Cu ce se laudă Alina Gorghiu

„1004 persoane private de libertate au fost preluate, în total, de la punctele de trecere a frontierei. Mă refer aici la 735 de fugari și 269 de deținuți transferați“. Așa își începe „un prim bilanț pe 2023“, ministra Justiției, Alina Gorghiu.
Într-o postare făcută luni dimineață, ministra mai scrie:
„La 1 ianuarie 2024, în sistemul penitenciar din România, erau private de libertate 1893 de persoane preluate de la punctele de trecere a frontierei. Asta înseamnă aproape 8% din totalul deținuților.
Este important să nu mai existe portițe pentru ca aceste persoane să fugă din România pentru a se sustrage de la răspunderea în fața legii. Blocarea fenomenului fugarilor va fi o prioritate strategică pentru 2024.
➡️ Susținem toate măsurile necesare pentru ca sistemul de monitorizare prin brățările electronice să fie extins pentru monitorizarea persoanelor inculpate de săvârșirea unor infracțiuni (pentru care este dispusă una dintre măsurile control judiciar, control judiciar pe cauțiune sau arest la domiciliu).
➡️ Un proiect legislativ care va descuraja fenomenul va fi cel potrivit căruia persoana predată va suporta costurile readucerii in țară. Nu este corect ca acest efort financiar, multiplicat numai în anul 2023 la peste 1000 de cazuri, să revină contribuabililor onești!
Fenomenul fugarilor va fi stopat! Între timp, continuăm toate demersurile pentru ca cei aflați deja în străinătate sa ajungă în unitățile Administrației Naționale a Penitenciarelor!“
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Doamnă Alinuța,
  Că îi aduceți pe unii mai operativ la bulău, dă bine pentru alegeri.
  Dar, eu sper să continuați procedura de a-i scăpa repede din detenție, așa cum a pățit într-un mandat anterior și Bogdănel Oltenașul.
  Vreți să vă dau lista celor care speră și au mare încredere în activitatea dumneavoastră ?

 2. Dintotdeauna,in Romania politicienii au nevoie de magistrati si invers,pentru a-i scoate basma curata,respectiv a le da salarii si pensi umflate;tipic pentru stat mafiot;in legatura cu suportarea costurilor fugii unora,de acord,desi nu se va realiza,este o declaratie pur politica;dar daca se va realiza,costurile ar trebui suportate si de cei care prin neindeplinirea unor obligatii,le usureaza fuga. In rest,numai de bine,viitor de aur avem !!

 3. io as vedea o cu alt argument demn de lauda si de luat in sama ..daaa cu spunea un domn mai sus ..argumentul..simtit de mine ar avea ceva cu ..natura..SECSUALA…si apoi de ce nu ar fi …demn de lauda..???

 4. Din păcate, această țară numită România a ajuns să fie condusă de niște personaje obscure, gen Marcelică, Alinuța și restul găștii!
  Păcat!!!

 5. Tot ce ne spune noua doamna Alina Gorghiu,sint doar metode de prosteala in vederea alegerilor .Daca in Romania ar fi exostat o adevarata justitie ,tot ce ne spune doamna acum, trebuiau inplementate cu foarte multi ani in urma .Vom asista in urmatoarele luni la cascade de promisiuni si tot felul de planuri facute de politicieni ,doar ,doar sa mai pacaleasca inca odata pe romani in ajunul alegerilor.Cred ca madam Gorghiu a si primit un telefon din partea lui Gioana ,sa o lase mai moale cu adusul in tara al celor condamnati ,de frica cumnatului si la fel de la alti inalti politicieni romani, care au prieteni sau chiar neamuri condamnate in Romania, dar fugite din tara .

 6. Alinuta draga,
  Parca ai fi Habbar n-am!
  Ti-am verificat cifrele si asa e! 😂
  Cu drag,
  profa de mate (sa moara de ciuda Ileana cos de alfa)

 7. A terminat cu flutrarea ”carpetelor de firmă”, acu’ iși etalează ”cunoștiințele” la limba de lemn a alegerilor ! Bravos cucoană ministră ! Vă votăm , dar mai târzior prin anul 2060. Ne mai gândim până atunci !

 8. Contruieste madam un gard de vreo 10 m, electrificat, si sa vad pe unde mai fug iresponsabilii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.