Alt cadou pentru pensionari: Pentru cei cu venituri de până la 1.830 lei

Curg veștile bune cu câteva luni înainte de alegeri. Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect privind extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, urmând ca de la 1 ianuarie să beneficieze de această facilitate pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

El a explicat că, în acest an, pentru perioada ianuarie – septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

 1. E mai bine ! Daca da compesat iau cate doua Extraveral ! Este bun si pentru Inima !

 2. Nu este normal ca acelora cu pensii mici sa le faci tot felul de danii si facilitati.
  In general cei cu pensii mici sunt cei care n-au lucrat, care nu au anii de contributie si care au primit salariul mai mare in mana din cauza ca patronul/firma n-a platit contributiile, iar lor le-a convenit.
  Cu alte cuvinte: HAI SA-I INCURAJAM PE PUTUROSI, CA VIN ALEGERILE.
  Asa se incurajeaza nemunca si sustragerea de la plata contributiei……[Rumburak]

 3. Cei care au pensii mici nu au lucrat la Patron ! Au lucrat pe vremea Comunismului iar Comunistii le-au dat Salarii Mici pe Cartea de Munca !

 4. Jigodiile de Fsnisti în frunte cu cuplu deplorabil ciuca ciolacu și cu securista Oprescu majorează pensiile speciale ale puturosilor din banii munciți cu sudoare de poporul Roman. Era mai bine cu Ceaușescu.

 5. Deci daca ai invatat si ai lucrat, ca mine, 38 de ani, esti penalizat si pedepsit.

 6. Pana nu se va transa o data pentru totdeauna diferenta dintre pensiile normale (pe baza de contributivitate) si „pensiile sociale” (asistatii social), nu se va rezolva nimic. In prezent exista o mare confuzie intre pensionarii adevarati si asistatii social (platiti din aceleasi fonduri, aici e marea problema!!). Printre care si multe putori care toata viata au stat cu Kuru’ pe blana sau prin carciumi, iar acum se plang ca nu au din ce trai. Din pacate, aceasta confuzie este alimentata atat de guvernanti cat si de media. In prezent, in Romania, sunt cca. 2.5 milioane de pensionari adevarati. Restul, traiesc pe spinarea celorlalti, cu larga complicitate a celor care ne conduc. Voturile lor sunt mai importante decat corecta rezolvare a acestei probleme. De aici, si grija lor permanenta pentru „cei cu pensii mici”!?!!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.