cu ifose de ‘ntelectuali gen Coldea.

 18. Usor usor, nea Papahagi devii Papagal! Ura fata de alti oameni duce la extremism. Ai grije, ascendenta te tradeaza!!

 19. Nu e nici o ratare, e nivelul.Papahagi și Neamțu, nu aveau ce să rateze. Bine a zis cineva – copii de bani gata.Doar că psihopatul Tomlin, coleg cu ei de legionarism, a devenit gelos. El nu a reușit ca ceilalți doi la cluj și înjură tot ce poate. Minte cum respiră.Toți trei erau la Băsescu, recrutați de Coldea. Apoi se atacă unul pe altul. Scenariu cunoscut. Că îl bagă pe George Simion în afacere e greșeala acestuia că discută cu ei. Nu trebuie ca un patriot, cum zice Florin Călinescu, să se asocieze cu băsiști și legionari, care vor iarăși pe scenă.

 20. să înțeleg că putinist e kk, iar zelenskist e gigea? interesantă idee a unuia care se prezintă drept intelectual român!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.