Alina Gorghiu și procurorul Alex Florența, în Brazilia pe șest (update)

update 

Ministrul Alina Gorghiu şi omologul său brazilian, Ricardo Lewandowski, au semnat, săptămâna trecută, o declaraţie de cooperare între cele două ţări în domeniul justiţiei, anunță Agerpres într-o știre publicată luni, la 11.16.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei transmis, luni, Agerpres, documentul a fost semnat în cadrul vizitei pe care Alina Gorghiu a efectuat-o, în perioada 8 – 12 aprilie, în Brazilia şi are ca obiectiv intensificarea cooperării judiciare bilaterale între cele două state, cu precădere în sfera combaterii criminalităţii organizate, a cooperării sistemelor penitenciare, a materiei penale, a dezvoltării şi formării propriului personal, precum şi pentru promovarea drepturilor omului.

Alina Gorghiu a vizitat Brazilia zilele trecute, în calitate de ministrul al Justiției, însă vizita sa nu a fost anunțată pe niciun canal oficial. Ministra a fost însoțită de Alina Corina Corbu (preşedintele Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie), Otel Cătălin (secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei), Alex Florin Florența (procuror general al Ministerului Public pe lângă Curtea Superioară de Casaţie şi Justiţie), Gerogian Pop (preşedinte al Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie). Vizita a avut loc în perioada 8-12 aprilie 2024 și a fost anunțată de oficialitățile braziliene.

Abia după ce informația a ajuns și la urechile presei din România, pe pagina de FB a Ministerului Public a apărut un comunicat de presă în care se vorbea despre „Întrevedere de lucru a procurorului general al PÎCCJ cu procurorul general al Republicii Federative Brazilia“ și oferea o explicație a vizitei:  „O cooperare eficientă între autoritățile judiciare facilitează extrădarea inculpaților, acest demers având menirea de a transmite un mesaj clar organizațiilor criminale că nu există adăposturi sigure pentru activitățile lor ilicite”

Vizita a avut loc în perioada 8-12 aprilie 2024 și a fost anunțată de oficialitățile braziliene. Într-un comunicat postat încă de pe 08.04 de Curtea de Justiție din Sao Paolo se precizează:

Președintele Curții de Justiție din São Paulo, judecătorul Fernando Antonio Torres Garcia, s-a întâlnit, astăzi, în Biroul Președinției, cu delegația României formată din Alina-Stefania Gorghiu (ministrul Justiției), Alina Corina Corbu (preşedintele Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie), Otel Cătălin (secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei), Alex Florin Florenta (procuror general al Ministerului Public pe lângă Curtea Superioară de Casaţie şi Justiţie), Georgian Pop (preşedinte al Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie). Administratia Rezervelor Nationale si Probleme Speciale) si Monica Mihaela Stirbu (Ambasadorul Romaniei in Republica Federativa Brazilia). La întâlnire a participat și judecătorul consilier al Președinției (Oficiul Civil), Karina Ferraro Amarante Innocencio. Pe lângă întâlnirea cu președintele, vizitatorii au fost făcut o vizită monitorizată la Palatul de Justiție.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. catzi presedinti are Curtea Suprema de Casaţie şi Justiţie?
  de cat timp functioneaza?

 2. Au cautat cu lupa firmele lui Dragnea. Daca n-a reusit sa le gaseasca Coldutza, poate ca le gaseste ea……[Rumburak]

 3. Tanti cu sandwich-ul a plecat pe șest în Brazil. Dacă nu ne spuneau Brazilienii ce să știe pleava din țară. Ăștia se feresc și când se duc în interes de servici ce să mai zic când se duc la “ reuniuni “ dar de fapt în interes personal însă pe banii poporului. Niște Lichele.

 4. Tot așa s-a aflat de înțelegerile de a aduce o jumătate de milion de muncitori din Pakistan din ziarele de acolo.
  Poate sau dus să aranjeze depusul ouălor furate acolo.
  PS Pe om îl cunoști și după cum se poartă (ținută, haine, față). La ce vă gândiți uitîndu-vă la Gorghiu din poză? Sau la cel crăcănat?

