Alimente care protejează împotriva demenței

În zilele noastre, nu doar persoanele în vârstă, ci și cele tinere se confruntă cu demența. Psihiatrii afirmă că boala „devine mai tânără” cu fiecare deceniu care trece. De aceea, ar fi recomandat să urmezi o dietă din care să nu lipsească mai multe alimente.

Neurologul Alexander Loginov a împărtășit cu womanhit.ru informații despre ce alimente din dietă pot ajuta la menținerea sănătății creierului și, prin urmare, la reducerea riscului de a dezvolta demență.

Nucile
Se știe că nucile conțin multe substanțe care stimulează funcționarea multor sisteme ale corpului. Expertul remarcă prezența vitaminei E în nuci și migdale care protejează perfect celulele creierului de deteriorare. Cu toate acestea, trebuie amintit că dacă sunt consumate în cantități mari, nucile pot afecta negativ ficatul datorită conținutului lor ridicat de grăsimi.

Fructe și legume cu frunze
Pentru a preveni demența și alte tulburări ale creierului, se recomandă creșterea aportului de alimente vegetale.

„Fructele roșii și negre sunt bogate în antioxidanți și sunt esențiale pentru reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației. Iar un metabolism bun al sângelui este cheia sănătății”, a spus Alexander Loginov.

Cafeaua
Potrivit unui neurolog, consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson si Alzheimer. Această reducere semnificativă a riscului este de aproape 35%. Cert este că și cafeaua, și ceaiul verde, conțin polifenoli care neutralizează radicalii liberi și ajută la protejarea celulelor împotriva distrugerii.

Ciocolata
Ciocolata cu lapte, din pacate, nu este capabilă să îmbogațească organismul cu substanțe benefice, spre deosebire de ciocolata neagră, amară.  „Asigură-te că tableta pe care o mănânci are un conținu de cacao care depășește 70%. Doar în acest caz, vei obține un remediu gustos și sănătos pentru prevenirea tulburărilor cerebrale”, avertizează medicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

13 Comentarii

 1. dementa incepe de pe la 20 de ani, cam de cand a inceput „hrana sanatoasa” sa vina grupat din ho-ccident… cam de cand taranii au fost descurajati si au acceptat sa nu mai creasca animale, pasari si sa cultive terenuri, dar mai ales cand cercieeel, prin contracte frauduloase cu bigpharma, a inceput sa impinga p000limea la vacs-inare, fara ca cineva sa se intrebe CE CONTIN SERURILE? (EXPERIMENTARE ME NGE LE IN MASA! LAGARE NA Z ISS TE IN LIBERTATE, RUMANE!) – autism in masa la copii, alergii si astm alergic, ceea de inainte de 1989, daca auzeai… dar stati cu capetele in nisip (ca sa nu amintesc acea caricatura care a viralizat internetul prin 2020 – nenea cu capu-n ke-ke,,,) si continuati sa dormiti…

 2. Prostia in Romania cum o putem eradica, mai degraba?
  Are statul roman cumparata tehnologie neconventionala NATO pe care o foloseste pe indezirabilii romani care misca prea mult si prea liber in front? Monitorul oficial cam confirma: 2001, 2006 ….
  Ce stari poate induce acea tehnologie? Desigur nelegal, dar baietii „puternici” o folosesc din plin. Experimente pe oameni face Sistemul? Si daca nu poate controla cum joaca cartea psihologiei la adresa tintei?
  Cand se va spune adevarul, atunci se vor afla multe si despre Psihologie, despre DSM, despre aceasta arma puternica folosita la adresa aloea care cam misca in front. De ce Sistemul nu accepta reteta deja folosita pe mii de oameni de vindecare a cancerului? Pai big pharma etc
  Cine face verificari amanuntite in Romania pe anumiti subiecti umani folosind retele intregi de colaboratori-haituitori sociali?! Asa ca intr-un experiment social, maROG… Adevarul e departe de lumina zilei, dar nu imposibil!

 3. Oameni buni, completați integrame, ascultați muzică și dansați, fiecare trebuie să își facă atmosferă plăcută, nu cu tratament medicamentos! Și astea enumerate sunt bune dar atmosfera din casa, din familie contează enorm de mult.

