Agenda lui Trump pentru al doilea mandat: De la războaie comerciale, la deportări

Republicanul Donald Trump plănuiește să își pedepsească inamicii politici, să deporteze milioane de migranți și să remodeleze comerțul mondial cu tarife vamale costisitoare dacă va câștiga un al doilea mandat la Casa Albă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, potrivit campaniei sale și informațiilor din presă.

Trump a lansat ideea unui tarif de 10% pentru toate bunurile importate în Statele Unite, o măsură despre care spune că ar elimina deficitul comercial, dar despre care criticii spun că ar duce la creșterea prețurilor pentru consumatorii americani și la instabilitate economică globală.

De asemenea, el a spus că ar trebui să aibă autoritatea de a stabili tarife mai mari pentru țările care au stabilit tarife pentru importurile americane.
Trump, în special, a vizat China. El propune eliminarea treptată a importurilor chinezești de bunuri precum electronice, oțel și produse farmaceutice pe parcursul a patru ani.

Trump ar urma să încerce să decimeze ceea ce el numește „deep state” – angajați federali de carieră despre care spune că își urmăresc în mod clandestin propriile agende – printr-un ordin executiv care ar reclasifica mii de lucrători pentru a le permite să fie concediați. Acest lucru ar fi probabil contestat în instanță. El a promis să concedieze ceea ce el numește actori „corupți” din poziții de securitate națională și să „elimine” adversarii săi politici.

Trump ar cere ca fiecare angajat federal să treacă un nou test al funcției publice creat de el însuși. De asemenea, echipa sa examinează zeci de potențiale angajări pe care s-ar putea conta pentru a pune în aplicare politicile sale sau, poate, pentru a-i investiga pe dușmanii politici ai lui Trump.

El ar lua măsuri drastice împotriva denunțătorilor federali care, de obicei, sunt protejați de lege și ar institui un organism independent care să „monitorizeze” agențiile de informații americane.

Trump a promis că va crește producția de combustibili fosili din SUA prin facilitarea procesului de autorizare a forărilor pe terenurile federale și va încuraja construirea de noi conducte de gaze naturale.El a declarat că va retrage Statele Unite din Acordurile de la Paris privind clima, un cadru pentru reducerea emisiilor globale de gaze cu efect de seră, și ar susține creșterea producției de energie nucleară. De asemenea, va anula mandatele Casei Albe Biden privind vehiculele electrice și alte politici menite să reducă emisiile auto.

Pe lângă programele sale comerciale și energetice, Trump a promis să reducă reglementările federale despre care susține că limitează crearea de locuri de muncă. El și echipa sa economică au discutat despre o nouă rundă de reduceri de impozite pentru persoanele fizice și juridice, pe lângă cele adoptate în primul său mandat. El a declarat că, în calitate de președinte, va face presiuni asupra Rezervei Federale pentru a reduce ratele dobânzilor.

Trump propune ca guvernul să înființeze așa-numitele „orașe ale libertății” pe terenuri federale, despre care spune că ar stimula creșterea locurilor de muncă și inovarea tehnologică.

Trump a promis să restabilească politicile din primul mandat care vizează trecerea ilegală a frontierei, să anuleze măsurile pro-imigranți ale lui Biden și să meargă mai departe cu noi restricții radicale.

Trump s-a angajat să limiteze accesul la azil la granița dintre SUA și Mexic și să se lanseze în cel mai mare efort de deportare din istoria Americii, ceea ce ar declanșa probabil contestații legale și opoziție din partea democraților din Congres.

Trump a declarat că va încerca să pună capăt cetățeniei automate pentru copiii născuți din imigranți, o măsură care ar fi contrară interpretării de lungă durată a Constituției SUA.

Trump a numit la Curtea Supremă a SUA trei judecători care au făcut parte din majoritatea care a eliminat protecția constituțională a avortului. Probabil că va continua să numească în continuare judecători federali care să susțină limitele avortului.

În același timp, el a declarat că o interdicție federală a avortului nu este necesară și că problema ar trebui rezolvată la nivel de fiecare stat în parte. El a susținut că o interdicție de șase săptămâni, favorizată de unii republicani, este prea dură și că orice legislație ar trebui să includă excepții pentru viol, incest și sănătatea mamei.

Trump a criticat sprijinul acordat de SUA Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia și a declarat că ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă va fi ales. El a susținut că Europa ar trebui să ramburseze SUA pentru muniția folosită în conflict.
Trump a mai spus că, sub președinția sa, America va regândi în mod fundamental „scopul și misiunea NATO”.

