Ajutorul militar pentru Ucraina va fi „rapid şi puternic”

Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite „rapid” ajutoare militare „importante” Ucrainei, odată ce Congresul american va adopta definitiv un nou pachet de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, relatează AFP şi Reuters.

Statele Unite „vor furniza rapid noi ajutoare militare importante pentru a răspunde nevoilor urgente de luptă şi apărare aeriană ale Ucrainei” şi aceasta de îndată ce Senatul american va adopta, la rândul său, enormul plan de ajutor validat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski i-a mulţumit omologului său american Joe Biden pentru „sprijinul neclintit” acordat ţării sale, după deblocarea noului plan de ajutor american de către Camera Reprezentanţilor.

„Îi sunt recunoscător lui Joe Biden pentru sprijinul său neclintit pentru Ucraina şi pentru adevăratul său leadership global”, a spus şeful statului ucrainean într-un mesaj postat pe platforma X, afirmând că omologul său american i-a dat asigurări ca noul pachet de ajutor va fi „rapid şi puternic şi va întări capacitatea noastră de apărare antiaeriană, cu rază lungă şi de artilerie”.

Joe Biden a vorbit, de asemenea, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Casei Albe. Cei doi lideri au convenit că este „vital” să sprijine în continuare Ucraina.

Europenii au dat asigurări luni că vor continua să acorde asistenţă Kievului, dar fără să anunţe măsuri concrete, într-un moment în care ucrainenii cer în special baterii de apărare antiaeriană.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un pachet mult aşteptat de 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia. Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, şi apoi semnată de preşedintele Joe Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

32 de Comentarii

 1. Ce veste bună!
  Văduvele soldatilor care vor folosi ultimele munitii expediate, vor lucra la corporatiile care se vor infiinta după acordul de pace.
  Vor lucra intr-o țară cu un nume sau altul, o țară ca cea de acum sau mai mică.
  Atunci subiectul suveranității nu va mai fi actual. Dacă vei pomeni de el, vei fi etichetat drept naționalist, retrograd.
  Atunci supraviețuitorilor măcelului de acum li se va pune placa cu drepturile si libertățile individului, cu atragerea investitorilor străini, cu răstălmăcirea istoriei proprii, cu valorile comune europene.
  Sa sprijinim Ucraina in sacrificiul său de sânge pentru apărarea suveranității naționale, pe care noi am dat-o de bună voie.

 2. Are dreptate ! Ajutorul a sosit deja cu mult innainte de a fi aprobat. Fabricantzii de armament Americani au furnizat gratuit stiind ca in final vor fi platitzi. Acum doar va fi platit ajutorul furnizat deja.

 3. Acest conflict in care Occidentul Satanic vrea sa invinga Rusia se va termina cu apasarea Butonului Rosu. Satanistii occidentali le sapa groapa popoarele pe care ei le coduc. In 2022 cand a inceput Operatiunea Speciala rusa in Urcacania, armata urcacana era instruita si dotata cu armament Nato in valoare de 200 miliarde dolari. Acum dupa 2 ani urcacanii au pierdut 500.000 de soldati pamant agricol si 700.000 care au fost raniti. Urcacanii au pierdut si majoritatea tehnicii de lupta din dotare. Cum cred imbecilii care conduc Occidentul c-acest ajutor de 60 miliarde dolari ii va ajuta pe urcacani sa poata sa-i bata pe rusi cand nu au putut sa-i bata cu armamentul aflat in dotare in 2022 si cand armata urcacana era intreaga si nedecimata?

 4. Cu cât mai rapid va veni „ajutorul”, cu atât mai rapid îşi vor umple buzunarele elitele globaliste care dețin industria militară occidentală.
  Şi cu atât mai repede vor muri mai mulți ucrainieni, dar asta nu are importanță. Banul să iasă!
  Zelenski este un foarte bun agent de vânzări. Ajută „complexul militar” să vândă arme şi muniții de multe sute de mii de miliarde de dolari.
  Oare ce obține în schimb? Iuda a luat 30 de arginți, dar pesemne că Zelenski a negociat mai bine.
  În fond, Iuda şi-a vândut doar mentorul, dar Zelenski şi-a trădat şi vândut țara şi poporul.

 5. Nu militar trebuie ajutati ci medical, sa-i trateze de prostie pe Zelensky si narzistii din jurul sau.
  NIMIC nu se va schimba, decat in capul celor de la Antena 3.

 6. Cand esti papagalul de serviciu cu care fac unii razboaie proxy astepti ajutor de la stapani. Si depinzi de ei din ce in ce mai mult. Pana intr-o zi cand stapanul se plictiseste si te lasa balta la talibani sau la rusi. Amaratii aia din Afganistat se agatasera de avioane. Ucrainenii se vor agata de rachetele Patriot!

 7. „rapid si puternic” ! Pai daca a zis Joe Biden, e clar.

 8. FAC PRIN UKRAINA TOT PENTRU AMERICA! Ajutorul e tot pentru firmele de armament americane care aprovizionează ukraina cu ce se poate! E pentru 2024 dar pentru debutul lui 2025?

