Alexandra Păcuraru, amendă pentru „subminarea încrederii în Ucraina”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, cu o amendă de 10.000 de lei postul Realitatea Plus pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale referitoare la informare corectă, imparţialitate şi echilibru prin adoptarea unor poziţii care ar submina încrederea în Ucraina şi ucraineni.

Potrivit unui comunicat, întrunit în şedinţa publică Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice o amendă de 10.000 de lei postului Realitatea Plus pentru ediţiile din 20, 21, 25 şi 31 ianuarie ale emisiunii „Caravana România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru, în cadrul cărora au fost încălcate prevederile art. 47 alin. (3) şi ale art. 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Propunerea de sancţionare a fost făcută de Mircea Toma, membru al CNA.

„Există, clar, o preocupare a unor entităţi, fie instituţii, fie persoane din România, care lucrează pentru subminarea încrederii în Ucraina, ucraineni. Deci, Ucraina este subiect de discreditare, pentru că ea alimentează motivaţia implicării României în sprijinirea Ucrainei, ceea ce produce deranj Moscovei. În acest context, dincolo de faptul că este un subiect politic şi că e război informaţional şi că asta subminează, de fapt, capacitatea de apărare a României – nu intru în această discuţie care este mult prea ambiţioasă şi greu de argumentat repede – ci pur şi simplu de daunele pe care poate o asemenea campanie să le aducă unei minorităţi prezente în România”, a argumentat Mircea Toma.

El a susţinut că „ucrainenii refugiaţi în România riscă să fie ţinta unor discriminări din cauza acestei campanii”.

„Refugiaţii nu vin aici de plăcere. Ei vin pentru că nu pot să trăiască în ţara lor şi nu au găsit locuri mai bune în Germania, în Franţa şi în Italia şi unde mai sunt. Au trecut prin România 1.500.000, au rămas 70.000. Ăştia 70.000 nu au condiţii bune. Cei care sunt preocupaţi să îi expună că sunt de fapt beneficiarii unui regim preferenţial nu fac decât să ne clădească atitudini ostile faţă de oameni care au, de fapt, nevoie de ajutor”, a mai spus Mircea Toma.

De asemenea, CNA a sancţionat cu somaţie publică postul Global News România pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Starea de veghe” din 30 ianuarie, prin afirmaţiile referitoare la „vaccinul Covid”, care ar produce „crima perfectă, afectând diferite organe ale corpului, la perioade diferite de la injectare”.

Art. 47 – (3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că „sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/ comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice”.

În art. 64 – (1) al Codului se stipulează că „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Totodată, art. 66 arată că „în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

61 de Comentarii

 1. Bolsevicii leghebetisti care conduc omenirea actuala au dat ordin liderilor ALESI de romani sa-i iubeasca pe ucraineni. Stiti de ce? Pt ca Ucraina a contribuit MASIV la prima sovietizare a Romaniei, iar acuma, ue-izarea de acum este absolut similara cu sovietizarea de atunci. Stalin danseaza cazacioc in mausoleu, de bucurie.

 2. CNA ul ar trebui sa faca ei emisiunile sau in cel mai rau caz sa se desfiinteze emisiunile live. inregistrat totul, trimis la CNA, iar un sobor de securisti sa dea aprobarea daca emisiunea poate fi difuzata sau nu.

 3. Mircea Toma, care ne provoaca voma, tine-i tu, pe banii tai! Ca n-au venit doar mamicute si bebelusi, ci namile bune de dus pa front. Cati a cules Salvamontul din muntii Maramuresului? Sau erau racheti, specialisti in contrabanda?

 4. CNA e plin de boi politici…
  Refugiatii ucrainieni care vin la noi, vin din cauza politicienilor lor #neonazisti, care s-au hotarat sa-i extermine pe rusi si pe alte minoritati care traiesc in Ucraina. In plus, serviciul lor de sekuritate expulzeaza romanii din Bucovina.
  Nu am vazut ucrainieni sa fuga din tara sau sa fie revoltati cand criminalii de la Kiev au confiscat biserici ruse, au inchis scoli ruse si au refuzat sa plateasca pensii cetatenilor ucrainieni din minoritatea rusa…
  Asa ca hai siktir CNA !
  Slava Z !

