Afacerile statului cu medicamente au explodat

Compania Antibiotice Iași, deținută de statul român, a reușit să depășească țintele planificate în vânzarea produselor, atât în România, cât și în teritoriile Antibiotice. Piață farmaceutică din România a continuat trendul început în trimestrul 3 anul 2021, înregistrând o creștere de peste 20% la perioada curentă. Antibiotice a înregistrat același ritm de creștere, susținut de câteva strategii:
– vânzarea într-o structura echilibrată în canalul hospital, acest segment fiind în revenire după un an de restricții în accesul pacienților și în tratarea bolilor cu nevoie de internare, în condițiile în care s-a menținut nemodificată organizarea activității sanitare spitalicești;
– dezvoltarea unei strategii de brand care continuă politicile existente ale companiei (brandul umbrela Nutriensa), prin promovarea produselor care contribuie la sănătatea familiei, la calitatea vieții de zi cu zi, având în vedere abordarea publicului larg post pandemie, mult mai orientat către imbunatatirera stilului de viață și mai ales, către o viață activă și sănătoasă.

Vânzarea s-a realizat și într-o structura favorabilă companiei, cu un echilibru între cele trei divizii care compun activitatea de business – divizia forme sterile și substanțe active, divizia forme solide orale și divizia topice.

Vânzările din Antibiotice pe piață națională și internățională sunt în valoare de 128,25 milioane lei, cu 54% mai mare în comparație cu valoarea planificată pentru această perioada, din care: – veniturile realizate din vânzarea produselor pe piață din România sunt în valoare de 86,07 milioane lei, cu 87% mai mare în comparație cu valoarea planificată.

Compania a înregistrat creșteri pe toate segmentele de vânzare, atât pe hospital, cât și pe retail, fructificând o vânzare într-o structura favorabilă, cu un preț mediu superior celui planificat. În același timp, conform strategiei societății, vânzările pe componentă de portofoliu fără prescripție au avut aceeași tendința de creștere, ajungând la o pondere de 26% din total vânzări, știut fiind că prețul medicamentelor cu prescripție medicală este reglementat, la un nivel maximal, prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul și procedura de aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, cu modificările și completările ulterioare. Acest preț al produselor generice este actualizat, în funcție de evoluția cursului valutar leu/euro.

S-a urmărit și consolidarea unor branduri pentru atingerea unor cote superioare de piață. – veniturile realizate din vânzarea produselor pe piață internațională sunt în valoare de 42,18 milioane lei, cu 14% mai mare în comparație cu valoarea planificată.

În piața internațională, în teritoriile ATB, s-a reușit consolidarea vânzărilor mai ales în divizia de produse sterile, unde antiinfectioasele de uz sistemic joacă un rol important. Continuă vânzările de injectabile în zonele unde au fost câștigate licitații cu consum în spitale (SUA, UK). În același timp, s-a consolidat vânzarea substanțelor active ale companiei, prin strategii de repoziționare zonală, dar și prin relansarea consumului de produse finite în perioada post-pandemie.

Activitatea de producție desfășurată în trimestrul I anul 2022 este în corespondență cu planurile de vânzări pentru piață interna și internațională. Producția fabricată în trimestrului I 2022 s-a concretizat în 110,64 milioane unități farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice (unguente, creme, geluri, supozitoare, ovule) și substanțe active. Valoarea totală a producției fabricate în trimestrul I 2022 este de 128,31 milioane lei, cu 5% mai mare comparativ cu cea a trimestrului I din anul anterior. Pe divizii de producție ponderea cea mai mare este reprezentată de producția fabricată la Divizia produse forme solide de uz oral, urmată de Divizia produse sterile și substanțe active și Divizia de produse topice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4531 Articole
Author

3 Comentarii

  1. ARBIDOL- antiviral extraordinar FARA EFECTE ADVERSE. ESTE UN MEDICAMENT PE CARE ORICE OM AR TREBUI SA IL AIBA IN CASA. ORICE REACTIE GRIPALA DISPARE IN MAXIM 8 ORE! CAND IL FABRICAM?

  2. este prea ieftin. Romania nu sintetizeaza madicamente, doar le ambaleaza. Se cumpara cu ”sacul” apoi se fac comprimate, etc. De aceea spunea dl Becali ca este ieftin, sa produca arbidol. Majoritatea sunt sintetizate in India de aceea pretul ibuprofenului este de trei ori mai mic decat al fratelui sau geaman, Nurofren. Ce-i ieftin si bun este interzis prin legea profitului…Cat despre Antibiotice Iasi 25 de milioane euro profit sau cifra de afaceri e o nimica toata fata de cat am platit si vom plati pt un vaccin la altii, am fi avut o industrie farmaceutica de sinteza daca la Rompetrol sau cum se numea mai investeam ceva si nu o daruiam lui Patriciu etc. Daca nu privatizam Terapia si alte fabrici, astfel incat sa nu avem o criza a Euthyroxului, il cumparam din India si il ambalam fara restrictii asa il primim dupa toanele Germaniei, daca vrea il exporta daca nu NU.

  3. Bre,nu va faceti sperante prea mari..O vor ,,privatiza,,baetii destepti cat de curand.Ghinion.Nu vreti deloc sa pricepeti ca Romania trebuie sa fie o tara importatoare SI de medicamewnte scumpe,nu producatoare.Nitica rebdeare bre.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Hi..hi..hi..dragii miei rumani.Ghinion.Ps .Nimeni nu stie cu ce au garantat guwernele miele aka ,,specialistii,,Orban si Catu imprumuturile demente de vreo 60 de miliarde de coco,probabil cu obiectivele industriale care au mai ramas in proprietatea statului.Bye..Bye..Antibiotice.Tic–Tac..Tic..Tac..Tic..Tac..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.