ALEGERILE din Slovacia: Zuzana Caputova va deveni prima femeie preşedinte

Zuzana Caputova a câştigat alegerile prezidenţiale din Slovacia, arată rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin publicate sâmbătă seară, relatează AFP. Avocata liberală devine astfel, prima femeie preşedinte din această ţară.

Potrivit rezultatelor din 99,84% din secţiile de votare,  Zuzana Caputova a obţinut 58,38% din voturi, iar comisarul european Maros Sefcovic 41, 61% din voturi.

Zuzana Caputova, activistă anticorupţie proeuropeană, a câştigat de altfel detaşat primul tur de scrutin, desfăşurat acum două săptămâni, când a obţinut 40,6% din voturi, şi era favorită să câştige şi turul decisiv de sâmbătă. Comisarul european Maros Sefcovic a obţinut doar 18,7% din voturi în primul tur.

Zuzana Caputova, în vârstă de 45 de an, va deveni prima femeie preşedinte al Slovaciei. Tânăra candidată a fost în mod repetat criticată de grupuri conservatoare şi religioase pentru poziţia sa în legătură cu avorturile şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. Credem ca aceasta doamna stie curent ruseste , slavii intre ei se inteleg. Se stia de Slovacia de cand era in Cehoslovacia ca este adepta comunismului. Asa ca rusii au avut o misiune usoara. De fapt nu este nicio nenorocire. Este cum ar fi la noi sa alegem intre Dancila si Cretu. Aceleasi comuniste convinse . Speranta Europei de Est , fosta ,,lagarul socialist” este ca Macron si Merkel sau inlocuitoaree ei sa isi coopereze actiunile pentru a crea Statele Unite ale Europei, altfel noi esticii vom fi ,,columbieni ” cum ne vrea stiti voi cine ?

 2. Credem ca aceasta doamna stie curent ruseste , slavii intre ei se inteleg. Se stia de Slovacia de cand era in Cehoslovacia ca este adepta comunismului. Asa ca rusii au avut o misiune usoara. De fapt nu este nicio nenorocire. Este cum ar fi la noi sa alegem intre Dancila si Cretu. Aceleasi comuniste convinse . Speranta Europei de Est , fosta ,,lagarul socialist” este ca Macron si Merkel sau inlocuitoaree ei sa isi coopereze actiunile pentru a crea Statele Unite ale Europei, altfel noi esticii vom fi ,,columbieni ” cum ne vrea stiti voi cine ? He, He, He!!! Cenzura ziarelor din Romania , care ocupa presedintia Consiliului Europei , merge struna ca oe timpul lui Ilici- kgb. Mai mare ocara pentru romani sa fie priviti in Europa ca niste paria. Czenzura evolueaza, acum s – a inventat o vorbire de abslovent de liceu : nefunctionala . Suntem instiintati printr- un mesaj ca deja am scris ceea ce am postat, adica ne repetam. Atunci facem ca Pandele cu capul de piele : inlocuim referendumul orezidential cu snoave comandate de la Moscava. Cenzuristiu nu merita banii pe gaselnita asta ruseasca . Suntem in 2019 nu in 1917. HE! HE!

 3. Primul semn de întrebare față de slovaci l-am avut fiincă toți care au venit în zonele miniere din Ardeal căsătotindu-se in totalitate cu unguroaice, probabil există un program maghiar în acest sens, s-au maghiarizat total copii lor ne mai stiind dechât ungurește. Acum ridică din nou semn de întrebare alegerea presedintelui.

 4. Karcazone, vorbesti prostii!Sefcovic este cel cu studii la Moscova, dar asta nu inseamna ca este , neaparat, iubitor al rusilor.Tanara presedinta e un fel de exponenta a miscarii „hastag” de Slovenia.In traducere, o marioneta a birocratiei de la Bruxelles dirijata de Germania…

 5. A avut si Slovacia un presedinte de etnie germana, pe Rudolf Schuster, in care si-au pus mari sperante, dar s-au lamurit repede de ce este capabil si nu l-au mai votat pentru un alt mandat !!

 6. @Emile

  o postare admirabila! nu ma refer la greselile de ortografie sau de constructie a frazei…

  din cate inteleg eu din postarea dumitale este ca barbatii slovaci, nascatori de copii, cand le dau astora sa suga lapte, de la pieptul lor neras, nu vorbesc limba slovaca, nu ganguresc in limba lor…si astfel copiii ( atentie! trei de i) nu cunosc decat maghiara, deprinsa de la mama lor!

  si uite cum un piept neras naste probleme geopolitice formidabile pentru viitorul unei tari!

  ai dreptate sa fii sceptic cu privire la slovaci!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.