El a susținut Israelul în lupta sa împotriva Hamas, în ciuda faptului că inițial i-a criticat pe liderii acestuia după atacurile din octombrie.În campania electorală, el a propus, de asemenea, trimiterea de forțe armate în Mexic pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri și aplicarea de tarife vamale extinse atât prietenilor, cât și dușmanilor.

Trump s-a angajat să ceară colegiilor și universităților americane să „apere tradiția americană și civilizația occidentală” și să le epureze de programele de diversitate.
El a spus că va da ordin Departamentului de Justiție să intenteze procese privind drepturile civile împotriva școlilor care se angajează în discriminare rasială.La nivel K-12, Trump ar susține programe care să permită părinților să folosească fonduri publice pentru instruire privată sau religioasă.

Trump s-a angajat să numească procurori americani care să lanseze anchete asupra procurorilor liberali și a procurorilor districtuali despre care spune că nu reușesc să limiteze criminalitatea în orașele americane.
El a spus că va institui pedeapsa cu moartea pentru traficanții de persoane și traficanții de droguri. De asemenea, a sugerat că jefuitorii de magazine de vânzare cu amănuntul ar putea fi „împușcați” în timp ce se află la fața locului.

Trump a promis să interzică așa-numitele „tabere urbane” din orașele americane și să ceară persoanelor fără adăpost să accepte un tratament antidrog sau să fie arestate.

El a spus că va „deschide apoi mari parcele de teren ieftin” unde vor fi relocate orașele de corturi și vor fi dotate cu medici, consilieri în materie de droguri și experți în sănătate mintală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

22 de Comentarii

 1. Daca Trump regandeste NATO in sensul retragerii SUA din acest Grup Infractional Organizat el merita Premiul Nobel pentru Pace…Doar asa scapa Lumea de al Treilea Razboi Mondial…Cune vrea acapararea Puterii politice la adapostul Armatei Americane e liber sa emigreze in America…

 2. Romania are printre cele mai stufoase aparate bugetare.

  Daca s-ar aplica parte din programul lui Trump statul ar fi mai suplu, primii pe lista de eliminare din sistem judecatori care tot taraganeaza procese pana la prescriere, sau tineri pensionari procurori cu mii de dolari pe luna, Romania fiind probabil singura tara cu asemenea falsi pensionari gen Dănileț, sau alte categorii de „speciali” primari, (euro)parlamentari, etc. Statul doldora de institute, agentii, centre consilii de tot felul, ONG-uri bugetare „de interes public” etc

 3. De prin Africa adunate…

  În Ciad, armata a anunțat vineri că a reușit să dejuteze o tentativă de insurecție condusă de o mișcare numită M3M.

  APRNEWS – Într-un comunicat de presă pe care l-a publicat vineri, ministrul Ciad al Comunicațiilor, Abderaman Koulamallah, indică faptul că Direcția Generală de Informații Militare (DGRM) „dorește să informeze opinia națională și internațională că un grup de persoane bine organizate din cadrul mișcarii M3M a încercat să submineze securitatea statului”. Potrivit comunicatului de presă, Direcția Generală de Informații Militare a reușit să pună mâna pe 12 ianuarie, pe „peste 80 de membri” ai acestui grup care se pregăteau să „desfășoare operațiuni insurecționale”, a doua zi, 13 ianuarie.

  Pentru a-și atinge scopul, acest grup a optat pentru metode oculte bazate pe sacrificii de animale – găini, capre, oi – și chiar sacrificii umane. Într-adevăr, comunicatul de presă precizează că un cap uman a fost găsit „într-o pungă la domiciliul președintelui M3M”. Se crede că victima este un bărbat pe nume Togyena Koina, un gardian al unui magazin de hardware. Trupul fără cap al acestui bărbat a fost găsit pe 12 ianuarie. Președintele mișcării și complicii săi sunt aduși în prezent în fața justiției.

  Această operațiune desfășurată de DGRM a reprezentat prilejul șefului Statului Major General de a invita populația să fie vigilentă și să semnaleze sistematic orice comportament suspect pe care l-ar putea observa.

 4. Avand in vedere ca daca va fi ales presedinte avand un mandat de numai 4 ani, ideea de advesari politici pentru Trump care isi incheie cariera politica dupa 4 ani, este o bazaconie. Altii vor beneficia de reformele lui Trump, nu el va fi beneficiarul. Trump doar va asana mlastina progresista care a adus SUA in pragul colapsului. Ma gandesc serios daca SUA nu-l merita mai degraba pe Biden, SUA sa colapseze odata definitiv si sa scapam de hegemonia lacomiei fara margini manifestata din umbra de cei care isi fac interesele oculte sub umbrela statului american si agresivei armate americana.

