Ai grijă ce-ți dorești!

Nu pot răbda să nu intervin la o întrebare provocatoare venită din Canada, țara progresismului agresiv, din partea unui român, vădit frustrat de politica izolaționistă a lui Trump.

 Cum de a reușit SUA  „performanta” sa ajungă din cel mai important promotor al conceptului de „comerț liber” să fie cel mai protecționist stat din Occident?

Chiar dacă unora nu le place, răspunsul meu este simplu.

Pentru că dorește și își permite să-și protejeze cetățenii și interesele Americii.

Pentru că este auto-suficientă în toate domeniile de dezvoltare economică și în apărare.

Pentru că Administrația Trump are curajul să afirme că interesul național primează.

Pentru că s-a săturat să fie batjocorită de cei pentru a căror eliberare, când a fost cazul, și-a jertfit oamenii și resursele și de cei pe care i-a ajutat cu  miliarde și miliarde în caz de nevoie sau pentru a se dezvolta și pentru a se apăra.

Cine respectă America este prietenul Americii.

Poate retragerea în propriile granițe pentru dezvoltare și protecție, o fi însemnând suveranism, dar Statele Unite au tot fost învinuite de globalism, de imperialism, de colonialism.

Și desigur, în acest proces de transformare, America va mai face greșeli, dar un lucru este sigur, lumea exterioară va trebui să-și ia soarta în propriile mâini.

Acum, nemulțumiții eliberați de sub jugul yankeilor, au ocazia să se dezvolte fără ajutorul american și să fie cât de independenți cred că pot fi.

Iar Bruxelles-ul, europenii, tinerii progresiști pot răsuflă ușurați că în sfârșit dorința lor fierbinte afișată și urlată cu ură, sau poate invidie, „Yankee, go home!”, este pe cale să se împlinească.

Europa progresistă își vede visul de a se dezvolta și apăra liberă, fără ingerința Americii.

„Ai grijă ce-ți dorești!”

Mircea Popescu
Recomanda 6
Author

6 Comentarii

  1. Europa actuală, și mă refer aici la reprezentanții ei de la cele mai înalte nivele, la fel ca și România, este condusă în stil infracțional iar rezolvarea nu poate veni tot de la ei sau de la confrații lor politicieni mai apropiați sau mai îndepărtați ci de la niște instituții judiciare puternice precum au fost cele din Italia anilor 70-80-90 dar de unde să le luăm când tot ei au avut grijă să fie slăbite, sabotate și pe alocuri distruse? Fără asemenea instituții, ne tragem cu cercul în jurul cozilor de topor.

  2. Cum, cine respecta america va fi…? De ce nu respect reciproc și același tratament in parteneriat chiar dacă alții nu contenesc sa scuipe?

  3. Cu nanocipatii cetățeni de mana a doua,admiratori al nanocipatului șef , Romania nu are nici o șansă să se afle acolo unde e Canada ori SUA!

  4. Cu nanocipatii cetățeni de mana a doua,admiratori al nanocipatului șef , Romania nu are nici o șansă să se afle acolo unde e Canada ori SUA.

  5. Macar sa devina un stat izolationist pentru ca in ultimii 50 de ani a napadit intreaga lume cu binefacerile educationale ale lui Soros. Nu numai Romania sufera acum de pe urma acestui globalism toxic, ci intreaga Europa. Rusia, China si alte tari care si-au putut permite si-au protejat cetatenii.

  6. Liberă, liberă dar supusa taxei de protecție: 5% către NATO, cu dolarul monedă de referință în comerț, plus dumping la export. Bașca trebuie sa se înarmeze cu produse americane pentru stavilirea Rusiei, scoase din adormire de americanii care provoacă și pierd războaie după 45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.