Adrian Severin: DE CE „JE NE SUIS PAS NAVALNÂI“?

Sunt întrebat de unii navigatori ai rețelelor sociale de ce nu scriu despre cazul Navalnâi, bineînțeles înfierând regimul odios al dictatorului Putin. Acel Vladimir Putin despre care George W. Bush, Președintele SUA, inventatorul “loviturii preventive” și autorul farsei “armelor de distrugere în masă” irakiene, soldată cu sute de mii de morți (inclusiv copii) nevinovați, spunea, după ce l-a găzduit la ferma sa, că l-a privit în ochi și a conchis că este un om în care se poate avea încredere.

Nu pot scrie despre ce nu știu și nu pot ști ceea ce nu am cercetat pe baza unor informații primite din surse sigure.

Nu cunosc dosarul lui Navalnâi ca să pot spune ceva despre acest om. Oricum, despre morți numai de bine.

Ceea ce știu este ceea ce spune presa. Acea presă care mi-a spus că oamenii cad pe stradă răpuși de SARS Cov 2, că există un vaccin sigur anti Covid 19 pe care sunt obligat să mi-l fac dacă sunt responsabil față de cei dragi, că Putin a murit, după care s-a îmbolnăvit de cancer și de Parkinson, că Zelenski este un om sărac și cinstit, că Ucraina a bătut măr armata rusă etc etc.

Cu ani în urmă am cercetat, ca trimis al OSCE, cazul unui opozant al Președintelui Lukasenko, dispărut în Belarus. Ceea ce Occidentul spunea și ceea ce am descoperit eu au fost lucruri diametral opuse. După mult zgomot, cazul s-a închis în tăcere.

Atunci, după aceea și acum mă opun acestui război mediatic care otrăvește mințile propriilor noștri cetățeni aruncând în eter ca sigure concluzii lipsite de orice dovezi și formulate fără o cercetare prealabilă obiectivă și profesionistă. Că vorbim mârlănește despre adversar, e una! Atât ne duce mintea și la asta ne îndeamnă disperarea. Că spălăm mințile cetățenilor noștri este cu totul alta. Este o crimă la adresa propriei noastre familii.

Nu știu exact cine a fost Navalnâi și ce tranzacții criminale, de care el este posibil să nu fi știut nimic, se vor fi făcut în spatele ușilor închise pe seama lui.

Este posibil să fi fost asasinat. De către cine? De către cei cărora mort le era mai folositor decât viu. De către cei care, viu fiind, nu mai aveau cum să îl folosească. Judecați și identificați-i!

Judecătorul Stan Mustață, al cărui dosar îl cunosc, și știu, după cercetări personale, că a fost condamnat politic, a murit suspect după ce a început să își spună povestea. Nu a fost un sfânt. A fost un martir.

Poate și Navalnâi își arătase disponibilitatea de a vorbi. Eu am avut acces în spatele ușilor închise și știu câtă mizerie se adună acolo. Cei care au fost lupi, și nu doar au urlat ca lupii, știu multe și pot povesti multe.

Dacă nu a fost asasinat, a murit de moarte bună. Nu este deloc exclus. După atâta stres, inima cedează, iar închisorile rusești, pe care cândva le-am vizitat ca reprezentat al Consilului Europei, nu sunt chiar de tipul Hotel Ritz.

Cât despre înfierare, am atâtea de înfierat în România și în tabăra noastră euro-atlantică, încât deocamdată îi las pe ruși să își vadă de înfierările lor. După ce va fi bine la noi, mă voi ocupa și de ei, dar și asta cu condiția ca înainte să intrăm în războiul “valorilor”, să fi câștigat concursul geopolitic.

Moartea unui singur om, mai ales atunci când ea se produce într-o închisoare, este o tragedie. Nu mă pot gândi, însă, la moartea lui Aleksei Navalnâi, fără să îmi amintesc de alte decese similare (cel al
lui Slobodan Miloșevici, de pildă), dar mai ales fără să mă înfiorez la gândul miilor de morți din Gaza, unde se mai moare încă sub ochii noștri indiferenți.

De aceea, oricât aș vrea, spre deosebire de impetuoșii domni Biden sau Stoltenberg, nu pot fi Navalnâi. Je ne suis pas Navalnâi!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47

53 de Comentarii

 1. Respect și apreciez sacrificiile pînă la moarte ale persoanelor de genul lui Navalnîi din considerente umane . Sunt alături de cei care protestează împotriva cruzimilor regimurilor totalitare . Doar o singură observație … . Nu am auzit niciun oftat , suspin sau orice act de susținere a Mitropolitului Mihail Jar , din localitatea Bănceni din Bucovina ucraineană . Acest Erou romăn , pentru cine nu are habar , în mănăstirea pe care o păstorește adăpostește și îngrijește în jur de 500 de copii orfani , unii cu dizabilități ce fac imposibilă viața normală și pe care doar puterea Domnului prin trimisul său , mitropolitul Mihail Jar îi ține în viață . Autoritățile ucrainene în stilul parșiv cu care dăinuie din anii 40 , au supus la tratamente inumane această binecuvîntare a Domnului Mihail Jar , fiind arestat , bătut trimis în judecată , cu scopul de a distruge orice orice urmă de romănism . Recent , în mizeria din presa romănească cu excepția unor inimoase ființe de la Realitatea TV , și în hăulitele societății civile , am văzut impostori autohtoni care se tăvăleau pe jos dîndu-se cu capul de asfalt în semn de protest față de cei care au luat viața lui Navalnîi . Oare , acești actori de doi bani știu de existența romănilor din Ucraina , supuși celor mai criminale tratamente îndurate ? Patriarhia Romănă , se ascunde în mlaștina trădării de neam , fără a șopti măcat un cuvînt de susținere a ortodocșilor prigoniți . Despre Autoritățile noastre pline de analfabeți lacomi … ?!

