Asigurările lui Zelenski. ‘Ucraina va face parte din UE”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări marţi că ţara sa va face „parte din Uniunea Europeană” (UE), declaraţie făcută în ajunul publicării unui raport privind progresele înregistrate de Ucraina care are statutul de candidat, relatează AFP.

„Mâine este o zi importantă”, a afirmat preşedintele ucrainean în discursul său zilnic adresat naţiunii, calificând raportul drept „istoric”.

Executivul european urmează să prezinte miercuri un raport cu privire la stadiul progreselor înregistrate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia şi să se pronunţe asupra deschiderii sau nu a negocierilor de aderare.

Volodimir Zelenski a precizat că ţara sa „pregăteşte deja următorii paşi”, în special prin „consolidarea” instituţiilor sale.

„Ucraina va face parte din Uniunea Europeană”, a promis preşedintele ucrainean, referindu-se la „drumul lung” deja parcurs pentru a se apropia de realizarea acestui obiectiv. Cu toate acestea, el a amintit că acest lucru va necesita eforturi din partea ţării sale pentru a se „adapta la standardele UE”.

În iunie 2022, UE a acordat Ucrainei statutul de candidat într-un gest simbolic.

Pentru a trece la următoarea etapă, deschiderea negocierilor de aderare, Comisia Europeană a definit şapte criterii de referinţă pentru Kiev. Acestea sunt condiţii care trebuie îndeplinite, în special în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei generalizate şi reformele judiciare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Asta ar fi ultima și cea mai fatală decizie a occidentului care oricum nu mai există, doar agonizează.

 2. Exista important doar verbul pe nuanța la timpul viitor „VA”, nimic concret pe actualitatea ce urmează pe o perioadă scurta! Și Romania a trăit și trăiește în nuanța viitorului VA, dar totul e șansă zero de bine.

 3. Ukrania nu va indeplini niiodata toate criteriile de aderare, asa cum a fost fortata Romania, cu sacrificii dureroase, care se resimt si acum, dupa 15 ani.. Dar UE, in „marinimia” sa si a urii fata de Rusia, va trece cu vederea indeplinirea la indicatorii normali a criteriilor de aderare a Ukraniei banderiste. Vai de capul tau Europa, cind accepti raketii si obiceiurile lor inauntrul tau..

 4. Vai ce ma bucur ! Poate cu ocazia asta se duce dracu’ șandramaua UE !

 5. Pur si simplu Ucraina nu poate adera cand acolo e dictactura si Zelensky se comporta ca nord -correanu Kim jong un ,crezand ca Ucraina e mosia lui personala.O tara in plin razboi,fara partide de opozitie ,datoare vanduta,fara economie,care incalca drepturile minoritatilor ,inchide scoli si biserici bagand la inchisoare preotii romani nu are ce cauta in Uniunea Europeana.Mai degraba europenii si americanii il mint pe Zelensky,si asta la randu lui ai minte pe ucraineni.

 6. „Ucraina va face parte din UE”…numai atunci cand Zelenski va fi pe „lumae cealalta”!.

 7. ‘Ucraina va face parte din UE”….cu o singura condiție: fără tine!

 8. Să fim serioși! Cum să intre cea mai coruptă țară din lume în UE dacă și NATO a respins- o? Ar fi o variantă desigur in planul Pustulei van Licurici .Sa distrugă definitiv UE sau sa o bage în rahat ca sa ajungă de tot la mila americanilor că prea se trăia bine…

 9. Sa intre in USA ca o noua colonie evvreuasca. Da prevad ca rysii ii scufunda.

 10. Poate doar Lvov-ul,căci din toată Ucraina va mai rămâne doar orasul ăsta.

 11. Sigur ca Ucraina va face parte din UE dar cat la suta din ea?

 12. Obsesia lui Zelea pentru hainele militare tradeaza tendinta de mental facist,
  la fel ca insemnele si simbolurile in care predomina liniile drepte, cu multe unghiuri si colturi.

  Oare gasca de consilieri de toate felurile, inclusiv cei de imagine si PR de la UE nu stiu ce inspira toate astea ?

  de propaganda

 13. La poporul nostr,u exista chiar si un sfant care ii indica lui Zelenski Momentul Asigurărilor Sale …
  La Sfîntu-Așteaptă, adică: niciodată. (expresii similare: Ad calendas graecas și La paștele cailor), cf. FOL. RO.

 14. La poporul nostru, exista chiar si un sfant care ii indica lui Zelenski Momentul Asigurărilor Sale …
  La Sfîntu-Așteaptă, adică: niciodată. (expresii similare: Ad calendas graecas și La paștele cailor), cf. FOL. RO.

 15. Si Saddam si Ghaddafi au facut parte din USA si UE pana au dat putin coltzul.
  Slava!

 16. UE face deja parte din Ukraina.
  Am plecat in Place Vendome sa-mi iau niste diamante pana nu terminam banii din ultima transa de la unchiul nostru Joe Briben.
  Vin imediat.

 17. Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Urcaca va MUTA DECISIV și va intra, dar va și lua !
  Multă (editat) măRog…😜

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.