 5. Dumnezeule…ce organ de propaganda si manipulare este acest CNA ! Cata ipocrizie si la americani. Departamentul de stat spune ca in Romania nu exista independenta presei. Pai ce vrei mai mare influentare , manipulare, dictatura asupra presei decat ce face acest CNA…

 6. femela asta e mai proasta decat prevede legea audivizualului;are multe tampenii spuse fara control,imi amintesc de ea cand isi plantase o caciula de oaie pe cap, cand cu manifestarile agricutorilor,sa para de la tara,parca mai era cazul

 7. „Discreditarea Ucrainei”!?!? Toma asta nu spune ca ar fi minciuni sau neadevaruri, lasand sa se inteleaga ca, de fapt, e vorba despre adevaruri care n-ar trebui spuse, despre adevaruri care ar trebui tacute! Democratie, liberate de exprimare… „Ma 3,14s pe ele!” zise Toma!

 8. Isi inchipuie acest Consiliul Naţional al Audiovizualului ce ii va astepta pe ei ,dupa ce se schimba calimera in Romania ? Unde vor fugii ,sau unde se vor ascunde ?

 9. Cand jegul de la Cotroceni spunea ca vaccinul e sigur si eficient, era agent publicitar „dezinteresat” al retelei de crima organizata.

  A putrezit Putin de cand „ziaristii” sub acoperire l-au declarat mort.

  Ucraina castiga in fiecare zi teren, azi trebuie sa fi trecut peste Moscova, dupa cum ne insufla incredere gazetele imperialiste.

  Despre ce impartialitate vorbesc ametitii de la CNA, slugi imperialiste ale sionismului globalist? In multe tari europene se demonstreaza pe baza de fapte reale ca vaccinul ucide ca si coruptia care a stat la baza planificarii asa-zisei pandemii. Cu o crasa lipsa de „impartialitate” tot mai multe mijloace media europene recunosc ticaloasa gestionare a masurilor nato, usa si ue in privinta conflictelor din lume.

  „Subminarea increderii in ucraina” inseamna de fapt deranj in afacerile jidanilor, care au dus la falimentarea multor IMM si saracirea romanilor. Nu e nevoie de „dezvaluiri” in mass media cand dovezile sunt la tot pasul. Aceleasi „subminari” le savarsesc si posturile tv europene independente si cu toate scremetele jidanilor din respectivele tari nu pot fi amendate. La noi se poate, ca asa vrea neuronul in sase colturi al lui mircea toma!

  Romania e sub dictatura partidului comasat (facut gramada) si tot ce corespunde politicii tradatoare e „impartialitate”, iar ce iese din linia directoare a ocupantului trebuie amendat.

 10. Nimic mai logic. Niste nazisti care sar in apararea altor nazisti.

 11. exprimarea opiniilor si gandirii oricarui cetatean este unul din drepturile fundamanetale ale omului. Cum numerosi au dreptul sa ridice in slavi Ukraina si ukrainenii trebuie admisa si opinia critica a altora. CNA ar trebui dat in judecata la CEDO de catre doamna cat sa fie imediat despagubita.

 12. Mircea Toma este un nemernic – UCRAINA TREBUIE STEARSA DE PE HARTA EUROPEI! UCRAINA A FĂCUT DOAR RĂU ROMÂNIEI!

 13. Nu pot să cred așa ceva…Dacă e adevărat inseamnă că suntem sub dictatură .Mai rău e Nu că multi nemernici aplaudă ci Că celor mai multi nici nu le pasă.Bere si mici sa fie la liber si fasole cu ciolan din partea guvernului.Că in rest avem de toate…

 14. Cand va bate vantul invers si se schimba regimul, sa nu va mai mirati de ce astia din CNA, CNSAS, SI ALTE CONSILII NAZISTE, VOR FI incolonati si dusi la taiat de stuf in Delta. Aveti raspunsul dat de acesti Tomi ce se cred detinatorii adevarului suprem. Astia sunt mai rai decat comunistii, distrug orice urma de libertate.

 15. Asteptam cu insufletire obligativitatea lobotomiilor in colonie. Multumim Mircea Toma. Gandirea cu propriul creier submineaza increderea in Ucraina.

 16. Daca sunt zeci de mii, nu prea exista de fapt. Putea la fel de bine sa zica si de eschimosi si subminarea increderii in eschimosi.
  Exista mai multi srilankezi sau indieni la lucru sau din alte tari din Asia.
  La ce audiente au Toma mai mult le face publicitate cu amendandu-i.

