Alexander Zverev a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma


Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 5 mondial, a câştigat pentru a doua oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-4, 7-5, pe chilianul Nicolas Jarry, duminică la Foro Italico.

Zverev, campionul olimpic en titre, a obţinut al 22-lea titlu din cariera sa şi primul de categoria Masters 1.000 după aproape trei ani, cu o săptămână înaintea startului turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

El a cucerit primul său trofeu pe zgura de la Roma în 2017 şi are în total şase titluri Masters 1.000 în palmares.

În vârstă de 27 de ani, Alexander Zverev nu a câştigat însă până în prezent niciun titlu de Grand Slam, fiind finalist la US Open 2020 şi semifinalist la Australian Open (2020, 2024) şi Roland Garros (2021, 2022, 2023).

În 2022, germanul a suferit o gravă accidentare la gleznă, în timpul semifinalei cu Rafael Nadal de la Roland Garros, care l-a ţinut departe de circuit o lungă perioadă.

Alexander Zverev va urca începând de luni pe locul al patrulea în clasamentul ATP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. ZVEREV , nume pur german ! Daca o avea si bluji si jaca , si daca stie si sheva bataie , neamt jet-bejet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.