Alegerile din Taiwan: Mesajul Chinei pentru Rusia

Beijingul apreciază foarte mult poziția Moscovei cu privire la alegerile din Taiwan, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, citat de Ria Novosti.
„Apreciem foarte mult poziția Rusiei”, a spus ea.
Mao Ning a comentat declarația reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, care sâmbătă a spus că Moscova face apel la „forțele externe” să se abțină de la provocări în contextul alegerilor din Taiwan.
Mao Ning a mai remarcat că, pe lângă Rusia, multe mai multe țări și organizații internaționale, prin declarațiile lor oficiale, rapoarte media sau răspunsuri la întrebările jurnaliştilor, au sprijinit RPC în protejarea națională, suveranitatea și integritatea teritorială. 
„Le mulțumim acestor țări pentru înțelegerea și sprijinul lor pentru poziția corectă a Chinei”, a subliniat diplomatul.
Alegerile pentru șeful administrației și deputații din Yuanul Legislativ (Parlamentul) au avut loc sâmbătă în Taiwan. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, prezența la vot a fost de 69,8%. Liderul partidului pro-independență al insulei, Lai Qingde, a câștigat cu 40,05% din voturi.
La scurt timp după ce au fost publicate ultimele date privind alegerile regionale, reprezentantul Biroului pentru afaceri din Taiwan al Consiliului de Stat al Chinei a declarat că China se va opune cu hotărâre acțiunilor care vizează obținerea independenței Taiwanului și a intervenției „forțelor externe”.
Relațiile oficiale dintre guvernul central al Chinei și provincia sa insulară au fost întrerupte în 1949 după ce forțele Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek, învinse în războiul civil cu Partidul Comunist Chinez, s-au mutat în Taiwan. De atunci, regiunea este condusă de propria sa administrație.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

14 Comentarii

 1. Daca Taiwanul a ales Independentza este Treaba Lor ! Dar sa nu se Intervină Militar in Taiwan
  Sa fie Pace in Taiwan !

 2. In Taiwan a fost Dictatura militara si Legea martiala pana prin 1988….cand Americanii au adus in Taiwan industria Cipurilor de prin toate Coloniile lor pentru a face in ciuda si a contracara influenta Beijingului…Cum in 10 ani Industria Cipurilor din China comunista va depasi tehnologic pe cea din Taiwan, atunci unificarea se va produce pe cale pasnica….In Taiwan Unionistii au deja 45 la suta din voturi.

 3. rebelii houthi ce mesaj au postat in chestiune,dar organizatia BRICS?ne intereseaza nu numai parerea vbetivei care se putea si ea abtine ..

 4. Ar fi absurd ca guvernul Taiwan-ului să declare independența după ce a susținut atâția ani că este guvernul legitim al Chinei (inclusiv al părții continentale a acesteia)…

 5. Tristii astia chinezi si rusi comenteaza ei ce se intampla intr-o democratie? Pai unde este opozitia la ei acasa? Ce-au facut cu ea? Au arestat si ucis tot. Ei se consideara reprezentantii popoarelor lor, dar candideaza singuri in alegeri de frica opozitiei.

 6. Hai Hui Da tu ce ai de ales mon ami? Raul mai mic, ca sa nu iasa raul cel mare? hahahaha prostilor

 7. cine s-a gasit sa comenteze alegerile din Taiwan,mama democratiei,Rusia

 8. Taiwan sa rămâne indepemdent!
  Dictatura partidului unic nu e ceva logic,moral și normal.

 9. Taiwanul e un fel de GUANTANAMO care vrea sa se rupa de CUBA !
  … din cate inteleg eu americani din golful PORCILOR 🙂 ii sprijina !

  Pe cand dam si noi authonomie … TINUTULUI SECUIESC-UNGURESC care repetat(!) argumentat pe model TAIWANEZ ne-o cere 😀 ?
  Pe cuvantul meu … suntem mai rai decat chinezii (sau rusii) 😀 … macar secuii/unguri nu-s romani ca chinezii taiwanezi 😛

 10. De ce sa ne vedem noua BARNA* din ochi cand putem vedea paiutzul din ochii OBLICI chinezesti … 😛 ?

  AUD ?

  *BARNA -> USR partid de lepre ! PUP ! 🙂

 11. N-a fost nici o intervenție din afară. Pur și simplu oamenii din Taiwan nu vor să fie conduși de comuniști.

 12. Ce nu înțelege lumea din occident este faptul că Taiwan nu vrea să se rupă de China ci vrea să conducă China continentală la fel de… „democratic” precum e condusă insula (adică o dictatură mai cruntă decât cea a PCC).

 13. CLAR 😀
  insa … 🤔
  de la 52% acum un an in descrestere la doar 40% in viitoare descrestre ?

  🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.