Alimente care alterează mirosul transpirației

Vara, nu doar căldurile sufocate pot crea probleme, ci și transpirația abundentă. Deși normală, pentru că ajută organismul să se răcorească, transpirația poate deveni stânjenitoare.

Mirosul de transpirație poate deveni mai intens cu anumite boli, precum și cu proliferarea bacteriilor la suprafața pielii, avertizează medicii. Dacă lichidul secretat de glandele sudoripare conține multe substanțe care hrănesc microorganismele, organismul va mirosi mai puternic, explică ei. Alimentele pe care le consumăm pot afecta compoziția transpirației și, prin urmare, mirosul acesteia.

Intensificarea mirosului de transpirație este influențată de brânzeturile învechite, de mirodenii, dulciuri, lactate dulci – precum înghețata. Dacă transpirația unei persoane este formată doar din apă, atunci nu există nimic cu care să se hrănească microbii. Dar dacă ea conține zahăr sau carbohidrați din alimentele ingerate, atunci aceștia vor hrăni perfect bacteriile.

 

„Ceaiul fierbinte, cafeaua sau doar apa fierbinte cresc transpirația – așa funcționează termoreglarea. Principala importanță aici este temperatura produsului, dar și dacă bei, spre exemplu, o băutură cu zmeură, miere, ghimbir. Și în aceste cazuri, vei transpira mai mult”, mai spun medicii.

Un alt aspect care afectează negativ compoziția transpirației este alimentația în exces.

Cu cât o persoană este mai rotofeie, cu atât transpirația sa este mai proastă, deoarece o persoană poartă un corp greu și depune mai mult efort.

Deoarece o schimbare a mirosului de transpirație poate fi explicată nu numai prin obiceiurile alimentare, ci și prin diferite boli, de exemplu, dezechilibrul hormonal, dacă apare acest simptom, ar trebui să consultați un medic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. @Madga Colgiu : articolul e, de fapt, un curs de igiena alimentatiei: daca nu vrei sa mirosi urât, tine si regim, si nu fi nici carnivor. Excelenta metoda, felicitari!

  2. LILI dragă,
    1.Transpirația este produsă de glande, pentru că organismul uman este un laborator chimic,laborator creat de Dumnezeu. Sigur că și igena este importantă dar și unele deodorante, bine alese. De exemplu, pentru transpirație abundentă la un pahar cu apă călduță dizolvați o liguriță de bicarbonat și clătiți subțiorile, fără însă a le șterge imediat, ci după câteva minute. Apoi aplicați Stick alb sau transparent de damă( fără miros) și efectul este pentru mult timp.
    2.dacă mirosul de transpirație persistă și după aplicarea unui deodorant pe pielea curățată în prealabil, atunci consultați un medic endocrinolog care să vă stabilească o schemă de tratament pentru echilibrarea ph.organismului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.