Doctorii care le taie limba bebelușilor, afaceri pe bani mulți

bebelusi, copii, program, screening, ministerul sanatatii

O procedură care face mai ușoară alăptarea a fost promovată  chiar și în cazul bebelușilor care nu au nevoie de ea,  în pofida faptului că există riscul apariției unor complicații grave, potrivit unei investigații New York Times.

Popularitatea  acestei proceduri a crescut semnificativ în ultimul deceniu, în condițiile în care femeile se simt tot mai presate să hrănească la sân nou-născutul.

Consultanții în lactație și dentiștii au promovat în mod agresiv tehnica de tăiere a membranelor de sub limba bebelușilor care suferă de anchiloglosie, atunci când limba este legată prea strâns de fundul gurii, pentru a face alăptarea mai ușoară.

Cei mai mari susținători ai „eliberării limbii scurte” recomandă operația laser nu doar pentru țesutul de sub limbă, dar și pentru membranele care leagă buzele și obrajii de gingii. Diagnosticarea și tăierea acestor „legături orale” – de multe ori, în schimbul a sute de dolari – a devenit o industrie de nișă.
Oreliștii din 25 de state americane au spus că au observat o creștere foarte mare a cererilor pentru consultații legate de anchiloglosie, iar uneori acest val de cereri le dă peste cap programul.

Căutările pe Google legate de „limba scurtă” au atins un nou record în luna iunie, dublu față de numărul căutărilor de acum cinci ani.

În 2020, un cabinet medical mare din New Jersey a trimis un e-mail prin care îi avertiza pe părinți că bebelușii sunt „tăiați într-un ritm alarmant”.

Anul trecut, un cabinet din Kentucky a emis o alertă similară, oferind exemple cu bebeluși care refuză să se hrănească și au „dureri puternice” după procedurile laser.

Doctorul Charles Cavallo a spus pentru NYT că el a emis alerta ca răspuns la ceea ce el consideră a fi o „goană după bani” din partea dentiștilor și consultanților locali  în lactație.

Complicațiile grave sunt rare, dar doctorii spun că au văzut tăieturi care provoacă dureri atât de mari încât bebelușii refuză să mai mănânce, devin deshidratați și subnutriți.

În unele cazuri, faptul că limba nu mai era legată strâns de fundul gurii a făcut ca bebelușul să aibă probleme de respirație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. donule ziarist io cred ca ar trebui sa ye informezi inainte de a scrie despre ceva..mai ales ceva de larg interes. maine vom sfla probabil ca ioana lu cercel chiar I a taiat limba asa cu, descrii dumneata ..fenomenu.citeste tata …ca sa nu faci vkictime

 2. În fiecare an, în Statele Unite, medicii efectuează 15 milioane de intervenții chirurgicale inutile. În fiecare an, 60.000 de oameni mor din cauza acestor intervenții chirurgicale inutile. Probabil că de vremurile noastre lumea isi va amintiti in felul urmator: de miracolele care s-au transformat în haos, precum penicilina și cortizonul și milioanele de mutilări care se efectuează ceremonios în fiecare an în sălile de operație.

 3. Americanus stupidus, o specie veche.Când proștii sunt lăsați de capul lor, se iau unii după alții, ca oile.Nu e prima tâmpenie contagioasă din istoria lor. Tik-Tokul amplifică de minune trendul.

 4. N-are nici o legatură cu americanul. In toata lumea se practica fuziunea coloanei vertebrale pentru durerile de spate, circumcizie, îndepărtarea amigdalelor, artroscopia genunchiului, chirurgia vezicii biliare, stentarea coronariană, unele intervenții chirurgicale la umăr și îndepărtarea apendixului, laparoscopia pentru aderențe intestinale sau repararea tendoanelor rupte și a unor fracturi. Alte procedurile care sunt utile, în anumite cazuri, sunt suprautilizate în altele – ca histerectomia și operațiile cezariane. Lăsați corpul copiilor în pace. Acele organe sau parti din corp, sunt o parte a corpului dintr-un motiv și sunt perfecte așa cum sunt.

 5. Pacat ca acum citeva zeci de ani n-a existat si la Kiev procedura asta si medici care sa o practice, azi nu mai aveam piticania khazara care sa se plimbe prin lume si sa cerseasca neincetat bani ! … I-auzi aci la el (intr-un articol alaturat), cica „Bucurestiul e intelept” (ca-i umfla buzunarele, poate !) !! Ptiu ! Mars d-aci, stirpitura !

 6. @Doktor Menghele…khazarii mondiali..fabricau mintenas un tipar cu tot cu ..propaganda..sii desfacare ,vad si alte facilitate..acesta ichiar …nereusit ..se vede graba cu care u incropit proiectul si executia chiar …

 7. @INTOX,

  Apropo de Vezica Biliara …:)
  NU credeam ca o sa mai mir de Ticalos-Zmeckeria Doftorilor.

  Mi-au vazut la Ecogrfie O SINGURA „Pietricica” la Vezica Biliara.
  Cum sunt IO, grijuliu cu Onoarea mea de Om Sanatos SI la 79 de Ani, m-a preciitat pe GOOGLE si am

  CITIT Ceva Literatura Medicale pe Felie, urmand sa ma adreesez on line la BUMF Cariol Davila, unde se afala IINCA ?) la Dispozitia ORICARUI Simplu Cetatean, Tratatele de Medicina pe TOATE Cracile Medicinei.

  Am aflat cu Stupoare ca Zmeckers de Doftori, in Nemernicia lor MARE,
  TAIE Total o Vezica Biliara PLINA cu „Pietre”.

  Ma intreb DE CE NU o curata Bob cu Bob ?
  Pen’ca desi MINT ca NU este grava Scurgerea CONTINUA din Ficat a BILEI (Fierei, care dizolva Grasimile)
  si NU intermintenta, Functie de Semnalele data de Stomac, Intestin subtire,

  in Realitate Viata iti devine un Calvar, trebuie Regim complicat, practic esti un SemiInfirm …
  Ca sa cotizezi Restuu’ Vietii la Nea Doftorii, numai pentru Bila …

  Da’ pe mine ma intereseaza si as multumi Unuia CareLeStie :

  CUM explica Ticalosii ca NU s-ar putea curata Vezica Biliara Bob cu Bob.
  Merci !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.