Afacerile statului cu șeicii. Guvernul, luat la întrebări

Reprezentantii AUR îi cer premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și în ce condiții, enumerând alte „afaceri păguboase cu șeicii”.

„Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și în ce condiții.
Aeroportul “Henri Coandă” este principala poartă aeriană de acces a țării și aparține Companiei Naționale Aeroporturi București, o companie de interes național strategic, care înregistrează profit. În cursul recentei vizite în Emirate, Marcel Ciolacu a indicat Aeroportul Otopeni printre obiectivele de interes pentru șeici.

De asemenea, îi cerem premierului Ciolacu să numească proiectele din domeniile digitalizării, energiei și agriculturii în care va implica investitori din Emirate.

Ne manifestăm îngrijorarea față de lipsa de transparență a afacerilor încheiate de Guvernul PSD-PNL cu șeicii din Emirate pe seama bogățiilor statului român.

Amintim că precedenta guvernare PSD a încheiat afaceri păguboase cu șeicii. În anul 2018 guvernarea PSD a dat unui șeic din Emirate Insula Mare a Brăilei, cea mai mare și mai fertilă exploatație agricolă din Europa, cu o suprafață de 56.000 hectare!

În anul 2019 aceeași guvernare PSD a reînnoit până în anul 2049 unei firme din Emirate contractul de concesiune al terminalului de containere din Portul Constanța. Operarea terminalului de containere reprezintă principala activitate a Portului Constanța și a fost obținută de șeici de la Guvernarea PSD a lui Adrian Năstase pentru o perioadă de 15 ani, care expirase în 2019”, a spus prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

„AUR vrea ca principalele obiective economice și de infrastructură să rămână sub control românesc. Marcel Ciolacu mai întâi ar trebui să prezinte oportunitățile investitorilor români, nu să meargă în afara țării”, a mai declarat Lulea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

4 Comentarii

  1. putin probabil sa dea aeroportul pe mana arabilor, ala e fiefu’ securistilor

  2. Ciolacu le are cu arabii. Omar Hainsan si-a trimis nepotii la covrigar. Se repeta anii 90? Sper sa nu.

  3. Roberta Metsola a fost acuzata ca a luat saci cu bani de la seici .. Ciolacu risca sa fie acuzat pe nedrept ..
    cred ca Aur ii face un serviciu si lui si noua: daca gunoaiele naziste gasesc motiv -= coruptia =- sa va tina in afara schenghenului terestru .. e nasol!
    Toata economia nationala e pe butuci si vulturii de serviciu care au creat instabilitate politica sa-si ia salariile burdusite ,distrandu-ne atentia cu show mediatic,(in timp ce muncitorul roman nu are nici salariul minimum impozitat 1500-2000 euro ,pe munca demonstrata, iar hotii astia asteapta sa ii alegem .. toate partidele care au condus 34 ani singuri sau impreuna)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.