Alarmă maximă pentru unul dintre starurile EURO 2024

EURO 2024 este foarte aproape de momentul fluierului de start. Toate echipele naționale prezente au jucat deja ultimele partide de verificare înainte de momentul adevărului: marele rendez-vous al fotbalului european din Germania.

 

Desigur, dincolo de ultimele scheme de joc exersate, de ultimele retușuri privind, în unele cazuri, chiar alcătuirea formulelor de start, pentru selecționeri, jucătorii în sine și staffurile medicale foarte importantă a fost și evitarea unor accidentări pe ultima sută de metri. Orice accidentare survenită acum poate da peste cap planurile tactice și reprezintă un risc mai ales dacă ar necesita aducerea de urgență a unui alt jucător, complet nepregătit, pentru a-l înlocui pe cel cu probleme.

În general, jucătorii au căutat ei înșiși să nu se angreneze în dueluri periculose, să dea drumul cât mai repede la minge, să nu dribleze prea mult pentru a nu risca faulturi dure. Se poate spune că au reușit în mare măsură să evite surprizele neplăcute. Însă, luni seara, una dintre vedetele de la EURO, atacant de mare calibru cu multe reușite la echipa națională, a pus pe jar nu doar stafful medical al naționalei sale, ci o țară întreagă.

Aseară, a avut loc partida dintre Polonia și Turcia, două naționale de nivel mediu care au ca obiectiv promovarea în faza optimilor. Sunt două naționale care se știe că au jucători care pun serios osul la treabă chiar și în partide amicale. Și așa a fost, dar, din păcate, cu posibile grave consecințe pentru polonezi.

De bucurie după un gol marcat, Swiderski s-a dezechilibrat, a călcat strâmb și a făcut entorsă de gleznă. Timpul până la primul meci al Poloniei, cu Olanda, la Hamburg, este foarte scurt, duminică, 16 iunie, așa încât șansele lui Swiderski de a se recupera sunt destul de mici. În locul său, a fost trimis pe teren starul Poloniei, Robert Lewandowski, care trebuia să rămână cât mai mult timp pe bancă și să intre în a doua parte.

A trebuit să intre încă din minutul 12 și în minutul 32 atacantul Barcelonei a înghețat inimile tuturor celor prezenți cerând schimbare. Lewa s-a accidentat, deocamdată nu se știe exact gravitatea situației, dar privirile celor din stafful medical polonez arătau deosebit de îngrijorate. Toată lumea se teme că Polonia ar putea pierde încă înainte de start pe cel mai important om din lot, simbolul acestei echipe naționale de ani de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.