 5. Trump face tot ce-i mai rau si fara sa fie ales, doar Obama, cel mai mare utilizator de dinamita asupra civililor, premiat Nobel, face bine impreuna cu boshorogii de la forumul de la Davos.

 6. Toti escrocii Romaniei actioneaza la adapostul Armatei Americane din Romania….Un Rares Bogdan, milionar in dolari, care a pacalit lumea ca taie Pensiile Speciale in 3 luni, ar ajunge la puscarie sau muritori de foame daca nu s – ar gudura pe langa NATO si UE….Toate Canaliile Romaniei de 30 de ani, toti cei care nu stiu sa faca nimic, dar sunt putrezi de bogati, se gudura pe langa NATO si UE….toate aceste Canalii vor sa bage Tara in Razboi cu Rusia ca sa isi pastre ei beneficiile…

 7. cine zice ala e ,ca magarul din poveste ;trump=deeeep state

 8. Sa fie bagat la pirnaie,doar pentru ce-a spus ca v-a face….nu?

 9. Este maxim Trump pentru prostia din SUA. Dupa alegeri totul se va linisti,iar trumpet va parasi scena politica. Iar trompetistii vor fi dezamagiti pana la aparitia altui mascarici.

 10. A mai promis și în 2017 ca o va pune la dubla pe Clintonoaică investigând folosirea calculatorului personal în scop de serviciu.. Fiind președinte nu mai putea ridica capul din cauza proceselor.. 4 ani l-au fugărit democrații prin instanțe cum fugăreau primitivii mamuții.

 11. Mămica prostie te-a fătat pe mătăluță! Și acum la articol: uauuu, ce nenorocire! Trump anunță un program de refacere a Statelor Unite, de redemocratizare, reindustrializare iar nemernicii strigă ca din gură de șarpe! Este evident că Trump a călcat pe mușuroiul cu viespi!

 12. ha ha ha ha

  trump presedinte! o sa fie distractiv cu razboaiele lui comerciale si cu deportarile. dai prostului puterea si nu te va dezamagi decit daca ai asteptari. dar asteptarile produc suferinte. vorbele sale sint masura sa proprie. ce nu inteleg e de ce nu a retras SUA din NATO din primul mandat cind este evident pentru destul de multa lumea faptul ca NATO este o mizerie nenorocita care de fapt a servit foarte bine interesele maciucare ale americii? daca ar fi facut-o azi nu mai erau razboaie pe planeta. are vreun interes sa faca asta??? SUA nu e jucaria lui ci a altora. daca ajunge presedinte ajunge ca fiind acceptat de ei. altfel, dallas 1963… va deveni credibil cind va distruge FED. hai trump, ca poti!

 13. E binevenit acest articol, așa mai aflăm adevăratele probleme din state.Imaginea idilică dispare și o regăsim doar în producțiile de la Holywood.Dacă Trump va face ce a promis, rămîne de văzut, însă cele spuse , ne arată o fațetă americană ce nu prea e prezentată lumii de rînd, cît despre propagandiștii de la latrinele lui Voiculescu , nici atît !

 14. fix, n-ai aflat nimc. doar ai fost spalat pe creier ca sa-i oferi (editat) din cauza, un pic de suport. MAGA prostalailor

 15. PARTEA INTAIA
  DACA va fi LASAT sa faca, TOT si TOATE Cate le-a declarat, inseamna ca:
  A. IntreRuperea PresedIntiei LUI, la MODuu’ evident facuta din PIXs, din „STSs” TABLETs, din SACI de Voturi „deplasati” UNDE_Trebuie, SI CUI_Trebuie, pe Intuneric, a fost Necesara pentru a se rezolva cu Ucraina … 🙂
  NeFiind Rezolvata, se va trece la Chemarea Pompierului, sa STINGA Resturile FUMEGANDE si sa ReConstruiasca CE si CUM se mai poate …

  B. TOT si TOATE Cele Declarate, sunt EXACT CeTrebuie ca SUA sa se reFaca, dupa Experimentul NeBuniei GENERALE, care a durat prea MUUUULT si a infectat Lumea Intreaga.