 2. :))))prof.dr.”Gavariti Moskva’nu va fi niciodata Navalnai, pentru ca pe lume sunt oglinzi si oglinzi..Ii recomand sa se priveasca intr-o oglinda adevarata …

 3. A punctat bine, d-l Marga! Acum, în ce ape o fi dânsul, nu știu. Până la urmă toți ne scăldăm într-o apă. Dumnezeu să-l ierte pe Alexei Navalnîi! Să lăsăm judecata lui Dumnezeu.

 4. Navalnii nu a inteles nimic,nu a inteles Ca era mai important viu decat mort si a cazut victima sforarilor neomarxisti si DICTATURII globaliste evreesti pe mana SISTEMULUI dictatorial neocomunist la carma Rusiei eminamente de sorginte evreiasca pe care a vrut sa.l schimbe ,Ca un Rus incapatanat naiv.Putin a gasit un prilej excelent sa.l elimine datorat suscesului interviilui cu Tucker ,care l.a facut sa prinda vant in panze sa mai comita vre.o eliminare incomada,cat si victoriei in Avdiivka ,moartea oponentului FIIND un eveniment mult sub importanta succeselor momentului sub privirea adeptilor bine izolati de lumea exterioara.

 5. Exceptional spus. As mai adauga ca ne pe cei ca noi ne deranjeaza si dublul standard si pana sa ma podideasca lacrimile pentru un ilustru necunoscut, despre care stiu doar minciunile din presa, prefer sa ma impresionez de soarta lui J.Assange de la care am aflat multe informatii care s-au dovedit a fi adevarate! Un motiv in plus sa nu am incredere in MSM care de zeci de ani s-a dovedit ca prezinta lucrurile fix pe dos. Si cand va fi cenzura totala, o sa inteleg anume ca adevarul este fix pe dos celor prezentate in MSM< si nu din cauza mea, ci din cauza atator ani de minciuni dovedite!

 6. ,,,,constat ca unii se pronunta fara nici o retinere pro au contra nabalnai ..pro au contra putinica…dar va intreb; ce stim noi despre ce I in Rusia contemporana care cuprinde o intreaga emisfera si ..unde nici rusii polari nu stiu ce gandesc rusii meridionali..am fost si am ramas in rusia anilor 1980 ..catev luni bune…am venit in contact cu rusi de siferite trepte( functionary, muncitori , navigator) si pot spne ca I greu sa spui ca am inteles ori ca stiu ce gabdesc , cum traiesc si la ce aspira.Lenin a avut curajul sa puna in fata omenirii aspiratiile sale ..prezentandu le ca fiind aspiratiile rusilor…figura a avut success si chiar adainuit aproape un secol …dupa care …s a naruit..asa cum totul se naruie ….cu trecerea timpului..

 7. DE CE „JE NE SUIS PAS NAVALNÂI“? Cum sa fii NAVALNÂI? El e rus, tu esti ” de sambata „.

 8. ca sa apreciezi si sa declari DASHKIS ca esti kintrebat …despreuna si alta…este un alt fel de a ti da importanta…functionar …pulitic…meskin.ce stii tu despre …M A R E A R A S I E ..ce stii tu dspre sufletul slav..??? aaa despre gandacii politicieni ..miserabili banui ca stii ca I tagma ta..

 9. Despre Gonzalo Lira ucis de Jalensky nimic ? Numai ” idiotii utili” sunt buni ? Si… Moartea lui Navalnii este o lovitura pentru Putin . Nu Putin l-a vrut mort. Pentru Putin era mai util sa fie in viata . Asta daca mai stam strimb si gindim drept.Despre crimele din Fisia Gaza , nimic ? Despre copiii afghani care mor de foame , iar nimic. Despre mitropolitul Jar si etnicii romani si nu numai din Ukruina iar nimic ?Despre dezastrul din tara nimic ?Hai iubitori de licurici si de alte natii , care ati uitat ca mai aveti: bunici , parinti si copii pe aste meleaguri , sa va aud. Zici ca sunteti ” trimbitele Ierihornului” dindu-va cu capul si „curul” de pamint pentru moartea lui Navalnii.Cind se vor limpezi apele , adevarul va iesi la iveala ca untdelemnul deasupra apei.Ginditi , ca de aia v-a dotat Creatorul cu creier…

 10. Toti care se opun lui Putin, sau il deranjeaza pe Putin, patesc ceva.
  Iar cei ce se opun au si ginion cu „accidente” mortale.
  Si nimeni nu are nici o vina in cazul accidentelor.

