Algeria a refuzat înmormântarea criminalului de la Toulouse

Mohamed Merah, tânărul care a ucis şapte persoane în sudul Franţei, va fi înmormântat în această seară în cimitirul musulman din Cornebarrieu, o suburbie a Toulouse-ului. “Au fost negocieri, iar corpul va fi înhumat imediat”, a declarat reprezentantul Marii moschei din Paris, Abdallah Zekri. “Aşteptăm doar instalarea cordonului de securitate”, a spus el pentru Le Figaro.

Familia Merah a dorit ca Mohamed să fie înmormântat în ţara tatălui său, Algeria, iar sicriul cu trupul său a fost chiar transportat la aeroport. Însă autorităţile de la Alger au refuzat acest lucru, din motive de ordine publică. Mama lui Mohamed se teme că în Franţa mormântul său va fi profanat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.