 17. Matematica hoților, asta mă doare foarte tare fiindcă nivelul de trai al românilor de rând a scăzut enorm în ultimele luni.
  Deci ce cumpăram cu 100 lei de exemplu în septembrie 2023, acum cumpăr cu 200 lei.
  Avem ,, FRĂȚIA JEFUITORILOR” , în loc de DEMOCRAȚIE.

 18. ,,…CHIAR DACA AZI SFANTUL PURTATOR DE BIRUINȚA PLANGE, MAINE, ACEST SFANT IȘI VA ȘTERGE LACRIMILE ȘI VA PURCEDE LA LUPTA. PENTRU CA IN ULTIMII DOI ANI, SFANTUL ȘI-A MARIT OȘTIREA CU MUCENICII ACESTUI NEAM. S-AU RIDICAT LA CERURI ȘI S-AU FACUT MUCENICI, CA SA INTAREASCA OȘTIREA ȚARII, OȘTIRE CARE CU SIGURANȚA SE VA AȘEZA IN SPATELE SFANTULUI, SPRE A FI DUSA LA BIRUINȚA ! AȘA CUM EL, SFANTUL, IN NUMELE LUI CRISTOS, A INVINS BALAURUL, O MAI POATE FACE INCA O DATA ! PENTRU CA LANGA MUCENICII NEAMULUI, INCA EXISTA OASTEA TACUTA A CREDINCIOȘILOR !…”

  ,,Cândva țara aceasta a avut un Vodă. Ștefan se numea. Zis și Ștefan cel Mare.
  El a avut un crez și un Steag de luptă. Pe steagul său de luptă, în fruntea oștirii era Icoana Sfântului Purtător de Biruință Gheorghe. Vodă Ștefan l-a ales ca Patron al Oștirii Moldovei, crezând din tot sufletul că acest Sfânt, vine alături de el în luptă cu toți ostașii morți pentru Cristos ! Și exact așa a și fost. Mărturie a rămas salba de mănăstiri a Moldovei. Asta a fost Lucrarea Harului. Mai târziu, Sfântul Gheorghe a fost ales ca și Patron al Forțelor Terestre ale României. Adică al Armatei Romane. Azi, Sfântul Gheorghe plânge ! Plânge pentru că nu mai are oștire pentru care să vină în ajutor. Oștirea lui, a traversat linia „inamică” și a pactizat cu „balaurul” ! Cei ce erau îmbrăcați în uniforme, s-au lepădat de cei pe care trebuia să-i slujească și să-i apere, pregătindu-se de asalt asupra oamenilor simpli.

 19. 2. ÎN FIECARE ZI, DE DOI ANI, AM VAZUT CUM MAJORITATEA DINTRE EI, IMBRACAȚI IN UNIFORME AU FOST „BALAURUL” IN SINE ! AU HARȚUIT, AU BATUT, AU AMENDAT, AU PROFANAT, AU ASUPRIT ȘI OMOARAT OAMENI. TOATE ASTEA IN NUMELE UNOR INDIVIZI STRAINI DE CREDINȚA CREȘTIN-ORTODOXA, IN NUMELE UNEI MASCARADE DE ASUPRIRE NEMAIVAZUTA PANA ACUM IN ISTORIA NEAMULUI NOSTRU. CU VOIE DE LA STAPANIREA STRAINA DE ACEST NEAM ȘI MARTIRII SAI ! CACI EI, „STAPANII” NU AU NICI O LEGATURA CU POPORUL ROMAN. EI SLUJESC „BALAURULUI”! DOAR LUI !

  Chiar dacă azi Sfântul Purtător de Biruință plânge, mâine, acest Sfânt își va șterge lacrimile și va purcede la luptă. Pentru că în ultimii doi ani, Sfântul și-a mărit Oștirea cu mucenicii acestui neam.
  S-au ridicat la Ceruri și s-au făcut mucenici, ca să întărească Oștirea țării, Oștire care cu siguranță se va așeza în spatele Sfântului, spre a fi dusă la Biruință !
  Așa cum el, Sfântul, în numele lui Cristos, a învins balaurul, o mai poate face încă o dată !
  Pentru că lângă mucenicii neamului, încă există Oastea Tăcută a credincioșilor !
  Și această Oaste Tăcută este mult mai numeroasă și mai puternică fără haină militară, de miliție sau jandarmerie ! Infinit mai puternică prin tăcere și faptă ! Chiar dacă nu se vede.