 9. …dupa cum merg lucrurile pe front cu siguranta ii veti aproviziona pe rusi…

 10. Bai handicapatilor, lui Zelensky nu armament trebuie sa-i dati, ci bani ca sa-si poata cumpara alta vila.

 11. Eu cred că ce e bine dpdv politic e că l-au forțat pe Trump să o lase mai moale cu izolaționismul deși americanii nu prea fac mari schimbări în politica externă când alternează la putere.Din ce știu eu de la prieteni stabiliți de dinainte de 89 acolo se pare că democrații, mai noi în afaceri fiind, defilează cam cu coada pe sus în lume și cam aruncă cu bani, uneori cam fără o strategie clară și cam prea în cârdășie cu CIA . Republicanii fiind oameni de afaceri vechi sunt mai duri în negocieri, dar se cam ceartă cu CIA pe motiv că se încurcă unii pe alții în afaceri.
  Am și o părere personală cam de literatură decât de politică: uneori îmi vine în minte imaginea unui fum cu miros aristocratic ieșind dintr-o pipă pe fereastra unui club vechi din centrul Londrei. Că doar n-or fi emigrat numai disperații europeni în America și doar din munca lor asiduă au apărut în timp atât de scurt toate minunile progresului american. Cineva a trimis buzduganul înainte și bănuții după.

 12. Mda.. Uite că deja plîng unul pe umerii celuilalt,.Sau doar il ține să nu pice..

 13. Achizițiile de energie electrică ale Ucrainei de la vecinii săi, în special România, au crescut în ultimele săptămâni…

 14. Eu nu înțeleg,s-au adunat toți trepadusii adulatori ai orcilor aici și sunt lăsați să saliveze in voie?

 15. Eu nu înțeleg,s-au adunat toți trepadusii adulatori ai orcilor aici și sunt lăsați să saliveze in voie?!

 16. 61 miliarde de dolari pentru a cumpara echipament militar din America?Good deal!!!

 17. @Daniela: Acesta este ‘Cotidianul’, unde fiecare este liber sa-si exprime parerile, ori sa aduca noi informatii. Pentru ceea ce doresti dumneata, poti folosi cu incredere alte site-uri…

 18. ruzzia s-a calificat și merge să lupte cu Alianța Rebelilor. Poate ruzzia își schimbă numele în Imperiul Galactic și putler devine Darth Vader. Napoleon e in salonul 3 si va așteaptă să faceți schimb de pilule.

 19. Faptul ca multimea prostimii nevaccinate este identica cu multimea prostimii filo-ruse ne arata ca, intr-adevar, exista o conspiratie. E usor de ghicit a cui… P.S. Rusia nu va fi altceva decât un județ al USA. Cat de curand..

 20. @Daniela: Care orci, că văd că sunteți doar tu și vaxxinatul Toros Dinu?!

 21. @Toros Dinu

  Asta spui tu si ceilalti securisti de vreo 2 ani. Din cate se vede in curand vom avea granita directa cu Rusia.

 22. @Rockyou2-una e sa exprimi opinii însoțite de argumente și alta sa bati câmpii cu idei extremiste(de exemplu necondamnarea invaziei rușilor in Ucraina).Nu cred că Cotidianul își permite să îngăduie împrăștierea feluritelor bazaconii extremiste(din siajul prokremlin,fățiș criminal)fără să nu-și piardă din prestanță.Asa că,valea,kopeicar de doi bani,la alte platforme care se mândresc cu postările tale .Voxi,valea,alt copeicar ce nu se simte bine in pielea lui.

 23. SUA comite crime împotriva umanității: genocide, jafuri, cotropiri, distrugeri, manipulare, transformă Omenirea într-un arsenal de arme cu cheltuieli enorme pentru înarmare in loc de folosirea resurselor pentru binele, bunăstarea, progresului celor opt miliarde de oameni, destabilizează continuu pacea întregii Omeniri creând conflicte pentru interesele lor contrare intereselor tuturor popoarelor lumii etc.
  Toate statele de pe Pământ trebuie să se unească și să le oprească prin orice mijloace deoarece sunt un pericol iminent pentru dispariția vieții pe Pământ prin toate deciziile și acțiunile lor militare, economice, juridice etc.

 24. Mai Daniela, nu mai fi extremista. Tu îl vrei pe Stalin.
  Pentru sumara ta informare, toate tarile se formează și dispar ca urmare a războaielor, violurilor, crimelor. Tu ai fi deacord sa cedezi de buna voie sufrageria unei alte familii care vrea sa locuiască la tine în casă? Spune ca da, doar nu ești extremista.

 25. Bună! Cu ce scop continuati războiul?
  Ce sperati să obțineți!
  Concret.Ce vreti de la acest război?
  Morti, familii distruse,o Europă in genunchi si o Ucraina in ruine!
  Asta e realitatea!
  Războiul trebuie oprit IMEDIAT!

 26. @andrei ionescu 14:10,libertatea,aceste este imperativul,sclavete putinofil.

 27. @Ghiță (să investim…: „Sunteți gata să alegeți libertatea în locul democrației? Pentru că asta e America …” – Joe Biden

 28. @Richard1st,cele două categorii merg mana in mână.Parerea mea…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.