Adversarul premierului Netanyahu cheamă la alegeri anticipate

Ministrul israelian Benny Gantz, membru al cabinetului de război şi principal adversar al premierului Benjamin Netanyahu, a chemat miercuri seară la organizarea de alegeri legislative anticipate în septembrie, notează AFP.

„Vom face apel în curând” la alegători şi „pentru aceasta trebuie să stabilim o dată consensuală în septembrie” pentru legislative, a declarat Gantz, care este şi deputat, într-un discurs televizat din biroul său în Knesset (Parlamentul israelian).

Organizarea de alegeri anticipate necesită acordul a 61 de aleşi, majoritatea deputaţilor din Knesset, unde Likud, partidul lui Netanyahu, deţine cele mai multe locuri fără a avea, totuşi, majoritatea.

„L-am informat pe premier – căruia îi doresc sănătate şi însănătoşire grabnică (după operaţia sa de duminică) – şi vom continua dialogul pe această temă”, a adăugat Gantz, care conduce Partidul Unităţii Naţionale (centru dreapta).

Netanyahu a fost externat din spital marţi, la două zile după ce a fost operat de hernie, potrivit biroului său.

Likud a respins imediat apelul lui Gantz, apreciind într-un comunicat că organizarea de alegeri într-un moment în care Israelul este în război „ar conduce inevitabil la paralizie” şi „ar dăuna luptelor” armatei în război împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

Liderul majorităţii democrate din Senatul american, Chuck Schumer, în schimb, a aprobat acest apel. „Când un membru eminent al cabinetului de război al Israelului cheamă la alegeri anticipate şi 70% din populaţia israeliană le susţine potrivit unui important sondaj, ştim că este ceea ce trebuie făcut”, a reacţionat el pe contul său de X.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. papusarul sef… a pus la cale toata operatiunea de al cap la coada… asa , dintr-o data, autoritatile israeliene, supertari cu cea mai tare tehnologie si-o ia pe circa de la arcu si sageata… cum e posibil? intr-un singur fel: la ambele capete sint aceiasi.

  miza criminalului din poza, ca si miza lui putin niciodata rostita (de fapt gurile dunarii- singurul care-i asigura avantaj stratetgic), este prelaurea teritoriului, exterminarea palestinienilor si insusirea unei noi halcui de teritoriu. poporul „ales la barbut de belzebut” isi da iar in petec.

  oare de ce putin nu vorbeste niciodata despre sudul basarabiei cind vine vorba despre teritoriile ce apartin Romaniei si se refera exclusiv la bucovina? pentru simplul motiv ca aia e tinta lui si ce e tinta lui e pus deoaprte..

  la fel, nici criminalul din poza nu vorbeste despre adevarata tinta: exterminarea ocupantilor gazei pentru insusirea teritoriului. tov kushner , gierele trumpist, e gata sa puna la cale ditamai afacerea imobiliara…pe care deja a pus ochii… si nu e lucru mic… cind merge in vizite in sua unde trage spre inoptare criminalul din poza? ati ghicit! la kushneri!

  bingo!

 2. Gyuri e pe moarte si nu poate intra in Izdrael si in Hungaria. Acesta este rezumatul acestui articol.

 3. Cu cit Netaniahu este inlaturat mai repede, cu atat viitorul statului Israel nu mai este in cumpana. Acest macelar crede ca i-a dat lui Moise dreptul de a extermina populatia Palestinei. Uita omenirea de zecile de mii de detinuti palestinieni din inchisorile israeliene, de crimele facute in Gaza, pentru acest eveniment nefericit, atacul Hamas din octombrie. Dar nimeni, in orice loc de pw pamant nu-ti da dreptul sa extermini o populatie pentru a te razbuna. Eu cred ca omenirea a cazut „prada” acestei propagande evreiesti cu ” masacrul” din octombrie 2023 impotriva israelienilor. Evreii nu recunosc numarula victimelor palestiniene, dar ne cer noua sa credem cifrele evreiesti. Totul e propaganda. Sa vedem cum scot camasa cu omorirea intentionata a celor 7 voluntari de la ONG cu mancarea pentru Gaza.., pe care i-a lichidat succesiv in trei masini..

 4. La puscarie cu criminalii ovrei SLAVA PALESTINA. FREE PALESTINE

 5. Raidul de la 4 aprilie 1944
  Avioanele americane au bombardat Bucureștiul la 4 aprilie 1944. Beneficiind de o prognoză meteo favorabilă, de pe aerodromuri italiene au decolat cu destinația București, în valuri succesive, 220 de bombardiere B-17 și încă 93 bombardiere B-24 Libertator. Această forță aeriană a bombardat atât nordul cât și centrul capitalei, distrugând două cartiere ale Bucureștiului. 378 de americani au constituit echipajul bombardierelor. 2.942 de persoane au fost ucise si 2.126 rănite, inclusiv femei și copii. Timp de mai multe zile, mormane de cadavre arse sau zdrobite sub dărâmături au putrezit pe străzile Bucureștiului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.