Alertă. Animale îngropate la marginea drumului

În Arad este alertă de pestă porcină. Mai mulți porci au fost găsiți de Garda de Mediu îngropați la marginea unui drum din Nădlac.

Mai mulți localnici au sesizat Garda de Mediu, care au descoperit  12 porci  îngropați  într-un şanţ, în trei locuri diferite, la circa 500 de metri de o fermă.

Garda de Mediu Arad a depus o plângere penală, iar DSVSA a prelevat probe de la cadavrele animalelor.

Verificările au arătat că porcii  erau infectați, aceasta fiind și cauza morții, potrivit fanatik.ro. Proprietarul fermei este suspectat că a vrut să ascundă existența bolii.

Două focare de pestă porcină au fost confirmate în orașul Nădlac, respectiv șapte porci infectați în primul caz, și  333 în cel de-al doilea. Până acum, 340 de animale au fost ucise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. pesta porcina? wow…ce de iventii de boala, mah. adica o mica creatura care dispare prin ARDERE? PRIN FOC? PRIN TRATAMENT TERMIC DE PESTE 60 C! ARDETI STARVURILE, MAH! SI GATA! MARE TI-E GRADINA DOAMNE SI MULTI SAR GARDUL…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.