 20. Confunzi cu Rusia. Ucraina este creatia Kremlinului.

  Personal, imi subminez singur, zi de zi, increderea in statul român si in concetatenii mei, asa-zisi.
  Si inca cu un sadism evident, abia mascat. 🙂

 21. In ce hal am ajuns ,ne urăm cetățeni români și ridicăm in slăvi pe alți care ne asupresc etnia românească ,halal conducere de țara aveam

 22. O facea pe inteligentul dar a demonstrat ca nu este decat un dobi toc. Orice om are dreptul sa gandeasca ceea ce doreste, ar trebui sa nu existe legi care sa oblige oamenii sa gandeasca asa cum li se dicteaza. Daca eu nu vreau sa am incredere in Ucraina sau sa tin partea Ucrainei care este problema lui? Daca el tine cu Ucraina care ocupa teritorii romanesti si care ostracizeaza romanii din Ucraina, asta arata ca este un tradator.

 23. Media rusa in limba romana este interzisa in Romania, publicul este impiedicat sa inteleaga realitatea…In aceste conditii o presupusa discreditare a Ucrainei, ceea ce inseamna un bonus pentru Rusia, trebuie premiat de CNA…Nu amendat.

 24. Nu-mi place Ucraina, nu vreau sa sustin Ucraina, nu vreau sa dam bani pentru Ucraina. Asta e parerea mea de om liber care detesta restrangerea dreptului la libertatea cuvantului. Nu sunt un papagal care trebuie sa repete si sa iubeasca ce zice si ce vrea guvernul meu sau oricare alt guvern.

 25. Mircea Toma avea prin anii ’90 intalniri conspirate cu o ultranationalista din Ungaria (declarata ulterior persona non grata in Romania), pentru a servi interesele Budapestei. Vad ca acum pupa-n dos Kievul. Doar masina si-a schimbat-o, nu mai umbla cu Oltcitul, s-a modernizat. Dar naravul, ba. Argumentatia pupincurista la CNA e incredibila! Adica nu ni se permite sa ne indoim de Ucraina, care prigoneste romanii de pe teritoriul ei, ca asa cere stapanirea? Mircea Toma, nu esti doar o javra, esti de-a deptul tradator, cu functie de secretar de stat, m#rtii cui te-a pus!

 26. Securiștii cu cenzură de stat de la cna citesc presa internațională, mă refer la cotidiane de prestigiu ?

 27. 30000 de romani din Bucovina sunt dati in urmarire de sobolanii de ucrainieni ca nu vor sa mearga la razboi! sper sa vina Putin sa va dea la toti securistii cu cna-ul vostru ce meritati

 28. CNA-ul nu numai c-ar trebui desfiintat, dar membrii sai ar trebui ori arestati, ori izgoniti din tara. CNA-ul si CNCD-ul sunt doua „institutii” imbolnavite grav de corectitudinea politica neo-marxista. Oricum, daca „institutiile” mentionate sunt stapane pe libertatea vorbelor noastre, ei bine, ele nu pot fi stapane pe gandurile noastre. Propun sa gandim corect, secret si sa comunicam cifrat. Cand criticam ceva sa intelegem ca ne place, iar cand laudam, sa intelegem ca antipatizam „cevaul”… Sa promovam falsitatea cum faceam sub comunisti! E mai sanatos.

 29. cna are sarcina sa ascunda adevarul in spatele unor asazise norme deontologice …oamenii sint platiti legal ….moralitatea actului lor nu-i intereseaza …oricum li se filfie ca 500de mii de ucrainieni sint morti sau mutilati…o pagina din comedia umana …editia romaneasca …

 30. De ce nu-i amendați pe toți imbecilii care discreditează zilnic pe români și România? Pe la tv, radio și în ziare găsiti destui!!!

