Alina Gorghiu, adio post gras de europarlamentar

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei, a declarat, joi, că miniştrii nu vor candida pe listele de europarlamentare, precizând că nu a cerut nicio derogare pentru a candida la aceste alegeri.

„Dacă nu pot candida miniştrii, bănuiesc că ştiţi că încă sunt ministru. Am răspuns de la Guvern deja la întrebarea asta. Nu am cerut derogare, nu doresc derogare, vă rog să nu vă stresaţi de poziţia mea pe listă. Miniştrii nu participă pe lista de Parlamentul European. Am reacţionat şi la rugămintea premierului şi a preşedintelui de partid: Toţi miniştrii rămân în Cabinet”, a afirmat Gorghiu, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebată în legătură cu faptul că pe lista de europarlamentare ar fi doar o femeie de la PNL, Gorghiu a spus: „Haideţi să vedem lista de la PNL şi dacă va fi doar o femeie sigur că nu e sănătos, iar lucrul ăsta l-am spus ieri în Guvern”.

„Indiferent de numele femeilor, cred că procentul de 30% trebuie să fie pe orice listă de alegeri, nu doar pentru europarlamentare”, a mai spus Gorghiu.

Chestionată dacă colaborarea cu PSD ar trebui să rămână doar pentru europarlamentare şi nu şi pentru locale, a spus: „Da, cred că e foarte sănătos să rămână la nivelul de europarlamentare”.

„La locale fiecare are primarii lui, aleşii lui, mesajele lui. Ne descurcăm bine separat la locale”, a adăugat ea.

Referindu-se la varianta unui candidat comun PNL-PSD la prezidenţiale, Gorghiu a precizat: „Nici măcar listele de Parlament European nu am terminat, nu vreţi să le terminăm pe acestea şi să ne apucăm de prezidenţiale după ce avem deciziile de azi?”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Hm, ceva pute rau acolo la guvern… Doar se stie ca scoaba s-a intrebuintat rau, rau s-o puna nea Nicu Cioaca pe lista PE. Hm, oare sa nu mearga la mos Teaca reteta cu juma’ de ceasca?

  2. Alinutza, nu plange, daca nu curge, pica, nu te lasa partidul fara spaga, caci in noi e baza

  3. Adică degeaba și-a ros genunchii la Cotroceni!???🤣

  4. O pierdere incomensurabilă pentru interesele României la UE… deplâng această situație 😆😆

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.