Alertă de la meteorologi: Cod galben în jumătate de țară

Meteorologii au emis, sâmbătă, două alerte Cod galben de intensificări ale vântului, valabile până duminică după-amiaza, la început în 26 de judeţe, iar ulterior în zone din zece judeţe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 12:00 – 3 decembrie, ora 3:00, vântul va avea intensificări în Banat şi în Crişana, cu viteze în general de 55 – 65 km/h. În Carpaţii Occidentali şi Meridionali, iar seara şi noaptea şi în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, peste 90 – 100 km/h.

Pe lista judeţelor aflate sub incidenţa acestei avertizări se află: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45- 55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Totodată, pe parcursul zilei de duminică, între orele 3:00 – 14:00, în Carpaţii Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 – 80 km/h, în timp ce la altitudini de peste 1.700 de metri vor fi rafale de 90 – 110 km/h.

Judeţele vizate de al doilea Cod galben sunt: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

ANM precizează că, din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Mai nou, INM emite coduri și când vremea este normala, în zona mea ăștia emit coduri de ninsoare de vânt de vreo două săptămâni, în realitate nu se întâmpla nimic.Probabil vor să-și justifice banii pe care îi încasează.

  2. Ne anteneaza pentru ce va urma. Se va emite cod roșu de stat în casă și cretinul sasalau că rămâne prezident inca 8 ani. Tot le place la rromanii din afara. Unde dreacu sa pleci căci afara dai doar de imbecili cu diploma care li se rotunjește gura cand zic euro.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.