  Lumea asta ruseasca nu s-a schimbat nici de cind inca domnea Tarul si nici dupa ce georgianul Stalin pregatea noul imperiu rusesc.

 11. NAVALNI A FOST CONDAMNAT DE DREPT COMUN ADICA HOT INCA DI 2012 A FOST SOROSIST SI PLATIT SA FACA DIVERSIUNI IMPOTRIVA REGIMULUI DE LA MOSCOVA DOMNUL SEVERIN ARE DREPTATE CA ACUM MORT VALOREAZA MAI MULT DE CIT VIU MAI ALES DUPA INTERVIUL LUI PUTIN DAT LUI T. CARSON .

 12. domnu severin ..,.corect ca brainwashingul romanilor asa analfabeti cum sint este ,este crima facuta de tradatori de doi bani sau mai analfabeti ca toti…

 13. BINEINTELES Domnul Adrian Severin Ca intotdeauna face remarci nepartinitoare,impartiale si vrea sa evidentieze Ca standardele unei parti nu sant aplicate celeilalte dar daca stam bine sa analizam fiecare dintre parti trage spuza de partea ei ori de cate ori e oportun si are ocazia si nimeni nu respecta standardele celuilalt. Dictatura Marxist/Progresista DIGITALA Vine sa darame din temelii vecchia ideologie,vechile valori,bune si rele calcand pe cadavre in cel mai oribil si crud mod.,pentru a aducce o Dictatura mai performanta si rafinata. In CONCLUZIE Doctrinele sant create pentru a legitima inventorii sa stea deasupra cat mai mult si sa se folosesca de adepti dupa bunul plac si pe care.i conving si manipuleaza in functie de crezul lor.Cu siguranta latura negativa a oamenilor II va conduce la extinctie ,fara dubii si pe buna dreptate este doar o chestiune de timp ,nimeni nu vrea sa respecte valorile binelui.Oricum santem mortali si vom muri cu totii iar daca vrem binele celorlalti nu trebuie sa ezitam sa facem bine si cred Ca Navalnii era o persoana idealista,care vroia binele TUTUROR neconditionat Dar a cazut Prada intrigilor celor care nu doresc binele UMANITATII si pentru care viata nu Valoreaza nimic.Nu trebuie sa lupti fata in fata cu un adversar daca nu ai paritate de mijloace Sau Macar UNELE sanse de succes si sa te mai bagi in barlogul lui si sa.l provoci e dea dreptul prostesc.Dumnezeu sa ne ierte si sa ne luminze pe toti!

 14. Eu,”dragi tovarăși și prieteni”,după 40 de ani de comunism și după alți 33de ani de „democrație” constat cu stupoare că și una și alta sunt un rahat.
  Da un rahat și nimic mai mult!
  In comunism totul era pentru binele și fericirea poporului și acum e la fel și unii și alții mor de grija poporului oricare ar fi el acel popor.Poate că noi ne-am saturat de atâta bine și ei nu știu ,nu își dau seama .Binele asta pe care îl primim cu forța seamănă cu meniul servit într-un Spital de nebuni care e același de trei ori pe zi și zi de zi și e pregătit de bucătari idioți.
  Înainte așteptai cu speranța cincinalul următor că sa o duci mai bine,așteptai să termine idiotul de platit datoriile sa mai rămână și în tara ceva de pus pe masa .
  Acuma aștepți să treacă alti cincinal sa plece idiotul cu speranța că următorul idiot o să fie cu fata umana.
  Pensionarii așteaptă tremurând de frica sa nu cada guvernul că dacă cade și vine „guvernul meu”de idioți ,adio majorari de pensii și recalculare,cum s-a mai întâmplat.
  Eu nu zic că în acest moment nu-i o diferență între Puțin și Biden
  e diferența ,in favoarea ultimului dar am impresia că această diferență se grăbește să dispară si
  nu am fost conspirationist ,am inceput sa fiu văzând ce se întâmplă!

 15. Ai dreptate, A. S., tu n’est pas Navalnîi, nu poti fi Navalnîi, poti fi numai omul A. S. …

  De ce a fost condamnat la 19 ani de detentie? De ce primise cate 15 zile de pedeapsa, in inchisoare fiind? Nu se temea sa-i sfideze pe gardienii sai? Nu stia ce-l asteapta daca o face?

  Sigur, au fost, sunt atatea dureri pe lume, nu se acopera unele pe altele.

  Dincolo de dizidentul Navalnîi, a fost fiul, tatal si sotul Navalnîi.

  „Iubito, totul la noi este ca în melodia aia: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”.
  Mesajul catre sotia sa de ziua indragostitilor.

  Cum poti intelege astfel de oameni?

  Cum poate fi inteles Giordano Bruno care la 17 februarie a fost ars pe rug pentru ca sustinea ca Universul este infinit si ca Soarele este o stea?

  Astazi, dupa secole Giordano Bruno este considerat un simbol al libertatii de gandire.