 31. „subminarea increderii in ukropia”… hahahahaha, o sa incepeti sa regretati cenzura din comunism

 32. cacuma sa stiti ca cin tre sa fie executat cu glont platit in buzunar pa stadion cu public.

  aici sajunge can dati salarii grase lunar la carpe, salari extrem de babane si nerusinate plus pensie la 40 de ani, cacamas pa mormantu vostru de tatari, ca alde ukrana va furat Sudul Moldovei, Moldova, Insula Sarpelui etc etc etc si etc, si vio trage la muie la toti tatarii astia de teleorman, nespalati, can vor trece TOATA Moldova si Dobrogea pa numele lor.

  ca la armele car leau primit deamoaca de la mereceni etc, voi sujeti pulla, ca naveti treaba sa defilati in Budapesta, ca nu veti defila nicimacar in bukres teleorman.

  dacan vati bagat ca prostii in nato, sa platiti, nu sa luati, nu se mai defileaza nimic in bukres si teleorman. Ca naveti nicimacar hartie la veceu, decan ati intrat in nato si in „eurooa”. Toata hartia vi se duce la Austria, data da baesecu, cacamas pa groapa lui sia neamului lui.

 33. Ucrainenii ar trebui sa-si ia tara inapoi de la sionistii care AU ACAPARAT-O SI AU BAGAT-O IN RAZBOI cu Rusia. Ucrainenii trebuie sa intoarca armele impotriva lui Zelenski si camarilei sale si sa salveze Ucraina de la dezastrul in care a fost adusa de regimul sionist. Armata ucraineana are datoria sfanta sa zdrobeasca regimul sionist care le-a furat si distrus tara. Asa doar va creste increderea si stima noastra si a intregii lumi fata de ucraineni. Nu poti sa stimezi pe cei care lasa sa le fie furata tara de sub picioare si care apoi isi dau viata pentru a salva averile sionistilor care le-au acaparat prin viclenie tara. In aceste momente ucrainenii nu au o tara pentru care sa lupte, tara le-a fost furata de sionistii care urmaresc depopularea masiva a Ucrainei, se vede limpede asta din orice unghi ai privi evenimentele.

 34. Subminarea increderii in Ucraina! Ptiu! Cine a zis asta este malefic tradator de tara si merita eutanasiat ca sa nu se mai chinuie. Ucraina este dusmanul natural de moarte al Romaniei, cum adica sa nu subminam increderea in niste nerozi care mor degeaba doar pentru a apara averile si interesele oligarhiei alogene care i-a lsat fara tara? Dimpotriva, trebuie sa le deschidem ochii ucrainenilor sa vada realitatea, pentru ca alogenii i-au invrajbit cu rusii ca sa poate ei sa acapareze toata Ucraina dupa ce mai intai o depopuleaza fie prin razboaie proxi fie prin migratia locuitorilor.

 35. „Refugiaţii nu vin aici de plăcere
  a mai spus Mircea Toma.”

  -praful si pulberea sa se aleaga!

 36. Sa se duca dracu urcaci ! Nu sint obligat sa sustenter ucraina ,
  Cum esti cind asupresti nationale conlocuitoare = .nazism. ça o aventura dictatorial à guvernului tradator. P.c.r actual trebue dat jos. Cum sa ai ” concubinage politic” intre 2 partie cu idéologie total opuse.dar jigodia sibiana le-a fortat sa se imperecheze sa-i fie sigur ça nu crr destituer lui. Mizerie. Buni ,mai putini buni votati impotriva lor.

 37. Alexandra este de partea reala a istoriei iar slugile din CNA sunt uneltele mistificatorilor realitatii. Orice analist militar care s-a respectat a demontat zilnic minciunile si propaganda de razboi ale aliatilor lui Zielinsky si iata ca ultimile desfasurari ale razboiului le dau dreptate. Asta nu inseamna ca au subminat increderea in Ucraina desi au fost auziti de sute de milioane de locuitori ai planetei. Felicitari Alexandra!

 38. Mircea Toma este un produs 100% al scolii securiste clujene activata in graba dupa ’89. Este suficienta aceasta precizare pentru a-i intelege actiunile permanente impotriva interesului national real al Romaniei Mari. El si toti cei ca el sunt permanent in misiune ordonata. Si tot dintre ei se trag toti harnicii autori care scriu noua istorie mincinoasa a Romaniei.

 39. mircea t. vine si vremea sa platii ,daca ai facut bine vei fi platit bine altfel….

