Alertă în Brazilia din cauza febrei dengue

sursa foto De la Original author: US Department of Agriculture; then denoised rescaled, enhanced with adaptive denoising filters and minimal resharpening, then unscaled to original resolution, for easier refitting at various resolutions. - Picture from the USDA website at http://www.ars.usda.gov/is/graphics/photos/aug00/k4705-9.htm, Domeniu public, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64685

Febra dengue devine o urgență în Brazilia, cu peste 1 milion de cazuri înregistrate doar în ianuarie și februarie și o prognoză de 4,2 milioane infectate până la sfârșitul anului 2024, scrie The Washington Post.

„Cazurile de febră dengue cresc într-un ritm alarmant”, a spus Gabriela Paz-Bailey, care lucrează la Centrele braziliene pentru controlul și prevenirea bolilor. „ Devine o criză de sănătate publică și ajunge în locuri unde nu s-au mai înregistrat până acum”, a adăugat ea. 

 

 Ministerul brazilian al Sănătății se grăbește să ia contramăsuri: mai multe state braziliene au decretat deja stare de urgență, precum Rio Grande do Sul, Rio de Janeiro, Sao Paulo și districtul federal Brasilia, în timp ce campaniile continuă să încerce să evite proliferarea țânțarului care transmite virusul dengue, Aedes aegypti. 

Experții spun că epidemia din acest an este doar începutul. Dengue este, de fapt, transmisă de țânțarul Aedes Aegypti, deosebit de răspândit în zonele caracterizate de o climă caldă-umedă. Odată cu schimbările climatice, insecta și-ar putea mări raza de acțiune, răspândind în continuare boala care, în următorii ani, ar putea deveni chiar endemică în mai multe țări, inclusiv în cele din sudul Europei și din sudul Statelor Unite.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. cu banii cheltuiți pentru armament și războaie se puteau eradica bolile și foametea din întreaga lume,iriga Sahara, acces la educație,confort pentru zece miliarde de HOMO SAPIENS! DAR UNDE-I ÎNȚELEPCIUNEA ȘI EMPATIA?

  2. Simona Halep se gândeşte să renunţe la Olimpiadă, de frica Zika

    28 iun. 2016 · Am auzit că şi dacă nu eşti gravidă în momentul în care te infectezi cu acest virus, ulterior, în cazul unei sarcini, Zika se activează.

  3. Credeți că va fi eradicat acest virus? Nu au fost in stare sa eradicheze sărăcia și bolile din Africa in zeci de ani cu uriașe fonduri adunate de peste tot, în niciun caz acești viruși. O să intre iar cu vaxanuri, deh, din vaxanuri ies cei mai mulți bani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.