 16. In sfarsit un subiect care sa scoata europenii din negura in care au fost aruncati in urma „pachetelor” (8 parca) de sanctiuni” contra Moscovei. Cele mai vajnice trompete propagandistice ale presei anglo-americane au inceput sa recunoasca scrasnind din dinti ca dupa 2 ani de sanctiuni Rusia si-a cam atins obiectivele campaniei in Ucraina, iar cu ajutorul occidentului tarile cu economii emergente au polarizat in jurul Kremlinului. Fraier (pardon, lider occidental) sa fii sa refuzi energie la preturi derizorii pe termen nelimitat, care sa te salte pe scara competitivitatii economice si sa te aduca la masa marilor puteri. Mari puteri, care in ultimii doi ani au cam inceput sa gafaie, iar cetatenii lor sunt cam la capatul rabdarii dupa a doua iarna de economii la energie.
  Moartea acestui condamnat de drept comun din Rusia este o gura de oxigen pentru mass-media occidentala,care s-a grabit sa-l martirizeze. In conditiile date, cel care are de pierdut cel mai mult in urma mortii sale este chiar presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin. La fel s-a spus si despre explozia gazoductului Nord Stream, ca rusii s-ar fi autosabotat, cand ei erau cei care pierdeau cel mai mult. Adevarul este ca omul nu mai conta nici cat o ceapa degerata, dupa ce a fost condamnat si aruncat in inchisoare, pentru stapanii sai anglo-americani. Cumnu a reusit sa porneasca un Maidan in Rusia, a devenit nefolositor, iar, cu trecerea timpului devenea periculos, fiind dispus sa-si spuna adevarata poveste la cine era dispus sa-l asculte. Regret faptul ca a murit un om, dar nu pot fi de acord cu valul de acuze lansate de toti imberbii si femeiustele implicate in poitica occidentului. Cum in alte cazuri pot fi rezervati si asteapta desfasurarea anchetei, iar in aceasta speta, toti stiu, de la cel cu tzatza-n gura pan’ la cea cu p.*zda sura ca suntem in fata unui asasinat.
  Prea multa isterie si prea multa galagie alimentata pe toate canalele mass-media pentru a fi un fenomen normal

 17. La precedenta internare in spital medicul lui Navani a spus ca pacientul este grav bolnav, boala e cronica shi probabil va muri din cauza ei. Totushi nu a precizat care e boala dar a spus ca pacientul shi familia lui o cunosc shi o pot face publica daca vor. Medicul a negat atunci ca pacientul a fost otravit shi altzii care au pretins atunci ca a fost otravit nu au putut dovedi cum s-a facut asta shi ce substantza a fost folosita. Novicic a fost exclus caci el este foarte toxic shi i-ar fi afectat shi pe pasagerii avionului in care Navalni a leshinat. Acum la autopsie iar nu au fost detectate substantze toxice dar au fost detectate medicamente pe care probabil pacientul le lua pentru a trata cancer shi Parkinson dar shi droguri foarte probabil folosite pentru a trata durerea provocata de boala.

 18. Eticheta ,,Conspirationist,,este creata de sistem pentru a inchide gura opozantilor care incep sa.si dea seama mai mult Sau mai Putin Ca manipularea incepe sa fie mai mult decat evidenta.Dar nu o fac oricum folosesc agenti de influenta care Ca sa atraga ELEMENTELE opozante folosesc mijloace si meccanisme de MANIPULARE spunandile ceia ce vor sa auda si.i separa de grup pana le castiga increderea apoi incep sa le bage pe gat aberatii de care se rusineaza Dar de care nu au curaj sasesepare deoarece sant obusnuiti sa aibe un pastor si uita asa aberatiilecresc si sant transformati in persoane aberante demne de spitalul de nebuni.Este METODA,, LOVER BOY,,LA NIVEL MENTAL,INTRE BARBATI😁.Alternativa este ,,Lup singuratic Total Autonom😁,ceia ce transforma fiecare individ intr.un periculos distrugator,inamic invizibil.Teorie personala😁.Navalnii nu a inteles nimic!😁

 19. Central este tragedia lui Navalnai, dar unii descopera lipsa de reactie fata de drama Mitropolitului Jar, altii pe Assange, tragedia lui Gonzalo Lira, etc. Toate sunt tragedii de prima pagina, dar exista alte tragedii mult mai numeroase cu dureri imense de care nu se vorbeste. Cand analistii discuta uneori insira un numar mare de coflicete pe Glob nici nu incerc sa le retin, unde tragic mor si civili, iar printre ei copii adica fiinte nevinovate care nu mai au sansa de a ajunge la maturitate nefericiti sau nu…Pare incredibil cum disparitia unei singure persoane creaza atata emotie si restul, tragedii colective sunt la altele. Este ca si in cazul unei dive de 80-90 de ani pt care curg rauri de cuvinte, iar un profesor care a indrumat multi tineri trece tacut, uitat de toti. Imi vine in minte un tanar lector de 30+, nici eu nu-mi mai amintesc cat avea cand ingerii l-au luat. Intr-o zi vom intelege ca si noi ca si florile ne vom ofili unii mai devreme altii mai tarziu unii in gradina altii intr-o vaza. Din clipa in care ne nastem incepem de fapt drumul catre final…