 40. Ucrainenii ar trebui sa-si ia tara inapoi de la sionistii care AU ACAPARAT-O SI AU BAGAT-O IN RAZBOI cu Rusia. Ucrainenii trebuie sa intoarca armele impotriva lui Zelenski si camarilei sale si sa salveze Ucraina de la dezastrul in care a fost adusa de regimul sionist. Armata ucraineana are datoria sfanta sa zdrobeasca regimul sionist care le-a furat si distrus tara. Asa doar va creste increderea si stima noastra si a intregii lumi fata de ucraineni. Nu poti sa stimezi pe cei care lasa sa le fie furata tara de sub picioare si care apoi isi dau viata pentru a salva averile sionistilor care le-au acaparat prin viclenie tara. In aceste momente ucrainenii nu au o tara pentru care sa lupte, tara le-a fost furata de sionistii care urmaresc depopularea masiva a Ucrainei, se vede limpede asta din orice unghi ai privi evenimentele.

 41. Mircea Toma, impartial ca tot praful din unele institutii. Pe aceleasi principii enuntate de el nu ar trebui sa criticam nici Rusia, ca pe urma provocam daune minoritatii ruse de la noi. Desigur, colegii din CNA, clipind inteligent pentru derutarea adversarului, nu s-au gandit la aspectul acesta. Nu pot decat sa exclam precum englezul: Oh, boy!

 42. INCHEIEREA EXOUNERII dO M.V.T.P.
  NU pot uita Rapiditatea Eradicarii Sifilisului, Alcoolismului, Analfabetismului, de O Pilda, iar Lecturile (inComplete, din Pacate ale Cartilor lui Paul GOMA), mi-au aratat COMPLXEITATEA Problemeleor LEGATE de Existenta LOR in Romania.
  In Discutiile despre aceasta Complexitate, sincere si corecte TOTAL si RECIPROC, Entitati ca alde „MIRCEATOMA” fac IndestulDe Rau …

 43. Cum dna Pacuraru facea emisiuni „libere de nevaccinati” .Poate a invatat in sfarsit ca slugarnicia si obedienta nu i-au folosit la nimic si ca a fost doar o unealta care acum e aruncata fiindca nu mai foloseste.Aviz si altora care acum pupa papucul ucrainean.

 44. Asta face parte din SBU ?E deja Romania incorporata in Ukruina ?Si daca le pasa celor de la CNA atit de mult de Ukruina de ce nu se duc acolo sa dea o ” mina de ajutor” pe front ?Si cica exista cenzura pe vremea lui Ceausescu….. asta cum se numeste ? Si da vaxxinul Covid a ucis o multime de oameni.Chiar fiul meu a fost pe duca , norocul lui ca a fost depistata la urgente problema si a fost operat de urgenta pe cord. Nu era si nu este fumator , consumator de alcool si alimentatia ii este sanatoasa.Asta inseamna ca ne inchid gura la toti care spunem ce nu ne convine ? Si cit ne costa cei 70.000 de urkaci ? Cind unui copil de al lor le da statul roman 3300 de lei ,iar alocatia unui copil de-al nostru este de 270 lei ? Pentru un adult urkak statul da aproape 4000 de lei plus gratuitati in transport ,iar pentru o persoana cu handicap sever statul da o pensie de invaliditate de vreo 980 de lei?????????Aloooooo Tomita -desteptarea .

 45. Refugiații vin aici ,peca Germania, Franța și multe alte țări europene s-au săturat de fițele lor ,bine că avem noi grije de ei în timp ce ai noștri sunt dezavantajați,lasă că răcnește după ajutor jelindki lor și să meargă alții să se sacrifice pentru țara lor ,asta este realitatea domnilor o arată alte trusturi de presă occidentale degeaba îi acoperim noi

 46. pariati pe ucraina la campionatu ioropean. toti o sa se dea laoparte

 47. ‘Clubul de interzicere a găndirii și deformarea realității’, se aplică ‘noi gândim pentru voi’ și ‘informați-vă din surse oficiale’. In topic: Ucraina nu va putea niciodată prelua, prin forțe proprii, Crimeea.

 48. Interesele cui reprezinta CNA,pentru ca a romanilor in nici un ca ?
  Mircea Toma este in acest caz un dobitoc si reprezinta alti dobitoci care vor ca noi romanii sa le imbratisam aberatiile(mainstream)
  Rusine rusine rusine!

