Ajutor pentru Ucraina. Germania, nicio decizie privind rachetele Taurus

Germania va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 400 de milioane de euro, dar încă nu a decis cu privire la livrarea de rachete Taurus cu rază lungă de acţiune, cerute cu insistenţă de Kiev, a anunţat luni ministrul Apărării, Boris Pistorius, relatează AFP.

Aceasta nouă tranşă de ajutor include în special diferite tipuri de muniţii de care „Ucraina are cea mai mare nevoie”, a declarat ministrul Boris Pistorius pentru ziarul Bild, în ajunul unei reuniuni a aliaţilor Ucrainei în Germania.

Ajutorul  mai  include îmbrăcăminte, precum și generatoare pentru electricitate și căldură, dar nu a luat încă o decizie dacă va trimite sau nu rachete germane Taurus.

„Guvernul nu a decis încă dacă va trimite rachete de croazieră Taurus”, a spus ministrul.

Ucraina speră să obțină din partea partenerilor occidentali cât mai multe arme cu rază lungă pentru a avaria infrastructura rusească aflată la sute de kilometri în spatele frontului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Daca MISHTEUAX stie ce spune … nemtii vor avea mai probleme interne in OCTOMBRIE ! Incep sa-si faca griji post-BIDENIENE 360°
  Vom vedea … mishteaux nu are cum gresi ( vezi BIDEN si declinul „nulandierilor” salbatici , doar …
  SHALOM !

 2. nemti se cam codesc … prea e Biden al anaghie acum ca-i intra baiatu’n parnaie taind
  sansele moshului Joe in 2024
  le e teama NEMTILOR c-or sa ramana si fara gaz si cu rachetele date
  in viiotrul lui TRUMP+PUTIN(+ORBAN) !
  Adevarul e ca dac-as fi neamt la BERLIN nu m-as avanta vazand cum sansele „democratilor” NULANDIERI scad pe masura ce snasele Urkanie de-a bate rusii scad ! GAZ n-au decat rusii in vecinatate …
  LNG-ul yankeu e un moft de care industria germna nu poate decat RADE TRIST !
  Tot cu rusii trebuie SA SI-O TRAGA nemtii indifeente de NATO ! Asa ca de ce sa exagereze …eventual doar vandutii din guvernul non-nemtesc vor ceva … sper s-o ia RAU pe cocoasa in OCTOMBRIE !

 3. Germania pierde!Are sansa sa-si testeze intr-un razboi armamentul care-l produce dar ea ,ezita!
  Cine sa-i cumpere armamentul daca nu e testat in conditii reale?

 4. Nemtii au mai testat PE OAMENI si CICLON B ! @Paulian Ionescu cand iti fata mintea pui, comercializeaza-i, ar fi pacat sa-i ineci.
  de ce se rusineaza nemtii post holocaust 😀 sa mai testeze odata. ce MORTAL au dovedit ca pot !
  BRAVO ! Da-i naibii pe „cei” cu HOLOCAUSTUL …acum evreii-s la putere (vezi guvernu „ukran” si chiar si Ethnicul Zelensky !
  Pe vremuri EVREII au fost cobaii nemtilor, acum de ce n-ar fi cei care i-au eliberat pe EVREI din LAGARELE MORTII, cobaii acelorasi nemti ?
  😀 😀 😀
  😀

 5. Criticaștrilor, sunteți răi și câinoși. Dar asta e! Daca cineva s-ar încumeta sa facă un recensământ al nerușinaților in Romania, rezultatul ar fi îngrozitor. Criticastrilor gaunosi, aveți probleme la mansarda. Jivinelor, voi daca ați putea, i-ați scoate ochii, ați baga-o pe Simona într-un sac și ati arunca-o in Marea Neagra. Răpitoarelor hulpave, răutatea voastră s-a născut din frustrare, invidie și prostie enciclopedica. De ce, Brutusilor mioritici, nu vă dați scalpul jos? Să vedeți lucrurile altfel, desi cred că e inutil, cerberilor! Și nici nu mă mir. E o chestiune genetică. Or, cei mai mulți dușmani ai romanilor sunt alti romani, nu însă de cea mai buna calitate.

 6. @ Sanduk 10:01
  Ai încurcat foile !😜
  Aici e vorba de Germania și Urcaca, nu de Simona…😂
  Sanduk va fi retrogradat la ghereta, maRog…

 7. „LNG-ul yankeu e un moft de care industria germna nu poate decat RADE TRIST !
  Tot cu rusii trebuie SA SI-O TRAGA nemtii indifeente de NATO ! Asa ca de ce sa exagereze …eventual doar vandutii din guvernul non-nemtesc vor ceva … sper s-o ia RAU pe cocoasa in OCTOMBRIE !”
  Ce era RGF-ul fara gazul si petrolul rusilor comunisti (pe-atunci) ? 😁
  Asta o stia inca de pe vremea RAZBOIULUI RECE …acum mortul HELMUT SCHMIT 😉
  Incodata … nemtii doar asteapta momentul sa le de-a cutite lungi …yankeilor ! Pe bune ! 😢😢😢
  De ce i-a fost frica lui BORIS johnson … anglo-saxia nu scapa ! MACOECONOMIA are legile ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.