 20. D-l Severin trebuia să mai spună ceva. De ce pentru Navalnîi se face atâta caz, pe drept sau nu, iar despre GONZALO LIRA, ziarist american, cetățean american, nu se scoate o vorbuliță. Și acesta a murit de curând, ianuarie 2024, în închisoare, condamnat pe drept sau nu. 2 diferențe. 1. Primul a murit într-o închisoare rusească, deci a lui Putin, deci trebuie condamnat cu o mânie neocolonialistă cât mai mare, celălalt a murit într-o închisoare ucrainiană, Jeglenski fiindu-ne „pretin”, nu se mai pune de-o condamnare mediatică, nici măcar de consemnare a faptului. 2. Curios este faptul că pe unchiul Sam și lacheii din mass media aservită îi doare mai mult de un rus, cu toate că ni se vâră în cap că un rus bun este un rus mort, iar despre al doilea, cetățean american, tăcere totală în aceeași mass media slugoidă. Este foarte ciudată această atitudine știindu-se faptul că americanii sunt capabili să invadeze o țară pentru eliberarea sau pedepsirea unui eventual american omorât pe acolo. De ce oare ?. Poate pentru că Gonzalo era un critic al ramolitului de la Casa Albă, și transmitea lucruri care nu dădea bine pe la căsoi, fie el și alb.

 21. nu cred ca „putin” are vreun interes sa martirizeze „eroii” sorosh…

 22. Toate își au timpul lor. Și adevarul și minciuna. Și bunele intenti și manipularea. Și naturalul și interesul politic. Și devotamentul și tradarea. Și circul și decenta. Și frumosul și uratul. Și vremea frumoasa și vijelia.
  O deșertăciune a deșertăciunilor, totul este deșertăciune.
  Și am înțeles ca începutul intelepciunii e teama fata de Dumnezeu. Dar cum teama fata de Dumnezeu a dispărut, a dispărut și inceputul intelepciunii. Transumanisul își face treaba cât se poate de bine. Transumanismul, lgbtiqismul și toată mișcarea wocke. Dumnezeul adevărului ne-a arata calea. Numai ca noi am început sa mergem prin șanțul de la marginea sa dispretuind-o. Pentru unii puterea e totul. Pentru alții iubirea, pentru sclavii puterii manipularea, pentru cei ai banului mersul pe cadavre. Pentru bolnavi și parșivii care ne conduc prestigiul și funcția. Pentru cei care se hrănesc cu adevăr credinta, frumosul, dragostea și dreptate sunt totul. Dumnezeu sa-i binecuvânteze.

 23. marin Ba prostovan putinist. Doar politrucii se folosesc de sperietoarea Soros sau altele pentru a le intuneca mintile analfabetilor.Cum se face ca tot raul vine doar din Occident? Tu nu-ti pui intrebari.Cum poti crede ca o dictatura cum e Rusia este perfecta,fara drepturi,fara libertati,fara tehnologie? Sa nu mai zic fara credinta atata timp cat violeaza si copii si femei in varsta? Cum mai puteti inca crede in asemenea tampenii? Tu chiar crezi ca Soros face si desface in lume? Cum poti fi atat de tantalau? Gandeste nai-bii cu mintea ta si nu mai pune botul la propaganda. Si apropo,Rusia in veci nu va fi o alternativa la democratie. Nu cred ca iti doresti sa traiesti asa cum dicteaza Rusia.Daca chiar asta vrei, poti pleca acolo sa fii fericit. Voi nesimtitii putinisti va exprimati tembelismele dintr-o tara libera. Chiar atat de mult va doriti o dictatura?

 24. Nimeni nu crede in democratie…Toti se prefac..1.In 1989 am
  vazut pe viu ca democratii il omorau pe Ceausescu nu o data il omorau de 1000 de ori daca ar fi putut…. 2. In 2021 dupa ce a pregatit Narativa ..Rusia a agresat nemotivat Ucraina…, toata Media Europeana a interzis Media ruseasca in Europa…3. Priviti Media centrala din Romania, Adevarul, Hotnews, G4Media unde pe forumuri cenzura este totala, chiar daca incerci sa fii obiectiv tot nu scapi de cenzura. Treci de cenzura doar daca lauzi Ucrajna si NATO…

 25. „Sunt întrebat”
  Nu te intreaba nimeni, nu esti nici intervievat. Chiar daca ai fi, nu vii sa te destainui k cat de delicat si gingas te crezi. Ai atitudini de drug dealer.

 26. @Csaba
  Cei care i se opun lui Putin…
  Navalni a avut 5% voturi când era naționalist de extrema dreapta și 2% când era democrat occidental. Atâta fac soi eu dacă candidez. O operațiune de gonflare propagandistica.
  Ca a murit un om e moment trist.
  Dar ignoram „crestineste” moartea a 27000 de palestinieni. Ca nu ni s-a servit niciun slogan, nu simțim nimic, doar executam comanda.
  Triste vremuri.