 49. edit asta de rezist, Toma, isi face mendrele cam demult in aceasta institutie si a provocat masuri impotriva unora care-i sunt dusmani „politici”, el fiind rezist si lgbt-ist notoriu. Omul castiga bani frumosi de la aceasta institutie si inventeaza incalcari ale legislatiei audioviziule pe banda rulanta. Pina cind , ba Toma? Oare iti mai bati joc mult de patriotii romani?

 50. @Ne amintim
  Ca bine zici, dna Pacuraru are si probleme de snatate induse de injectarea cu serul letal pe care il preamarea la TV.

 51. INCHEIEREA EXPUNERII dO M.V.T.P.
  NU pot uita Rapiditatea Eradicarii Sifilisului, Alcoolismului, Analfabetismului, de O Pilda, iar Lecturile (inComplete, din Pacate ale Cartilor lui Paul GOMA), mi-au aratat COMPLXEITATEA Problemeleor LEGATE de Existenta LOR in Romania.
  In Discutiile despre aceasta Complexitate, sincere si corecte TOTAL si RECIPROC, Entitati ca alde „MIRCEATOMA” fac IndestulDe Rau …

 52. SI, Brey, Entitatea de „MIRCEATOMA”,
  CUM ai BAaa, Tupeuu’ sa amendezi TU, o Entitate NeDefinita, Oscilanta intre Parnte Unu si Parinte Doi, sa o AMENDEZI, TU, BAaa Aratanie cu MUschi de Sahist si Vertebre de Gaina Anemica,
  pe o F E M E I E ASADE Frumoasa, ca SASHA?
  TU ai Creierii TOTI Acasa?

 53. „Cand jegul de la Cotroceni spunea ca vaccinul…” – da, spunea, dar… tot din presa aflam despre banutii lui rafila de la Big Pharma – n-or fi pt el ci pt… partid – isi mai aminteste cineva ce bani a adus „ministrul sanatatii” nicolaescu la pnl in DOUA Mandate ? – e strasnic cum s-au unit psd si pnl pt sistemul de sanatate de stat, corporatistii si bancherii isi repara oasele la cirstoiu..

 54. Unde naiba in LEGE scrie ca asta o fi un delict? Aici vedem ce inseamna ca bolsevicii vechi tip mircea toma sa fie sprijiniti de bolsevicii noi tip USR, revenim la comunism si cenzura

 55. COMENTARIU dO.D.V.T.P., EXPUNEREA SITUATIUNII
  @MIORITZOOOO,
  Behai MULT, vindicativ, da’ NU faci inteligibil MESAJuu’ tau CRITIC din Perspetiva OITZII Barsane, Care_ESTI sau Care_TeDai :
  A. NU se intelege, desi AR TREBUI, CINE sunt TOTI CeiDinSpatele FIRII, adica CeiCareIIasigura Protectie CONTRA Taxa.
  NU II STII, NU II VEZI, NU II CUNOSTI?
  Ca FARA a ARATA precis PERSOANELE, NIMIC NU se va schimba.
  VOM MERGE_MERGE_MERGE din Rau in MaiRau, NeAbatut, NeClintit, NeOprit, InConturnabil, InPlacabil, InConestabil, inEvitabil, IneBranlabil, DA’ MaiAles I_RE_FUTABIL
  B. CUM de NU BEHAI pana la Rezolvare despre CRIMELE din Aziluri de Batrani, in TOTI Bucurestii SI in TOATA R O M A N I A? CUM de NU piui NIMIC de NIMIC despre CE au patit sau NU aupatit lde GODEII Executori, NU numai ai Firii CI, TOTI GODEII Executori de Batrani?
  Incolo, NU pot a MA astepta la NIMIC Bun din Partea lu’ NIMENI de NIMENI in Drum, PUSI in OriCE Fel de Functii, IN SISTEMUL Distrugator de R O M A N I E, STAT, NATIUNE, POPOR, ca un Uragan CE BATE de 34 de Ani si SAPTE LUNI peste Romania NOASTRA!
  Mascarada”DEMOCRATICA a Alegerilor L E G I T I M A N T E a UNORA, pe care, odata legitimati,, NU ii mai poti face Plecati, nici cu Buldozerul, are Cateva HIBE Esential-Structurale din NASTERE si desi s-ar putea corija, DACA si NUMAI DACA s-AR VREA, NU SE VREA!
  – SE CERE Imperativ sub Sanctiunea Sperjurului, de a SEMNA, Cestie GRAAAVAla ModeulNOSTRU OLITIC, de Unde Neluam Lumina si Aanfura? un Angajament PRECIS, EXACT cu CE va face MINIMAL un Primar?
  NU_NU_ NU! NU se cere … …
  – TOTUSI, desi NU se CERE Angajamentul, a PLATIT vreun HOT GREU de Primar General, ca TOTI NU ca NU vor FURA, sunt OBLIGATI sa FURE de catre Sistem, ca TOTI de la Dan Predescu, Crin Halaicu, Ciurel AU FURAT laGreu pentur CeiDinSpate si apoi SI pentru EI.
  CONTINUAREA LA COMENTARIU dO D.V.T.P.

