Alimentarea cu energie, întreruptă în 95 de localităţi

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 95 de localităţi duminică dimineaţa, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea, în urma condiţiilor meteo severe, potrivit companiei Reţele Electrice Dobrogea.

„Echipele Reţele Electrice Dobrogea şi ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienţi din zonele afectate de condiţiile meteo severe – cod portocaliu şi roşu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h. La ora 8 alimentarea era întreruptă în 95 localităţi, pentru circa 60.000 de clienţi, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea. Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcţiune 99 de linii de medie tensiune”, se arată într-un comunicat al companiei

Pentru a remedia avariile cât mai rapid, duminică dimineaţa au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenţie, inclusiv grupuri electrogene mobile.

„Continuăm să colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a identifica şi repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toţi clienţii afectaţi”, precizează sursa citată.

Jumătate de ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. si ei vor digitalizare si cashless. aceasta este dovada cea mai clara ca vor sa ne distruga. imaginati-va doua zile fara energie…ce faci mah cu cardu’…? cum faci platile „electronice”. in 3 zile ne-am ucide intre noi, precum haitele de lupi infometate. CAND VA TREZITI?

 2. Pe furtuna telefonia si internetul mobil nu mai functioneaza din lipsa semnalului.

  Transportul in comun, cu autobuze electrice, intra in asteptare.

  „Vremea severă din ultimele ore a făcut ca în anumite zone din oraş carosabilul să fie inundat. Prin urmare, temporar autobuzele electrice au fost retrase din circulaţie. Sunt întârzieri provocate de condiţiile meterologice pe mai multe linii. Se circulă cu dificultate. Autorităţile recomandă tuturor cetăţenilor să evite momentan deplasările”, au precizat reprezentanţii CT Bus.

 3. Cashless society.

  Sa te tii cand raman WC-urile electrice fara curent. 🚽🧻🚾🚫🤣

 4. Supartilor de serviciu, mai mult de jumatate din avarii au fost remediate. Au ramas doar 19 localitati afectate si probabil o sa se rezolve si acolo curand.

  In cazul unei pene de curent extinsa, plata cu cardul ar fi ultima problema ( accesul la internet in zone remote e o technologie care exista – vezi Starlink). Problemele ar fi alimentarea cu apa, combustibil si energie electrica pentru spitale etc. Dar voi sunteti porniti pe card…

 5. Un pic de vînt și ploaie ,că totul cade . Totdeauna suntem nepregătiți indiferent de împrejurare, că uneori am impresia că existam doar din întîmplare sau noroc. Cuvinte ca planificare, prevenție, nu se găsesc în vocabularul decidenților mioritici !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.