 27. Eu as vrea sa fiu …Navalnai.Macar sa-mi vad famelia la adapost cu milioane de dolari in cont,sa o traga copii si nepotii pe -dilaila- prin Dubai si alte paradisuri si eu sa sufar dictatura ruseasca traind in buricul Moscovei si traind doar cu icre negre si sampanie pe la receptiile ambasadelor occidentale din Rusia.Si daca cade si cate un baboi ca ambasadoarele IUESEI din Moscova si Bucuresti ma sacrific.Ce nu as face pe altarul luptei cu dictatura.Slava …DILAILA amerloca.

 28. Occidentul , in neputinta lor de a ocupa Lumea (cum visau masonii si toti ocultii) recurge la orice. Au sarit ca arsi sa arate cu degetul-intre timp, la Moscova a inceput investigatia cazului, dupa lege.
  Tradatorul ala cu ochi de Diavol cara boli in trupul lui blestemat.

 29. Care.i diferenta intre a tine parte celor care sant din aceiasi doctrina si formatiune cu tine si a fi impartial si vorbi despre adevar FIIND considerat a fi din tabara adversa.Daca nu facem distintinctia intre ce.i bine si rau pentru binele comun,Libertate si Valorile binelui si pierdem ACEASTA valoare a impartialitatii,atunci vor fi doar tabere care se lupta pentru binele propriu in defavoarea celorlalti,printre care si cei care vor binele comun.Incetati cu ,ba EU ,ba EU,precum persoanele farà ratiune Sau cu retard mintal,vom termina Prin a ne distruge unii pe altii.

 30. ZVrk Ce ma, au murit crestineste niste teroristi musulmani? Haaa ha ha ha ha ha ha. Pai teleaca,hamas a atacat Israel si au ucis,violat si torturat. Reactia de aici a venit.In Ucraina au invadat rusii fara sa fie atacati de ucraineni. Sa mori tu ca stiai de palestinieni pana la propaganda putinista.La fel cum unii se dau de ceasul mortii cum ca „romanii din Ucraina” fara sa spuna de cei din Transnistria.Si dobi-porci si mici la minte. Hai fa pasi sosocarule.

 31. Horia Cornescu Pana una alta Rusia este cea care vrea sa ocupe peste tot.Si tot Rusia este cea mai mare tara din lumne. Occidentul ti-a oferit libertate .Cetatenii romani in Occident s-au dus pentru o bucata de paine si un trai mai bun.Nu in Rusia, nu in China sau alte dictaturi. Oculta si masonii…macar stii sa explici cine sunt unii si cine ceilalti? Dar documentat (fraiere), cu informatii. Numai manca cacatzel fara sa gandesti. Iti este bine in Occident? Ai tehnologie, ai net,ai masina din afara,ai. Ce te nemultumeste si crezi ca ai gasi in ma-ta Rusie? Si aprop,granitele sunt deschise,oricand poti pleca acolo unde te simti liber. De ce nu pleci? Te ajut si cu bani daca vrei. De ce mama ma-sii toti au plecat in vest si nu spre este ba minte scurta ca-mi pierd rabdarea cu papagali ca voi.

 32. Daca TOTR il tin (cica) ascuns
  de ce au lasat rusii STIREA ca-i deja mort ?

  Nu-i era pazit mediul in care supraveghiat traia ?
  Nu era printre prioritatile FSB tot ce putea fi folosit PROPAGANSITIC-VESTIC prin el ?
  Nu se simte PUTIN ingrijorat ci e ceva provocat pentru ai prinde acolitii eventual incurajati de VEST sa iasa din anonimat
  taman acum de alegeri ( adica la momentul anti-PUTIN 😉 optim) ?
  Nu au cei care supraveghiaza detinutii OBLIGATIA de-a controla tot ce primesc detinuti si de-a lua probe chimice din totul ?
  Nu era NAVANII despartit spatial, LA VORBITOR, cu masa sau cu avocatii ? 😉
  NU are presonalul PENITENCIARULUI statut MILITAR (c-o penalitate legala mai aspra?) si urmariti si ei si neamurile sa imbogatiri suspecte 😉 (ce folos daca ar fi fosta platiti daca nu pot disparea ca sa se bucure de bani 😉 )

  NU CONTROLEAZA (dupa atatea sarituri de la fereastra) FSB -ul … legal , pseudo-militar, CONSTITUTIONAL … RUSSIA ? 😀

  INTREBAREA RAMANE : Ce vor rusii sa demonstreaze prin faptul c-au lasat TAMAN ACUM STIREA sa curga 😉 !
  Eu stiu 😀 (IQ>145) dar nu vreau sa stric suspansul celor interesati sa deduca singuri … $

  CEVA-I STRANIU la „povestea” asta stiind ca se PUTEA … AMANA pana dupa alegeri , dece deci INAINTEA lor 😉 ? 😛
  E PUTIN …PROSST ? 🙂

 33. am mai ziso -> esti un magaritar in noroi 🙂
  ANTE-sti, visat sau rationat, mai multe
  verificat mai multe
  decat
  COHORTE de destepti doar cu patalamaua !

