Afaceri profitabile ”pe seama” lui Carmen Iohannis

Afacerile creatoarei de modă care “o îmbracă” pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au devenit foarte profitabile.

Printre clienții fideli  sunt chiar principalele instituții ale statului, arată Digi24.

Vorbim de Curtea Constituțională, Senatul României, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în anul 2015, când a început colaborarea ei cu Carmen Iohannis, firma AndreaTincu SRL avea o cifră de afaceri de puțin peste 160.000 lei și un profit de puțin peste 1000 lei.

La mai bune de opt ani distanță, firma are o cifră de afaceri care a sărit de 1 milion de lei, iar profitul – 225.000 lei.

 

Rochiile Primei Doamne nu sunt cumpărate, ci sunt doar purtate și apoi înapoiate, a explicat Andrea Tincu.

Ministerul Afacerilor Externe a cumpărat pe 5 decembrie 2023 nu mai puțin de 24 de eșarfe din mătase, dar și 36 de cravate bărbătești, tot din mătase, ambele design original Andrea Tincu. Valoarea totală a contractului MAE cu Andrea Tincu: 14.923 lei (3000 euro).

Cancelaria Prim-Ministrului a achiziționat și ea, înainte de Crăciun, 9 eșarfe și 9 cravate din mătase, ambele în valoare de 786 euro.

Cel mai mare contract a venit din partea Curții Constituționale, care a cumpărat anul trecut 100 eșarfe din mătase pentru femei, 50 de eșarfe din mătase pentru bărbați și 50 de cravate din mătase pentru bărbați. Valoarea totală a contractului: 9950 euro.

Senatul României a cumpărat 20 de eșarfe în august 2022, 50 de eșarfe premium din mătase în februarie 2023, 45 de cravate din mătase jacqard (15 dintre ele fiind model “Marcel”) în iunie 2023.

Și Secretariatul General al Guvernului a achiziționat 6 eșarfe și 6 șaluri în valoare de circa 1200 euro.

Ministerul Justiției a cumpărat la finalul anului trecut 9 eșarfe din mătase, valoarea contractului fiind de 680 euro.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. m-am speriat credeam ca e vreo diva care isi schimba tinuta de dou ori pe zi la scoala
  ce sa ziceti si voi…
  restul ce insirati voii acolo intra la pachete de Craciun,pentru obligatii,nu pentru personalul diferitelor institutii,e firesc

 2. În decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu nu a murit, el s-a multiplicat în zeci de mii de ceauşeşti.

  În cea mai ruptă-n cur ţară din Europa, cu cei mai mulţi şparanghelişti, badante şi prostituate pe cap de locuitor, cu cei mai mulţi emigranţi, cu cele mai de rahat spitale şi şcoli, fanarioţii din instituţiile statului mafiot şi eşuat o duc foarte bine. Au pensii speciale, spitale speciale, maşini speciale, vacanţe speciale, sporuri speciale, chirii speciale, rate la bancă speciale, posturi pentru beizadele speciale, case speciale, cartiere speciale şi mai nou haine speciale. Eu ştiam că hainele ţi le cumperi din salariu, dar în coloniile fanariote, se pare că bugetul de stat este fond de mondenităţi pentru căpuşe. După „succesurile” MAE cu Schengen şi vizele, CCR cu prescripţia sau MJ cu fugarii, căpuşele meritau haine de la creatori de modă agreaţi de Întâiul Fanariot al Ţării. Să le comande şi nişte crose de golf şi nişte BMW-uri! Nu e o problemă că nu sunt bani. Dacă oamenii nu vor mai avea bani de pâine, vor putea oricând să mănânce cozonac.

 3. Pe asta poți s-o îmbraci cu orice se vede de la distanță că e fiica de cioban, oier,blănar …vorba aia, știe țăranul ce-i șofranul!…

 4. Din afacerea asta ma indoiesc ca madama Iohannis nu-si are si ea partea ei de malai.
  Oricum se vede ca fam Iohannis a avansat de la meditatii, la traficul cu copii, la case si acum la moda. Asa se pune ban peste ban.
  Progresuri evidente tataie!……[Rumburak]

 5. “Ieftin” tată, “ieftin”! Dincolo era mai scump…

 6. „cifră de afaceri de puțin peste 160.000 lei și un profit de puțin peste 1000 lei”, deci profit/CA : 1/160 … „cifră de afaceri care a sărit de 1 milion de lei, iar profitul – 225.000 lei”, deci profit/CA : cam 1/4 !! Mda … probabil ca la demararea afacerii vindea scobitori si servetele de hirtie, acum a trecut la comertul cu iachturi de lux … Domne, ca bine mai zicea ala : „Sa nu ma intrebi cum am facut primul milion, ca de celelalte pot sa-ti povestesc” ! Afacerile noii Securitati duduie, la DNA se sforaie !

 7. Dacă DNA ar mai fi existat, acum duamna Carmen ar fi ieșit pe o ușă înspre strada Știrbei Vodă și ar fi spus presei că ea are încredere în justiție și nu declară nimic. Acum se explică de ce a îngropat justiția nenea Klaus de la Sibiu. Pentru a putea face bișniță în liniște cu BMW-urile prietenului Michael Schmidt. Sau pentru a sparge banii contribuabililor pe zboruri de lux, partide de golf și concedii ținute la secret. Dacă îi mai iese un parandărăt și lui duamna Răvășitoarea de la prietena ei croitoreasă, de ce să nu bagi svastul în caraiman? Bișnițar și șmenar a fost Klausică toată viața lui! A făcut bișniță cu meditații, a făcut bișniță cu case – unii spun că a făcut bișniță chiar și cu copii. Pentru cine nu cunoaște limba germană, verbul „klauen” înseamnă a fura, a șterpeli, a ciordi. În umorul german numele de Klaus este de multe ori folosit ca nume propriu pentru hoți, fiind ca un sinomim pentru aceștia. Nu ai cum să nu te amuzi de dobitocii care zbierau în 2014 și 2019 că Iohannis este Mesia. În aroganța lor ei credeau că au votat un neamț capabil, drept și serios, dar de fapt le-a ieșit Uga-Buga-Hakuna-Matata-Baluba!

 8. Nu sint ciumetii astia vinovati ,Johannis si profesoara lui peste prajit ,cei care sint vinovati ,sint toti care le permit sa isi bata joc in halul asta de banii romanilor.

 9. Bai, in colonie inca nu exista functiile si titulaturile alea pompoase de aprozar american, gen „prima doamna” si „seful statului”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.