Aleşi locali şi funcţionari, prinşi de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Andrei Coteţiu, consilier judeţean în Timiş, s-a aflat în conflict de interese administrativ.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis, în exercitarea mandatului de consilier judeţean, Andrei Coteţiu a participat, în perioada 2021 – 2023, la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale CJ Timiş privind aprobarea bugetului local, care puteau produce un folos pentru asociaţia în cadrul căreia deţinea funcţia de inginer şi cea de director executiv şi de la care încasa venituri de natură salarială.

Anterior, în decembrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a constatat şi starea de incompatibilitate în cazul lui Andrei Coteţiu, întrucât, în perioada 27 octombrie 2020 – 25 martie 2021, a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia de consilier judeţean, cât şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie/administrator în cadrul unei companii locale al cărei acţionar unic este Consiliul Local al Municipiului Timişoara.

Alţi 10 aleşi locali sau funcţionari din primării au fost găsiţi de ANI cu probleme de integritate, respectiv în conflict de interese: Constantin Bălăşanu – primar al comunei Frumuşica, judeţul Botoşani; Samir Menau – consilier local în Medgidia, judeţul Constanţa; Adrian Cornel Nica – consilier local în comuna Apateu, judeţul Arad; Ionuţ Avasilicăi – consilier local în comuna Grumăzeşti, judeţul Neamţ; Marcel Nicolae Bratu – consilier local în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi; Ana Maria Nicoară – fost consilier local în comuna Văcăreni, judeţul Tulcea; Mariana Voichiţa Dale – secretar general al oraşului Ştei, judeţul Bihor; Petrache Aniţescu – secretar general al comunei Balta, judeţul Mehedinţi; Melania Răileanu – secretar general al comunei Prăjeni, judeţul Botoşani; Daniela Ligia Groza – fost secretar general al comunei Blandiana, judeţul Alba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Păi, eu știu unul care vrea acum al cincilea mandat la primăria unui oraș, după ce la primul mandat a fost dovedit cu acte în regulă ca turnător la Secu ( de altfel se judecă șui acum cu un coleg israelian pe care l-a turnat atunci), dar următoarele mandate le-a obținut pentru că cică „ a recunoscut fapta” și a declarat-o la inscrierea pentru noul mandat, ba chiar la ultimele două s-a prezentat ca independent susținut de PNL !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.