  MDA ! Cu GENIU te genetic nasti sau nu ! Nu poti invata …CREATIVITATEA „specialului” ! 😛
  Nu oricui i-e hazarit sa se nasca REGE si nu oricui i-e hazarit sa se nasca PROPHET ! 😐

  SHALOM … maestre kaBBalist ! ❤️❤️❤️
  [in 3 saptamani stim ce-si-cum 🙂 ? 😐 🤔🤞]

 34. mischtoooo , azi este marti , povesteste intimplarea neintimplata de simbata .Ma gindeam sa-ti cer numerele cistigatoare de la 6/49 , renunt ramin sanse 1/13.000.000 !

 35. Oare cati oameni au murit subit(tineri, in floarea varstei sau batrani) de cand cu „vaccinele” anti covid?
  Ar trebui sa se afle daca Navalnii a fost vaccinat anti covid si cu ce „vaccine”.
  Daca a fost vaccinat cu „vaccine” occidentale, in special Pfizer, atunci au cauza mortii.

 36. „gmbplay spune:
  20 FEB. 2024 LA 9:34”

  Ti-am spus ca presedintele tarii va devenii cineva care inca nu e (dar va fi) inrolat in PSD !
  Ce mai vrei ? 😐
  Vrei nume ? (de ce ?)

  Nu-ti ajunge ca atat ti o cat AMERICANII au baza militara in RO ä
  chiar si SOSOACA si AUR …sunt subteran-finantate de ei ? (vrei chitante bancare ca sa vezi finantarea real ? )

  SA FIM SERIOSI ! (ca ISRAEL intra in LIBAN v-am deja pre-zis prin cantece 😉 )
  Di ce partid va fi viitorul presedinte (PSD) v-am zis iar …
  RABDARE si verificati ce va spun… !

  SPER ca-i oricui clar ca n-am sa spun mai mult de 1/1000 (vezi cazul pre-anutarii lui TRUMP -> „Mar-a-Lago” 😉 ) din
  informatii care COSTA prin ce implica si cunoscute, CE PROPFIT aduc … 🙁 coloSSal !
  POGROAME … + data exacta + sigurul GENOCID la harapi … aducea milioane daca era zis pe shleau
  cum se mai simte LLOYD 😉 !

  PPS: Tu sti cu cine ai de-a face ? 😀 E OK ca crezi ca un „asa unul” n-ar scrie aici pe fitzuica (injosind fitzuica prin asta ) !
  TOTUSI SCRIU pe FITUIKA ! TOTUSI USA e OUT, ISRAELUL e OUT, UKRAINA e OUT !
  🙁

  SHALOM -> doar unor „nishte evrei” TOLERANTI ! 😐
  ❤️❤️❤️❤️
  IQ=?

  [De-ndata ce ISRAELUL va intra in LIBAN …intra si Egiptul, Syria, Iordania , Iranul (RUSIA) si … 2-oua zile mai tarziu ARABIA SAUDITA in razboi -> intra si USA care prin taman intrarea-n razboi isi distruge econonimic irreversibil VALOAREA si INCREDEREA in DOLLAR -> DE FACTO 🙁 asta se urmareste 😉 🙁 🙁 😉 atragerea USA intr-un razboi care sa DE-DOLLARIZEZE lumea 😀 )

 37. „@gmbplay spune:
  20 FEB. 2024 LA 15:48
  USA e provocata la un RAZBOI in criza (34 trilioane DOLLAR lipsa) actuala
  tamaman pentru face DOLLARUL sa patesca ce-a patit MAREA BIRTANIE cu LIRA STERLINA
  intrand in ww2 !…”

  USA inca n-a muscat MOMEALA insa ISRAELUL va face in asa fel ä
  incat USA intrand in RAZBOI sa nu mai poate garanta VALORIC valoarea „monedei trezoriere” ce-o tipareste EXPORTATND INFLATIA !

  Daca USA intra acum cand deja au DATORIA INTERNA in DOLLARI(!)) in uimitoare accelerata crestere de 34 TRILIOANE
  va iesi din razboi … cara DOLLAR
  precum istoric a iesit din ww2 Marea Britanie fara … LIRA STERLINA !

  DE ce crezi ca-si permit si rusii si …IRANIENII si descultii de la Marea Rosie blocand NAVELE 😀
  daca nu pentru a atrage USA intr-un razboi si
  prin doar asta …distrugand INCREDEREA MONDIOALA in … DOLLAR
  distrugand colateral prin distrugerea lui …de facto HEGEMONIA MONETAR internationala a USA !

  TREZESTE-TE … exista mereu mai desteptei si mai ideatic-CREATIVI decat tine ! MEDIOCRULE 🙂 !

  +IQ=?

 38. pentru toti prostalii,care mazgalesc semne -litere
  1.ANGLIA-ingliejjjiiia=75 colonii in lume=toate furate,cu limbuta inglijia scuipat
  2.FRANCIUZIA=50 colonii in lume=20 in africa,tot furate
  3.SPANIA SI PORTOCALIA=20 colonii.AZMERICA DE SUD, ESTE A LOR
  4.MAI AU COLONII,TOT FURATE,=OLANDA,ELVETIA,GERMANIA.
  FINAL DE TOTPENTRU TOTI TOLOMACII,MAZGALITORI.
  ROMANIA,MOLDOVA,RUZIA=NU AU NICI-O COLONIE FURATA

  NUMAI MAGALATI PARERI DE DEGEABA.
  AIA CU 100 COLONII,VOR FURA…SI IN IADUL
  …..CAPITALIST HOT SI CRIMINAL=australia,nou zeelanda,…
  AVEREA SE FACE DIN NE-MUNCA,DIN FURAT,..CRIME,…RAZBOAIE
  HOTII BAGATI RUMANI.zatbecali,voiculescu,si alti golani..se vor strivi

 39. @ mischtooo – eu nu am nevoie de president , ma gindeam la altceva asta e .

