Cu ajutorul lui Helmut Duckadam

Romanian goalkeeper Helmuth Duckadam of FC Steaua Bucuresti celebrates after saving the last of FC Barcelona's penalties at the European Cup Final at the Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, Seville, Spain, 7th May 1986. With the score at 0-0 after extra time the match went to penalties, with Duckadam saving all four of Barcelona's attempts. (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Un tricou şi o pereche de mănuşi semnate de renumitul portar de fotbal Helmut Duckadam au fost scoase la licitaţie online de către Asociaţia Şcoala de Gimnastică Liviu Botoş din Sfântu Gheorghe în cadrul campaniei „Împreună pentru educaţie”.

Cristian Denes, de profesie polițist, din judeţul Harghita, le-a adjudecat – a oferit 1010 lei pentru cele două obiecte, iar banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru elevi.

Cristian Denes a declarat că s-a alăturat acestei campanii impresionat de efortul pe care antrenorul Liviu Botoş îl face pentru promovarea gimnasticii artistice şi pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, atât din punct de vedere fizic, cât şi intelectual, dar şi pentru că tatăl său a fost profesor şi l-a crescut în spiritul ataşamentului şi respectului faţă de educaţie, muncă şi sport. De altfel, harghiteanul, în vârstă de 45 de ani, a fost arbitru de fotbal şi este pasionat şi de atletism, participând la numeroase curse naţionale şi internaţionale de semimaraton şi maraton.

El a menţionat, totodată, că şi-a dorit foarte mult cele două obiecte scoase la licitaţie, deoarece are o admiraţie deosebită faţă de Helmut Duckadam, care a scris istorie la Sevilla în 1986, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni, aducând trofeul la Bucureşti.

„Mă bucur dacă am putut ajuta, respectele mele celor implicaţi în această cauză nobilă şi mă onorează să vă ştiu, Domn Profesor”, a scris Cristian Denes, pe pagina de Facebook Şcoala Botoş Liviu.

Tricoul licitat este o replică a celui purtat de Helmut Duckadam în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, iar atât acesta, cât şi mănuşile HD86 Black & White poartă semnătura olografă a celebrului portar şi mesajul „Împreună pentru educaţie”, fiind însoţite de un certificat de autenticitate.

„Felicit iniţiatorii acestei acţiuni şi Şcoala Botoş Liviu pentru această acţiune! Scopul acestei licitaţii merită toate aplauzele, la fel şi cei care au licitat pentru produsele marca #Hduckadam86, semnate olograf de subsemnatul”, a scris Helmut Duckadam pe aceeaşi pagină de socializare.

Proiectul „Împreună pentru educaţie” a fost lansat cu ocazia concursului de gimnastică artistică Cupa „Moş Nicolae”, care se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe şi la care participă copii de la cluburi sportive din Bucureşti, precum şi din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Covasna. Intrarea publicului este liberă, dar organizatorii au făcut un apel către spectatori să doneze rechizite şcolare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.