 56. EXPUNERE DE O MARE VALOARE TEORETICA SI PRACTICA, PE ALOCURI CHIAR INESTIMABILA
  Entitatea „MIRCEATOMA” imPUS IN CAPuu’ lu’CNAuu’, de catre Dreacuu’, pen’ca AltFEL, dupa Evolutiile PUBLICE de prin Anii’90, DAR, seamana ENORM de mult in Comportamentul lui neTraversat de NICI InDoiala despre Priceperea lui inascuta la OriCE,
  cu o Doamna, GUSSET, parca, parca se chema, care – la FEL de CONVINSA Viseral de Absoluta Dansii PriCepere ca este GENIALA in OriCE Functie NE ar fi facut Cinstea SI Onoarea de a O fi OCUPAT, din OriCE Domeniu, avea o la Fel de ABSOLUTA Uluiala pe FATZA-i brusc Suferinda ca de InDigestie IN Praguu’ VOMEI, in DezAMAGIREA Dansii ca ROMANII Ieshtia Tzarannoies NU i-au DAT Acceptuu’ in Parlament, ca … MINISTRU al Justitiei, desi NU aea Studii de NICIUN FEL care ar fi calificat-o in ASAUN POST, dar era ULUITA ca, desi I SE PROMISESE de catre „CINE LE STIE UNDE, CUM, CAND, DE CE” ca doar trebuie sa faca ACT de Prezenta in Parlamentuu’ ALOR Tzarannoies, AIA au refuzat-o. ERA exact imbracata total in Mirarea SINCERA a lui Agamitza Dandanache:
  „CUUUM? Sa NU SE ALEAGA, EL ca Deputat, EL_CARE cu Familia lui de la Pa’shopt ?”
  NU voi uita NICICAND, afara „de a Iubi Trandafirii”, U L U I A L A SINCER de Jignita in Adancurile inSondabile ale CiriBomFlexerului GUSSETTian!
  DACA se va face vreodat’ o STATUIE Bust a Categoriei e Filozofice „U L U I A L A”, trebuie scotocit in „ARFIVE” si cerut Copy Right Baban …
  ASADAR SiInTruCAT, desi Entitatea „MIRCEATOMA” NU ar fi meritat DECAT Cel_MULT un Post de Registrator de Plangeri de InCaierari de Cartier SAU de HOTII la Cantar cu Morticica in Piata OBEUR, AVEA SI Dansuu’ pe Fatza-i vazuta si PreaInDestulDeDesVazuta in ACEI Ani pe laTOATE, To’arashi TVRs LIBERE, aceeasi U L U I A L A ca SI pe Fatza-i MIRATA foarte a Domanei GUSSETT la Parlamentul R O M A N I L O R Tzarannoies,
  INCHEIEREA EXPUNERII dO M.V.T.P. … …

 57. NU pot uita Rapiditatea Eradicarii Sifilisului, Alcoolismului, Analfabetismului, de O Pilda, iar Lecturile (inComplete, din Pacate ale Cartilor lui Paul GOMA), mi-au aratat COMPLXEITATEA Problemeleor LEGATE de Existenta LOR in Romania.
  In Discutiile despre aceasta Complexitate, sincere si corecte TOTAL si RECIPROC, Entitati ca alde „MIRCEATOMA” fac IndestulDe Rau …

 58. Pai cine detine „impartialitatea si echilibrul” in mod absolut ? Mircea Toma ? Sa fim seriosi !!
  Prea seamana cu impartialitatea si echilibrul masmediei ceausiste !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.