 40. „gmbplay spune:
  20 FEB. 2024 LA 16:02
  @ mischtooo – eu nu am nevoie de president , ma gindeam la altceva asta e .”

  SPUNE de ce ti-e frica si ca PROPHET … (poate!) … TE AJUT sa-ti invingi frica (reala!) mascata !

  SHALOM ! Nu crede ca GENII nu exista si … nu crede ca mediocrii le pot intelege fara a fi la randul lor genii ! …

  [PS: acum 10 ani pe vremea lui Basescu Ne-re-cunoscatorul … faceam un experiment scriind articole gratis pentru cateva ziare romanesti … 😀 … etc. VOI sunteti incapabil sa va asumati talentele … 🙁 … va meritati exodul creierelor ! MAGA ! ]

 41. Crezi ca te-ar fi suspectat cineva ca esti Navalnai, Biden sau Stoltenberg?

 42. Adrian Severin e un om cult
  nici din rea-vointa nu-l poti confunda cu prosti ! Cu rai sau prevesi da insa nu cu prosti !
  🙂

 43. Da nu se pune problema ca dumneata sa fii Navalnii. Ce tupeu ai, instrument de agitprop!

 44. pentru xsi0, toti pleaca in vest pentru ca de o suta de ani se face propaganda ca acolo este „raul” in stare pura. normal ca nimeni nu metge acolo, simplu. cand esti manipulat , ai si „directie”

 45. Domnule Severin sunt sigur ca ati protestat pentru eliberarea lui Assange.
  @mishteaux ma intreb daca „moartea” rapid anuntata a lui navalnai nu este in legatura cu judecarea apelului lui Assange la perfizii albioni.

 46. Va Salut Mircea!
  Intr-adevar, Alexey Navalny a murit ieri la un penetenciar din peninsula Yamal. Se pare ca din cauza unui tromb care a blocat artera pulmonara (rezultatele autopsiei inca nu au aparut).
  Prima conamnare A.N. a fost in 2013 pentru furt de 10000 metri cubi de lemn de la o companie din Siberia. A primit 5 ani de colonie (sentinta a fost suspendata). A doua condamnare a fost in decembrie 2014 pentru o escrocherie. Fratii Navalny au convins compania franceza «Yves Rocher» sa recurga la serviciile companiei-fantoma create de ei pentru transportarea productiei prin Rusia. In realitate au gasit o firma care a transportat cosmetice pentru o jumatate din suma platita de francezi. Cazul a fost deschis inca in 2012 la cererea directorului sucursalei «Yves Rocher» Bruno Leproux. Mai tarziu francezii si-au retras pretentiile, dar ancheta a continuat si a dus la condamnarea fratilor Navalny in decembrie 2014. Pentru Alexey sentinta iar a fost suspendata (un caz unic — de obicei, a-doua sentinta se executa impreuna cu cea suspendata anterior). Mai tarziu, in mai 2022, Alexey iar a fost condamnat pentru 9 ani pentru excrocherie si sfidarea instantei. Ultima condamnare a fost in august 2023 pentru crearea unei societati extremiste, finantarea activitatii extremiste si apeluri la extremism prin Internet. A primit inca 19 ani de detentie si a fost mutat la o colonie de maxima securitate din extremul Nord.
  Asta este istoria lui AN.
  Toate cele bune!trimit o informatie primita de la Moskova despre NAVALNAI.

 47. Este chiar gretoasa aceasta atitudine a unui fost sef al diplomatiei romane ! Acum 2 ani gasea de cuviinta sa-i scrie lui Putin, milogindu-se intr-un mod libidinos si de o rara lasitate, ca nu cumva sa ne treaca sceleratul de la Kremlin pe lista tarilor neprietene! Sa nu mai vorbim de faptul ca a fost dovedit cu fapte de coruptie in vreme ce, chipurile, ii reprezenta cu “onoare “ pe romani!
  Este insa mult mai trist faptul ca mai exista atatia naivi care se uita in gura sa… Pai daca tot va place Rusia si Putin, de ce mama dracului rupeti avioanele spre Occident?
  Multe secaturi…!!!

 48. Puteați spune: „Eu nu sunteți Lavrov” – dar de ce în franceză? mai bine în rusă.
  Dar NU AVEAȚI DREPTUL să afirmați că nu sunteți Navalnâi, câtă vreme (cred că sunteți de acord): nimeni, în țara asta, nu a presupus vreodată că ați avea ceva comun cu dânsul.
  Dați de înțeles că CIA l-a omorât. E o idee științifico-fantastică presupunerea că cineva ar fi avut acces în închisoarea aceea. Noi, cei de la CIA, am fi vrut să-i salvăm viața, dacă am fi putut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.