Alertă de drone în zona de frontieră a României

Populaţia din 16 comune din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un nou mesaj RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, structurile cu rol de apărare a teritoriului României şi al NATO au identificat posibile atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în zona de frontieră cu statul român.

În mesaj, tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li se recomandă ca în următoarele 90 de minute să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Potrivit ISU, în urma mesajului RO-ALERT, la dispeceratul instituţiei nu s-a primit niciun apel prin care să se sesizeze căderea unor obiecte pe teritoriul României.

BREAKING Dronă căzută pe teritoriul României, la Tulcea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Dacă pun o poză cu o groapă săpată cu hîrlețul, verdeață și oameni îm pantaloni scurți zicînd c-a fost ieri, mijlocul lui decembrie, arahații nu au haz.

  2. Asa. Si au căzut? Asupra celor 16 comune sa cada drone comune e o chestiune exagerata? Poate asupra unor comune ar fi putu cădea drone necomune, adică satesti, orășenești si municipale. Alta ar fi atunci problema și alta abordarea in rezolvare. Oare Radu Tudor ce zice? Opinia generalilor ajunși vedere TV o s-o cunoaștem abia după ce iasa de la popota. Am înțeles ca acolo se stabilește strategia tarii prin boabe de fasole și prin fasole frecata ca din puțul gândirii lor sa iasă la iveala întreg arsenalul de gaze toxice ce urmează a fi aruncate asupra unui eventual invadator. Pana atunci, e bine ca apar doar la TV. Nu se simte mirosul, desi exploziile care se produc periodic, fără a fi declanșat Ro alert, deranjează bunul simt, dorința de liniște a cetățeanului care crede în pace și înțelegere.

  3. Auzi…”…să cadă obiecte pe teritoriul româniei…”…!

  4. Eu unul am primit o singura data o alerta din asta, cica de grindina, acum vreo 3-4 ani… dezactivata frumos de pe toate telefoanele si stau linistit, traim in tzara drobului de sare

  5. Dacă nu s-a primit nici un apel să plece imediat reporterițele reporterașii de teren formați la clasa R. Turcescu sau R. Tudor, R. Banciu și alții să grebleze uscatul să scaneze sub ape în căutarea OZN și Fenomene Paranormale cauzate de ruși.

  6. Veolare de proprietate a statului suveran in vise, se numește acțiunea rusnaca.

  7. Măi uamini buni! Io vă spui ca la cuopchii nghei: dac’ vreț’ să vă hie ghini șî să nu vă căușiț di țastă, dezactivaț’ RO-ALERT! Misiunea ăstora îi să vă betejiț’ cu căpățâna…

  8. Derbedeii astia care conduc Romania nu stiu ce metode sa mai gaseasca, ca sa sperie si sa bage panica in oameni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.