Alegerile prezidenţiale. Nu ştiu sau nu vor să spună?

Stampile si buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, la o sectie de votare din Craiova, duminica, 25 mai 2014. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat ce consideră despre scenariul ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale, că nu crede că „este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare”.

„Nu cred că este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Aşa s-a convenit şi în coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional. Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Aşa s-a convenit. Acum discutăm europarlamentare şi locale. Că vom avea opinii, toţi avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm probabil mare lucru”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susţine sau ce opinie are despre ideea ca cei din coaliţie să meargă cu un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Anterior, premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă PSD şi PNL ar putea să susţină împreună un candidat, poate şi independent pentru prezidenţiale, că „am venit cu un proiect pentru Bucureşti, am venit împreună cu un proiect pentru Europa, avem o coaliţie de guvernare coerentă şi dacă românii o să ne dea votul pentru aceste două proiecte, sunt ferm convins că o să venim şi cu un proiect pentru România”.

Ciolacu a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă lista comună a PSD şi PNL la europarlamentare şi candidatul comun la Primăria Capitalei pot fi semnale că cele două partide ar putea să susţină acelaşi candidat, poate chiar independent, pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că răspunsul la această întrebare va veni la două săptămâni după alegerile din 9 iunie.

„Dacă a fost să alegem primarul Capitalei în două săptămâni, daţi-ne două săptămâni după 10 iunie şi vom veni şi cu răspunsul la această întrebare”, a declarat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Adica,stati sa vedem daca ” prostimea” musca momeala! O folosim si dupa. Cum adica,faimosul p.n.l/ PD, in ” pat” cu ciuma?

  2. … ”comisarii bolșevici” ne-au adus un ”partid unic”, iar acum este rândul ”comisarilor europeni” să impună un ”partid unic”. Doamne ce proști suntem. Guvernul criptocomunist al lui Petru Groza care a organizat și fraudat alegerile din 1947 seamănă izbitor de mult ca și structură de alianțe cu guvernul criptoeuropean al lui Ciolacu, prin urmare așa deci …

  3. Nu e bine sa te prinda razboiul la conducerea unei Tari!!!!…Deci, cine renunta la Putere in urmatorii 5 ani isi face un mare bine…

  4. totalitarism. nu se poate ridica decat pe tampirea generalizata a unei populatii. ca popor nu mai este. avem ce meritam.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.