  De o Singura PILDA, Ideea lui TRUMP pentru Rezolvarea Problemei HOMELESS, care SEAMANA pana la Identificare cu ProPUNEREA mea, prezentata AICI, in Urma cu Cateva Saptamani,
  cu SATE din CONTAINERE dotate cu MIMIMUL Necesar de Reintegrare in Civilizatie a TOTUSI, Oamenilor,
  ajunsi Ai_Strazii, NU mereu din Vina LOR SI o Structura de Conducere si Control a „SATELOR” :
  Politie, Medici, Activisti Sociali, Psihologi, Terenuri Agricole MINIMALE pentru Hrana, MUNCA, etc.
  C. Inseamna SI ca ATUNCI va fi CelMaiPotrivit Moment sa se prezinte AMERICII Ideea – TOT a MEA- de a CERE Insistent SI cu TOT Respectul Stapanului Inelelor de AICI, adica SUA, TOT CE am scris IO!In Cotidianul!
  In Esenta:
  LASATI-NE SA NE DEZVOLTAM, ca PreaDestulDeMult NE ati supus FXXXRII Totale,
  Operatie IMBECILA pe Termen LUNG, pen’ca SI SUA vor pierde ENORM, daca EST-ul Intreg MARTIRIZAT Cinic Mode – de catre INTREG Occidentul TIMP de 34 de Ani – se va prabusi in EL_INSUSI, va urma HAOSul pentru TOTI in ZONA de AICI!
  D. DACA I se va permite sa FACA el, Trump Ceea CE_T_Trebuia A FI FACUT atunci, CE trebuia A FI FACUT in Urma cu 34 de Ani, de catre Occident si URSS, dar Occidentul SurPRINS de Imbecilitatea POLITICA InCredibila a lui Gorbaciov, “Noul Lenin” in Mintea lui Bolnava, NU a ezistat ISPITEI de a PROFITA.
  Iata UNDE s-a ajuns!

 16. PARTEA A DOUA
  CE_Trebuia A FI FACUT, ATUNCI?
  Inainte de OriCE AltCeva, o ZONA NEUTRA Tampon intre NATO si URSS, GARANTATA Reciproc, in Tratat SCRIS.
  Zona TAMPON de la Marea Mediterana la Finlanda, (inclusiv), formata SI din Tarile LIMITROFE URSS.
  Acest Aranjament SIMPLU, SOLID, EFICAE de Securitate RECIPROCA ar fi:
  – Blocat In Nuce OriCE Ispita de a SE profita de catre OriCARE dintre Puterile Semnatare (NATO, SUA) si URSS de oriCE Eventuala SLABICIUNE a OriCARUIA dintre ACTORII Politici Mondiali ajunsi in CONTACT indirect la Zona Tampon

  – SIGURANTA Reciproca obtinuta AstFEL ar permite o Lunga Perioada de Pace si Dezvoltare a TUTURORA.
  Cei din Zona TAMPON si-ar vedea de Problemele LOR, Regionale, Locale, Interne, care treneaza de Secole, fara a mai fi stresati de Diverse SI Naroade Interventii STRAINE., cu Efecr DEMOLATOARE sde STATE, ca in Prezent.
  SUA si URSS i-ar fi vazut in Continuare de Problemele LOR Globale, URSS de ReCONSTRUCTIE in Liniste, fara Competitie Sufocanta si Creatoare de Agresivitate si Ranchiuna.
  Prostia IMENSA, UNICA in Istoria LUMII a lui Gorbaciov a facut ca aceasta Ocazie UNICA de Aranjament INTELIGENT care ar fi asigurat Pacea, Linistea necesare Dezvoltarii CORECTE si Benefice TUTUROR Tarilor LUMII,
  In Loc de aceasta, au rezultat Convulsii Sociale si Politice NonNecesare si Periculoase la EXTREM.

  Numai in Spatiul ExSovietic au murit Cateva MILIOANE de Fiinte UMANE!
  Degeaba!

 17. PARTEA A TREIA
  IN Spatiul ESTIC la Fel, Milioane de Oameni care asteptau Occidentul de Zeci de Ani, au fost pacalite si li s-a dat MIzerie, Hrana Otravita, Droguri, Prostitutie, Criminalitaea CRUNTA prin Tolerarea MAFIILOR de catre STATELE Occidentale, imbarligate Scarbos MORAL cu Mafiile, Promovarea – in Dispretul OTAL al STATELOR “Democratice” pentru Propriile POPOARE Europene – a Imigratiei cu MASE Umane formate din Indivizi Crescuti si Selectati DUR de catre NATURA Biologica din Tarile LOR, Rea si Ostila Vietii UMANE SI de NATURA Social a LOR, plina de Cruzimi si Salbaticie, Comportamente sedimentate in Secole si care NU pot fi eliminate RAPID din Comportamentul acestor MASE de Imigranti si care au facut Sute de Mii de Victime NeVinovate in Tarile OBLIGATE in Stil BOLSEVIC Dictatorial la Extrem sub MASCA Perfida a unei Democratii CoRupte si Mincinoase in FAPT!
  In PLUS, Bolile Tropicale ai caror Purtatatori sunt acesti Oameni!
  S-a analizat OARE vreodata Impactul MEDICAL al acestora?
  Crime, Violuri neNumarate si nePedepsite in Mod EXTREM de Sfidator de MORALA prin Dispozitii BLOCANTE Secrete, adica un FASCISM Social si Inversat RASIAL, pe SUB Fustele MURDARE de Scurgeri de BTS Sociale ale Democratiei Pervertite intru PROSTITUTIE Sociala si ECONOMICA, de catre un CAPITALISM DezLantuit TOTAL, TOTUL in Lipsa FRICII de Succesul EVENTUAL Economic al ESTului.
  Pana in 1989, Nivelul de Trai in Occident er MUUUULT mai MARE decat ACUM! Sa SE VADA CE Bine se traia in Occident!
  In PLUS, Bolile Tropicale ai caror Purtatatori sunt acesti Oameni!
  S-a analizat OARE vreodata Impactul MEDICAL al acestora?