 4. In sfarsit, mai Parere, sunt de acord cu tine. Parca ai devenit si tu mai umanist oleaca!

 5. Cunoașteți ipotezele nefondate ale „experților” cu privire la natura hiperinfecțioasă a agentului ESB/BCJ ? Ele constituie acoperirea obișnuită pentru a masca otrăvirea chimică (Encefalopatia spongiformă bovină si boala Creutzfeldt-Jakob aka Demență). Dovezile de bază sugerează că varianta Creutzfeldt-Jakob nu a apărut din consumul de carne de bovine afectate. Țările din Lumea a Treia au importat cantități masive de carne britanică incriminată mai mult decât s-a consumat in UK, dar nu s-au înregistrat cazuri de Creutzfeldt-Jakob acolo. Analize ale zonelor cu boli prionice, arată că aceste boli cresc doar acolo unde exista un dezechilibru mare de mangan/cupru scăzut in mediu. Prionii deformați se dezvoltă ori de câte ori celulele cerebrale sunt expuse la acest dezechilibru chimic. S-a găsit un pesticid organofosfat – pus pe vaci pentru a contracara muștele și pe oameni pentru păduchi – care se leaga de cuprul din creier, înfometând proteina prionica. Când se întâmplă acest lucru, anumite metale, cum ar fi manganul, au mai multe șanse să se lege de prioni, ceea ce poate avea consecințe devastatoare. Manganul este în creștere în mediu datorită utilizării sale ca îngrășământ și fungicid, înlocuitor de plumb în benzină și a emisiilor poluante industriale. O deformare similară a proteinei indusă de organofosfați apare, de asemenea, la baza bolii Alzheimer și a bolilor asociate. Anumite personaje cheie au declarat încă din 1989 că vaccinurile ar putea oferi o cale prin care encefalopatia spongiformă bovină ar putea fi transferată la ființe umane. Probabil de dragul vacilor. Vedeti care din țări au proceduri stricte de screening pentru vaccinuri cu albumină serică, pentru a-și proteja rezervele de sânge de infectarea cu boala Creutzfeldt-Jakob si care folosesc organofosfați, pentru a confrunta astea cu incidenta demenței.

 6. E vorba de viața rea care-o ducem, zis modernă, ce ne-o strică-n fiecare zi. Sîntem singuri între alți oameni singuri. Copii cresc fără părinți, părinții își duc bătrînețile singuri sau la azil. Niciodată omenirea n-a trăit așa.
  Am crescut trei generații în aceiași curte; niciodată nu mi-a fost mai bine.
  learninggnm. com/constellations/documents/postsensory_cortex_const.html#Postsensory_Const_Alzheimers
  (scoateți pauza dintre . și com)

 7. La coana Sosoaca, cand o fi aparut? Este posibil sa i se fi tras de la cacaoa prea multa pe care o mananca pe la posturile TV?
  [F Kalacu Motz: necitiZdu, nechimiZdu, nespecialiZdu, nestatmajoriZdu. Doar linginiZdu putiniZdu. TOTAL=-273,15*C (0*K)]

 8. apropos de 5 g…cati v-ati facut ct cranian in ultima perioada…? 4 prieteni au pete pe creier, la propriu. nici un „specialist” mengele NU stie ce sunt, bajbaie cu atat „tehnologie” de imbe ci l i ce sunt! toti cu punctia si cu taiatu’! atat stiu. unul dintre cei patru a aflat dupa ce a facut, in aparenta un avc. nu a fost avc, nu se stie nici acum ce a fost. se simte bine si munceste de sparge. refuza sa faca punctie si refuza sa se taie. ASTIA NE IRADIAZA BHAI! NE OTRAVESC SI NE IRADIAZA! copii aveti? nepoti? ca eu macar am avut parte de putin aer de libertate…MAI DORMITI, MAH, MULT PE VOI SI PE COPII?

 9. Această otravă funcționează mai bine (ca otravă, vezi Toxicitate sinergică) în combinație cu mercur (de exemplu, vaccinuri, amalgam) și fluor (de exemplu, apă, antiacide și medicamente ISRS). Aluminiul din vaccinuri este de 20-50 de ori nivelul de siguranță 1. Multe medicamente conțin aluminiu. Antiacidele conțin de la 44 mg până la 400 mg per doză. Aspirina tamponată fără prescripție medicală conține până la 44 mg. Medicamentele antidiareice fără prescripție medicală conțin până la 600 mg per comprimat. Conținutul de aluminiu din așa-numitele vaccinuri atenuate este de aproximativ o mie până la șase mii de ori peste limita de siguranță pentru apa potabilă. Pentru început, atunci când ingerați aluminiu pe cale orală, corpul dumneavoastră va absorbi între 0,2 și 1,5% din acesta. Când aluminiul este injectat în mușchi, corpul tău absoarbe 100%, motiv pentru care vaccinurile care conțin aluminiu sunt probabil mult mai periculoase decât consumul de aluminiu. Studiile efectuate pe sugari arată că aluminiul nu este excretat deloc pe termen scurt. Excreția de aluminiu nu este la fel de eficientă la sugari și copiii mici, dar acest fapt nu este aproape niciodată luat în considerare. Ceea ce nu este excretat ajunge să se acumuleze în diferite organe, inclusiv în rinichii, oasele și creierul copilului. Particulele de aluminiu din vaccinuri, migrează încet, dar sigur către creier, unde este neurotoxic. Furnizorii de apă potabilă adaugă săruri de aluminiu pentru a face apa mai limpede.. Ajungem iarăși la demență.

 10. Și să mai scoatem ochii din telefon n-a zis? Cât despre fructele roșii dacă cumperi acum un kilogram d-ăla cu 150 lei te lovește demența brusc.

 11. Și cafeaua ar trebui înlocuită cu cacao, care mai nou pare a fi mai avantajoasă pentru bunăstarea mentală !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.