Alegerile de la o secție din Sectorul 2, în atenția organelor

Organele penale ar trebui să intre pe fir în cazul alegerilor de la sectorul 2. Din cauza unor neconcordanțe găsite, Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr.2 al Sectorului 2 al Municipiului București apreciază că se impune sesizarea organelor de urmărire penală, după ce ieri a decis renumărarea voturilor din două secții.

„Cu privire situația SV nr.248, având în vedere că în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor pentru funcțiile de primar şi de consilier local au fost menționate 9 buletine de vot în plus, față de numărul de alegători, Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr.2 al Sectorului 2 al Municipiului București apreciază că se impune sesizarea organelor de urmărire penală.

Referitor la restul secțiilor de votare se constată că diferențele arătate de către petente sunt mici, astfel că nu se impune renumărarea buletinelor de vot., se arată într-un comunicat postat pe pagina sa de FB de jurnalistul Attila Biro.

În consecință, în conformitate cu prevederile art. 27 alin. (1) lit. g din Legea or. 115/20215 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legil administrației publice lucale ur. 215/2001, precum și pentru modificarea  și completarea Legii 393/2004 privind Statutul alegilor locali

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 2- Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti
HOTARASTE:

Art.1 Cu majoritate, admite, în parte, contestația formulată de Alianța Electorală Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei și Partidul Reinoim Poiectul European al României, Filiala Sector 2 şi, în consecință, dispune renumărarea buletineler de vot utilizate în SV nr.195 și SV nr.265, în condițiile stabilite prin Circulara nr.3278C/BEC 2024 din 14.06.2024. Art. 2.

Se renumără voturi la Sectorul 2

In ceea ce priveştev SV nr. 248, din oficiu, sesizează organele de urmărire penala cu privire la cele 9 buletine de vot menționate în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor pentru funcțiile de primar şi de consilier local.

Art.3 Prezenta hotărâre se afişează la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 2- Sector 2 și pe site-ul Primăriei Sectorului 2 la adresa https://www.alegeri.pentousectorul.ro/s poate fi contestată, în termen de 48 de ore de la afişare, la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42-Municipiul Bucureşti“, se arată într-un comunicat semnat de președintele
Judecător Voiculescu Gabriela.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. pt 9 buletine este o problema in schimb pt ”umblatul prin saci” de oamenii suspectati de a avea afinitati CU CA Clotilde si Macronel nimic patru ani. Singura solutie e in Cer:”Ce au semanata aceea sa culeaga, daca a fost cinste si intelegere asta sa aiba daca a fost frauda si distrugere asta sa se aleaga de tara/tarile care seamana pe ogorul altora…

  2. Rezultatul alegerilor așteaptă finalizarea anchetei/procesului ?

  3. Sa dea naiba în capul lor, o vor tine langa până la prezidențiale și niciunii nu vor avea câștig de cauză de la instanta cetățenească! Daca instanta cetățenească a hotărât prin vot cine va fi primarul, în aceste cazuri, judecătoriile nu au ce căuta în procesul electoral! Se vrea prin instanta judecătorească schimbarea hotărârii instanței cetățenești române prin vot la alegeri cum s-a întâmplat în urmă cu 4 ani la escroaca Clotilda de nu s-a agățat nimeni de înșelătoriile cu voturi la vedere? Scârba și dezamăgirile „organelor statului” la adresa cetățeanului cresc pe zi ce trece, încât, nu o sa mai iasa la vot decât să își anuleze buletinele de vot primite pentru stampilare. Sa nu se mire că au milioane de buletine anulate de către cetățeni, mințind că AEP au anulat buletinele!

  4. Au facut leagane pentru copii locuri de joaca pentru copii de plantat gazon lângă blocuri bănci pentru pensionari ca sa se odihnească pensionarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.