  Deci, SE PUTEA !
  Atunci, INAINTE de 1989 …
  Dupa CE s-a vazut LIBER de Frica de eventualul EST Dezvoltat Economic, Occidentul a SCAZUT Drastic si ARBITRAR Nivelul de Trai al Occidentalor, brusc, deodata, iknstantaneu, sub Diverse Motive IMBECILE LOGIC si Ticaloase sub aspect UMAN, prin CINISMUL lor degradant MORAL.

 18. INCHEIERE
  Dintr-odata, TOT si TOATE Cele CE se puteau la Nivel de Trai in Vitrina Stralucitoare a APUSului, prezentata MIEROS Saracilor ESTEuropeni, dupa 1989,
  NU SE MAI PUTEA !

  Cred ca, indiferent CE va face Trump, CE I se va da Voie sa faca, numa FAPTuu’ in Sine ca este chemat IAR, probeaza ca s-a depasit la Nivel GLOBAL o Limita a ABSURDULUI Politic expres infipt IN Lume cu Cinism InConstient, Cinism iesit DIN Exercitarea unei PUTERI NeIngradita de NIMIC in Lumea INTREAGA SI ca SE constientizeaza aceasta Situatie, inante de a fi scapata I_ReVocabil de sub Control.
  D.P.D,V. al Interesului NATIONAL al Romaniei ced ca ese un Moment POTRIVIT de a SE incerca Obtinerea unui Sprijin AMERICAN, al Stapanului INELELOR ZONAL, prin ADRESAREA catre CeiCaeDetinCu Adevarat Puterea n America.
  Am detaliat in destule Comments despre CE este Vorba.
  „CAND IO am SCRIS si in Mod SIGUR si Altii au GANDit macar, ca trebuie Imperativ si RAPID insitituit un Mecanism JURIDIC de CONTROL, Probare si PEDEAPSA ImPlacabila asupra TUTUROR CelorCare administreaza LEGEA, Politisti, Procurori, Avocati, si TOTI Judecatori, Auxiliari (Medici Legisti, Grefieri, Experti Diversi, etc.)
  TOTuu’ „LA Vederea BOBORULUI” prin InRegistrarea VIDEO_AUDIO inTimp REAL a tuturor Actiunilor de la Constatarea FAPTuirii si pana la DAREA si APLICAREA Pedesprei, inclusiv si mai ales, a Pedepsei CAPITALE.
  AltFEL NE dstrugem Tara NOASTRA, ca Niste IMBECILI Sangerosi.
  TOTUL numai SI numai cu ACORDUL Stapanului Inelelor LOCAL, care ACUM este SUA si vor mai fi DESTULTimp.
  AltFEL, NU se va putea face ABSOLUT NIMIC!
  MESAJUL – IN ESENTA- VA TREBUI SA FIE SCURT SI CLAR: LASATI-NE SA NE DEZVOLTAM!

 19. Dacă face măcar jumătate din ce a spus, America va decola din nou iar mocofanii stângii de caviar europene(fascism în fapt) se vor confrunta cu un model ce nu le va conveni deloc.Banană zicea”Kiss your jobs food bye, it won’t returna ever” dar Trump a avut altă opinie și a fost cum a spus el.Scwab &Co vor fi următoarele ținte iar Europa, fie își va reveni(puțin probabil) fie se va fragmenta și bogații vor bantustaniza sărăcimea, trimițându-le pe cap „diversitatea” nedorită în contul datoriilor și „ungerea” elitelor pe model psdnl și indezirabilii Austriei.Noi nu mai avem nici oșansă nicicum.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.