Al Bano îi susține pe fermieri. Se duce la Roma cu tractorul

Concert Al Bano & Romina Power la Sala Palatului pe 5 noiembrie 2014

Al Bano este alături de fermierii italieni.  Cu sufletul este fermier ca și ei, iar măsurile îl afectează. Sectorul agricol se confruntă cu costuri  mari și profit redus, este de părere cântărețul.

Al Bano are o fermă de 150 de hectare, cu viță de vie și plantații de măslini, vorbește în cunoștință de cauză.

„Pentru un kilogram de radicchio (o varietate de salată roșie, cunoscută și sub denumirea de „cicoare roșie”), producătorul primește o mizerie, 50 de cenți, dar la retail ajunge la trei euro”.

Invită Uniunea Europeană să „deschidă ochii asupra unei realități dramatice”.

Speră să nu se ajungă la violențe, așa cum se întâmplă în Franța, dar spune că e nevoie de dialog.

Îi cheamă pe politicieni la muncă, în câmp.

„Aș vrea ca aceia care legiferează fără să știe nimic de agricultură, care decid în birourile lor, să vină să lucreze la mine ceva timp, nu spun un an, câteva luni. Ar fi suficient”, a subliniat Al Bano.  

Al Bano vorbește despre munca fermierilor, obișnuiți cu activitatea istovitoare, care începe cu noaptea-n cap fără a ști și când se termină.

Capul îi stă și lui la recoltă și nu îi dă pace, muncește 280 de zile pe an, spune el, și în timpul liber face agricultură.

„Dacă sunt liber, poate voi fi la Roma săptămâna viitoare. Cu tractorul”, a declarat cântărețul.

„Europa ne impune reguli fără sens! Nu putem trăi!”, au arătat fermierii italieni, care au lăsat deoparte îndeletnicirile lor, ca să iasă în stradă, potrivit  ilmessagero.it.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

10 Comentarii

 1. Nu va mai plângeți!
  Veți mânca produse „aromate” din Urcaca și veți renunța la automobil.
  O sa vă mai crească un picior, poate chiar și o mână !
  PERNICIOȘILOR, nu vă gândiți la MÂNA cu care 🥳ul „cântă” la pian, măRog…😜
  (●●● RăuPorKKaK-ChimiZda TL ■■■)

 2. cu certitudine Al Bano,ca si alte persoane celebre,fac agricultura din pasiune(vezi Winston Churcill,Ludovic Spiess,Mircea Dinescu, Mugur Isarescu,chiar fostul Rege Mihai…). este laudabila atitudinea lor de a fi alaturi de cei care trudesc pe ogor ! pana la urma toti ne tragem din cultivatori si pastori. BRAVO Al Bano !!!

 3. Sa nu credeți că a luat-o razna sau că e nebun, omul e in stare perfecta de funcționare, știe exact ce vrea și nu vrea politica! Vrea să aibă o bătrânețe liniștită pe domeniul(casa mare și teren productiv) in proprietate.

 4. Mda.. Italieni au de gînd șă plece la Bruxelles,. cu tractoarele.. Și nu doar ei, Nemții, francezii, chiar și maghiarii, belgienii și polonezii.. Deci va fi cam inghesuială, iar un UE care și acu promite europei grîne din ukraina nu știu cum poate drege busuiocul,..

 5. Solutia la problemele fermierilor europeni este sa cumparam mai multe avioane, bombe si rachete americane.

 6. Mai bine du-te la Roma cu sosonul in lesa si chemandu-l Cutzu-Cutzu. Sau macar pana la Urziceni.
  Scuzati-l, asa-i la batranetze……[Rumburak]

 7. Bravos Al.N-ar strica și pe la Hollyweed câțiva dintr-ăștia.Lăstunica Croitoru se dă cu poponeața de solul din ce în ce mai scumpei sale patrii pentru un Bidon răsuflat(cu) robinette de minciuni.Eliți tip hovercraft.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.