Alcaraz îl va întâlni pe Djokovic în finală la Wimbledon

Liderul mondial al tenisului masculin, spaniolul Carlos Alcaraz, s-a calificat, vineri, în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins în trei seturi pe rusul Daniil Medvedev, numărul trei mondial, cu 6-3, 6-3, 6-3, iar în finală îl va înfrunta pe sârbul Novak Djokovic, deţinătorul titlului, transmite AFP.

Din ce în ce mai sigur pe el pe iarbă, Alcaraz a oferit o veritabilă demonstraţie de tenis în semifinala cu Medvedev, combativ în acest meci, dar depăşit, ibericul reuşind să câştige 28 de puncte în 36 de veniri la fileu.

Rusul, care nu înfruntase până în această fază niciun cap de serie, dar care a avut nevoie de cinci seturi în turul precedent pentru a se impune în faţa americanului Christopher Eubanks, nu a găsit în niciun moment soluţia pentru a face faţă adversarului.

Alcaraz era semifinalistul care a petrecut cel mai puţin timp pe teren în acest turneu.

Carlos Alcaraz (20 ani) va avea şansa de a-şi trece în palmares al doilea său titlu de Mare Şlem, după cel obţinut anul trecut la US Open.

Spaniolul va avea, însă, o misiunea foarte dificilă în ultimul act, în faţa unui Djokovic, care a arătat foarte solid, câştigând în trei seturi în faţa italianului Jannik Sinner (8 ATP), cu 6-3, 6-4, 7-6 (7/4), după două ore şi 47 de minute.

Alcaraz are de luat o revanşă după ce a fost învins de Djokovic în semifinale la Roland Garros, când a fost afectat de crampe la 1-1 la seturi.

Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem la masculin, 23, iar duminică are şansa de a egala recordul all-time, deţinut de australianca Margaret Court (24). De asemenea, sârbul luptă pentru cucerirea celui de-al optulea său titlu la Wimbledon, performanţă ce i-ar permite să egaleze recordul de succese în această competiţie, deţinut de elveţianul Roger Federer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Victoria va fi a lui Djokovic pt. ca este mult mai bun comparativ cu spaniolul.

 2. Tot globul asteapta ca ala micu’ sa-i scoata acum tenisul din cap sarbului desi are timp suficient in viitorul imediat. Oare de ce sarbu’ este cel mai antipatizat tenismen? Si Nastase venea dintr-o tara balcanica dar era extraordinar de simpatizat si apreciat. Sa nu fi reusit sarbu’ sa se civilizeze in atatia ani?

 3. Probabil Nole va fi bu-hu-it din tribune de publicul din „tarile civilizate”. Nu e admisibil sa bati toate recordurile si sa-l egalezi pe Federer, care provine ca si Nadal si robotelul sau Alcatraz, din „tarile civilizate”.
  Dar Nole are stilul lui de a se rafui cu ei- in singurul mod pe care-l poate influenta: pe teren si pe tabela de scor.
  Sa vedem asadar un nou meci Nole – Restul lumii.

 4. De ce stiu ca multi stiu dinainte rezultatul final? Pentru a fi in club se percepe o taxa?

 5. Aerele/gesturile enervante ale lui Djokovic sunt estompate de alura frumoasa a lui Goran Ivanisevic. Da, vom vedea ce-si va spune cuvantul : experienta si trucurile sarbului , ori tineretea dublata de talent a spaniolului.As paria pe Alcaraz.

 6. @asteptari mari
  pun pariu ca ti s-a spus mereu ca esti special, iar mami si tati iti sunt cei mai buni prieteni

 7. Nadal l-ar stimula pe Alcaraz si cu 1 000 000 $ numai sa piarda cel pe care-l uraste atit de mult = Novak DJOKOVICI ( un tenismen de TOP 10 si un OM de TOP 3 .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.