 5. SALTELUȚAnu se da in laturi de le distractii pe final de mandat

 6. S-au dus cu treabă sau să se afle în treabă, or fi prospectat piața imobiliară locală?!

 7. Au fost la bui-bui!…sau îi pregătește terenul pentru retragere lui mutu…!..mă mir că Getuța n-a fost în delegație…

 8. Natanga asta o sa pice rau si o s-o doara. Asa-zisul eveniment, inutil de altfel, a durat fix 3 zile, de restul sejurului nu stie si nu explica nimeni…N-ar fi o problema daca tuta n-ar cere acoperirea cheltuielilor din fondurile MJ. Doar ca a facut-o si nu e prima oara. Avertizorul de integritate din minister stie, doar ca si-a pierdut vocea… Mizerie.

 9. le mai da unora prin cap sa fuga in Brazilia,ca se poate si au proprietati
  Ebine ca a semnat conventie de extradare

 10. Pakistanul pare gata să exporte peste 500.000 de lucrători în România până în 2020, potrivit Ministerului Pakistanului de Dezvoltarea Resurselor Umane, citată de Associated Press din Pakistan (APP).

  Anunțul a venit ca răspuns la o ofertă făcută de ambasadorul Romanian în Pakistan, Niculaie Goia.

  Goia a discutat cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, un asistent special al prim-ministrului pentru pakistanezii de peste mări și dezvoltarea resurselor umane.

  Potrivit App, ambasadorul românului a spus că România va căuta până la un milion de lucrători străini din cauza unei crize severe de forță de muncă.

  „România este gata să importe peste 0,5 milioane de lucrători pakistanezi până în 2020 din cauza lipsei de resurse umane acasă”, a informat trimisul asistentului special. (tălmăcit din ziar românesc de limbă engleză, Pakistan ready to export 500,000 workers to Romania by 2020, Sorin Melenciuc 17/04/2019 | 15:52)
  Plandemia, se vede, a fost și acoperitoare pt aducerea de străini de alte rase.

 11. Ricardo Lewandovski e verisorul din Brazilia al lui Robert Lewandovski, marele fotbalist polonez, in prezent la CF Barcelona (fost la Borussia Dortmund, Bayern Muenchen)…

 12. acum a putut sa-si faca o vacanta pe gratis la hotel de lux, dupa alegeri nu se stie daca va mai fi in Parlament. Acum fetite si baieti distrati-va umpleti-va sacii in car ca dupa alegeri s-ar putea sa aveti nevoie de sprijin ca L Orban de la PNL de la un avocat de succes sa va cumpere un palton o pomana pardon o angajarea ca sa nu muriti de foame cu consoarta obisnuita sa fie caznica…O intrebara cat ”castiga” vaduva unui deputat, a unui „special” din pensia speciala?

 13. ALINA GORGHIU NU SE DEZMINTE! SI CAND NU-I MAI RIDICA VANTUL FUSTA, ISI PUNE PANTALONI SI TOT SALTELUTA O REZOLVA! CUM E JUSTITIA, ASA SI MINISTRESA! PROSTITUTIE SI HUZUR. A ADUS TOTI FUGARII, ASA CUM A PROMIS, IAR ACUM CAUTA MELEAGURI PE UNDE SA LE ASIGURE IESIREA! DE CAND E GEORGIAN POP, PRESEDINTE AL CURTII SUPREME DE JUSTITIE? NATANGUL S.R.I.-ULUI CRESCUT DE GEORGE MAIOR A AJUNS PANA ACOLO?! CE LE MAI PROPTESTE COVRIGARUL CIOLACU CA TUTA IN GARD! NU VOTATI, CI SCUIPATI ADUNATURA COMASATA! DE AIA MAI VOR 10 ANI DE DOMNIE, SA SPULBERE TOT! ALEGE-S-AR PRAFU DE VOI, PANARAMELOR!

 14. @Ion: foarte corect. Sluga SRI-ului, de pe vremea când era șeful comisiei parlamentare pentru „controlul” SRI a fost aruncat în ditamai funcția. Securitatea controlează tot.

 15. 4 (patru !) zile ca sa semnezi un document despre care se stia probabil cu luni inainte ce contine, cam mult ! … Cred ca pina si tantalaul de la Cotroceni o facea intr-o zi, maximum doua … Probabil ca s-o mai fi lipit „mustaru’ de Tecuci” si de vreo excursie in Amazonia, o vizita pe la Iguaçu, un car alegoric de samba cu brazilieni travestiti si impopotonati cu pene tremurind din fese … Trabajo si, samba no !

 16. S-a dus in Brazilia sa ce … acolo daca te miroase a strain te impusca pe strada ziua in amiaza mare in plin Rio de Janeiro.Cine nu crede sa mearga sa vada.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.